The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSøde sager

guf guf guf

af Ditte Ingemann 30. juni 2011

guf

Jeg fatter ikke, hvordan æggehvider og sukker kan smage så fantastisk….. Ja, jeg taler selvfølgelig om guf! En meget undervurderet spise.

Jeg elsker guf og en isvaffel uden guf er ikke en rigtig isvaffel. Guf er ligesom det, der fuldender is, og hvis det stod til mig, burde man komme guf både nederst og øverst i vaflen og det er præcis det jeg har tænkt mig at gøre. Så derfor har jeg selv lavet guf, købt vafler og is og er nu klar til at lave min helt egen isvaffel med al den guf jeg lyster!

Det er meget meget nemt at lave guf selv – man skal dog væbne sig med tålmodighed, da det tager en hulens tid, men det klarer min røremaskine heldigvis for mig. En god guf skal ha´den tid en god guf skal ha´.

Jeg har lavet en lille portion guf, som nok rækker til ca. 5-6 pers., alt efter hvor guftrængende man er.

GUF:
50 g. pas. æggehvide
150 g. sukker
0,5 dl. vand
Evt. rød farve eller jordbær- eller hindbærmarmelade til at farve guffen med.

Kog sukker og vand i en gryde og lad det koge et par minutter til det tykner en smule. Pisk æggehviderne stive og kom evt. jordbærmarmelade ved, hvis det skal være lyserødt. Hæld sukkerlagen langsomt i æggehviderne, mens der stadig piskes. Bliv ved med at piske i ca. 10-15 minutter indtil guffen er stiv, skinnende og lækker.

Du kan finde opskrifter på mine favorit-is lige her.

isvafler

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

guf guf guf was last modified: august 2nd, 2018 by Ditte Ingemann
guf
51 kommentarer
17
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Pragtfulde Prag
næste
Aftensmad med asparges

Mere af det samme

Raw brownies

8. september 2014

Iskaffe med et strejf karamel

30. marts 2012

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Tahinkonfekt + mit favorit værktøj i køkkenet

3. december 2017

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

Cheesecake i glas

6. november 2013

grov crumble med abrikoser & karamel

12. juli 2012

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Æble & Vanille

30. december 2011

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

17. marts 2012

51 kommentarer

Cphfoodie 1. juli 2011 at 05:38

Hej Ditte,

Jeg har lige opdaget din blog og jeg er hooked!! Sikke skønne skønne billeder og så et indslag om GUF – Fantastisk!!
Hvad kamera og linser skyder du med? – dine billeder er så lækre man næsten kan smage maden – keep them coming :-)

PS: Jeg håber vaffelen med guf, guf og så lit mere guf smagte :-)
/Sandra

Svar
Ditte 1. juli 2011 at 22:20

Hej Sandra,
Tusind tak for din søde kommentar. Jeg har tidligere brugt et Lumix TZ7, men bruger idag udelukkende mit elskede Sony NEX-5 med den medfølgende 18-55 mm. Jeg kan varmt anbefale at investere i dette kamera, da det er et super kompakt DSLR kamera.
Min vaffel med guf blev til en vaffel med guf og en lille bitte smule is ;-)
/Ditte

Svar
Anne Haugaard Boldsen 3. juli 2011 at 18:43

Hej Ditsen
Uhm dit guf- indlæg vækker minder fra vores pure ungdom! Man kan jo også bare fylde vaflen med intet andet end guf!!! Det tror jeg vi vil gøre her i huset inden længe!! Har ventet med længsel på at få muligheden for at kommentere – skal dog nok lade være med at overdrive!
You´re the best foodqueen… Love Anne

Svar
Ditte 3. juli 2011 at 19:47

Søde Anne, tak for din kommentar! Dejligt du gider læse med. Det er skønt at være blevet så voksen, at man helt selv bestemmer præcis hvor meget guf man vil spise! Kan kun anbefale selv at lave – sikkert lige noget for Morten :-)

Svar
claus feldborg 4. juli 2011 at 19:54

hey ditte!
lækker opskrift, og flot side. har selv haft gode erfaringer med at bruge flormelis i stedet for sukkersirup. dette gør ‘guffen’ en smule fastere.
hilsen claus

Svar
Ditte 4. juli 2011 at 19:59

Hej Claus, Ihh hvor hyggeligt med en kommentar fra dig. Tak for det gode tip -det skal jeg helt sikkert prøve!

Svar
Maria 1. november 2011 at 11:33

Hej Ditte.
Elsker elsker elsker din hjemmeside og det nye design er super flot!
Har prøvet flere af dine opskrifter og de har alle været en succes, så tusinde tak for en lækker blog :-)
Denne guf er rigtig lækker, og rigtig nok undervurderet som du siger ;-) Jeg lavede den med min veninde og vi puttede en smule jorbærmarmelade i for at give lidt smag og farve, det var super.
Jeg tænkte lidt på noget – i forhold til dine oprskifter på mad (og ikke de usunde søde sager) hvor meget vægt ligger du så på sundhed? :)
Knus Maria

Svar
Ditte Thuesen 1. november 2011 at 12:27

Hej Maria,
Tusind tak for din kommentar; dejligt du følger med og afprøver opskrifterne.
Mht. sundhed ift. mine opskrifter er sundhed et meget bredt begreb og som kan defineres på mange måder. Jeg arbejder til dagligt med socialt udsatte grupper, hvor jeg ofte diskuterer begrebet sundhed. Sundhed betyder noget andet i mit eget køkken end på mit arbejde; sundhed er så mange ting. For mig handler det ikke kun om at følge de officielle anbefalinger, men i høj grad om råvarer, tilberedning, smag og ikke mindst mængder. Jeg tænker meget over sundhed og ernæring og for mig handler det om at finde en balance, uden at gå på kompromis med smagen! For mig er sundhed også at vælge råvarer fremfor produkter, her mener jeg forarbejdede fødevarer og f.eks. light produkter. Men jeg kunne blive ved og ved, så jeg stopper her og siger endnu engang tak for din hilsen :-)

Svar
Cupcakes med kokos og citron - The Food Club 30. november 2011 at 20:37

[…] indeholder nemlig et guf-lignende produkt lavet af skumfiduser! Hvis nogen er i tvivl ELSKER jeg guf. Jeg vidste ikke helt hvad dette vidunderprodukt kunne bruges til, men fandt frem til, at det kan […]

Svar
trine 20. januar 2012 at 21:40

Hej :) FED blog!

Ved du om man kan lave Guf´en i forvejen (et par timer før den skal bruges) og så bare komme den på en sprøjtepose?

På forhånd tak

Trine :)

Svar
Ditte 20. januar 2012 at 21:46

Hej Trine, Tak for din kommentar. Du kan sagtens lave guf nogle timer inden den skal bruges. Bare rør den hurtigt op inden brug og så er den som nylavet :-)

Svar
Fiona 5. august 2012 at 08:29

Tak for opskriften, den var rigtig god!

Svar
Ditte 5. august 2012 at 08:32

Dejligt den kunne bruges :-)

Svar
Gunilla Smith 14. august 2012 at 17:56

Fed blog ! :0) 50g æggehvide er hvor mange æg ?

Svar
Ditte 14. august 2012 at 18:04

Tusind tak – 50 g svarer til ca. 1,5-2 æggehvider :-)

Svar
Ulla Nielsen 4. september 2012 at 06:26

Hej Ditte.
Da jeg selv er en stor gufelsker synes jeg du skal prøve at tilføje en ½ – 1 tsk eddike til din guf efter sukkervandet , det gør dit guf fast i konsistensen og det holder sig fast meget længere tid. (Man kan ikke smage det :-)

Svar
Ditte 4. september 2012 at 06:33

Hej Ulla, dejligt med endnu en gufelsker – tak for det gode tip :-)

Svar
Helle Bundgaard 19. november 2012 at 18:08

Hej Ulla, vi har lige prøvet din opskrift på guf. Det bedste guf vi nogensinde har smagt. Skålen med guf er i skrivende stund næsten tom, så nu vil jeg skynde mig tilbage, mens der stadig er noget. Isen er derimod stort set urørt :-)

Svar
Fætter Guf. 22. december 2012 at 19:34

Dejlig opskrift, den skal ikke ændres da den er perfekt… nåja… husk det skal være pasteuriserede æggehvider, så man også kan nyde is i fremtiden uden ondt i maven, hehe.
GUF hilsen

Svar
Ditte 22. december 2012 at 19:41

Ja, den er nemlig super god! Jeg bruger altid pas. æggehvider ligesom jeg har angivet i opskriften :-)

Svar
Den bedste is - Nemme isopskrifter - The Food Club 10. juli 2013 at 22:13

[…] Isen blev serveret i vafler, som jeg havde købt og derefter dyppet i mørk chokolade og hakkede pistacienødder. Det eneste mine is manglede var en stor klat guf, som er super nem at lave selv – mit bud på god guf finder du lige her. […]

Svar
Hjemmelavet is med kondenseret mælk – Jordbæris – The Food Club 11. juli 2013 at 11:30

[…] er som så mange andre ret pjattet med is, især hvis der følger guf med! Da jeg forleden aften var ude at spise på Nyhavn 14, fik jeg den dejligste, blødeste […]

Svar
Tina 14. juli 2013 at 20:49

Hej.
Jeg vil gælde mig til at prøve at lave den. Har lige lavet en aftale med naboen om at den står på is og guf i morgen eftermiddag. Mums vi glæder os..

Tina.

Svar
Ditte 14. juli 2013 at 20:54

Glæd dig – det kan kun blive godt :-)

Svar
Lis Lindgaard 4. august 2013 at 17:04

Hej gufelsker
Jeg har lavet en kæmpe portion guf som er blevet brugt til isvafler. Mit spørgsmål er nu, kan man fryse guf ned og bruge det til marengs eller hvad kan jeg bruge resten af guffen til?

Hilsen en GUF elsker :-)

Svar
Ditte 4. august 2013 at 17:08

Fantastisk med en gufelsker! Jeg har ingen erfaring med at fryse guf, men mit bud er, at du helt sikkert kan bage marengs af resterne :-)

Svar
Lis Lindgaard 4. august 2013 at 17:11

Hej Ditte
Undskyld jeg ikke fik dit navn med i første mail.
Fed blog du har. Ja jeg kan sikkert godt bage merengs, men kunne godt tænke mig at vente til jeg skal have gæster på lørdag, men det er længe at have det stående i køleskabet……

Hilsen fra gufelsker Lis

Svar
Ditte 4. august 2013 at 21:51

Tusind tak, Lis – jeg kan desværre ikke svare dig på om du kan fryse eller opbevare guf på køl i flere dage ;-)Ellers må du bage marengs nu og gemme det til næste weekend.

Svar
Min nye roommate | Ret-raad 19. oktober 2013 at 02:59

[…] Olivers kunne jeg slet ikke stoppe igen. Nu har jeg derfor bestilt både kattefoder, guf, legetøj og alt muligt andet til min nye roommate. min nye roommate som er verdens […]

Svar
Eva 2. maj 2014 at 23:51

Hej Ditte.
Det lyder super lækkert med guf. Ved du om man kan bruge stevia istedet for sukker? Eller om det bliver noget underligt noget?
KH Eva

Svar
Lotte Christensen 21. juli 2014 at 18:34

Hejsa
Har lige set din opskrift på guf, har du fundet ud af om man kan fryse det? Hvor lang tid kan det holde sig på køl? Glæder mig til at prøve at lave det

Svar
pia 23. maj 2015 at 17:12

Hej Ditte

fik mig et godt grin over din beskrivelse af guf. Jeg elsker også guf og vil prøve din opskrift

Hilsner Pia

Svar
Ditte Ingemann 24. maj 2015 at 12:29

Ha ha, dejligt at høre :-)

Svar
Maj-Britt From 5. august 2015 at 22:13

Kan ikke huske at jeg har smagt så god en guf. Nem opskrift, med et super godt resultat. Jeg brugte ikke farve eller marmelade.

Svar
Lone Reinholt 11. august 2015 at 20:03

Hvor lang tid før kan den laves? El hvor lang tid kan den holde sig?

Svar
Ditte Ingemann 13. august 2015 at 09:34

Du kan godt lave det dagen før det skal spises.

Svar
Christel 23. juni 2016 at 16:59

Hej. Er lige igang med at lave guf til børnefødselsdagen imorgen. Ville dog høre hvordan den skal opbevares – er det på køl i skål med låg?

Svar
Anne Mette 8. juli 2016 at 15:54

Skal sukkersirupen køles inden den blandes i æggehvideskummet?

Svar
rita 29. juli 2016 at 19:50

god guf dog bliver min tynd som smør når den har stået på køl et par timer ved nogen hvorfor

Svar
Ditte Ingemann 29. juli 2016 at 22:28

Tynd som smør??

Svar
Lotte Christensen 31. juli 2016 at 13:53

Hejsa
Elsker guf . Hvor mange timer kan det holde sig på køl? (Skal nemlig lave det som tilbehør til dessert til 40 års fødselsdag)

Svar
Ditte Ingemann 31. juli 2016 at 19:42

Det kan holde sig en del timer – jeg vil skyde på en dag :-)

Svar
Lotte Christensen 31. juli 2016 at 23:22

Tak Ditte. Så den bliver ikke tynd efter en 3 timer? . Tænker at tilføje lidt vanilje aroma, tror du det vil blive godt ?

Svar
Ditte Ingemann 31. juli 2016 at 23:37

Helt sikkert – lyder lækkert. Jeg må være ærlig og sige, at jeg normalt har lavet den og spist den med det samme ;-) Men jeg har dog lavet guf engang om formiddagen og serveret den mange timer senere, sidst på aftenen, hvilket gik fint… Hvis du er i tvivl kan det være du skal lave en test inden fødselsdagen ;-)

Svar
Lotte Christensen 27. august 2016 at 14:28

Så er der Guf, jeg har tilsat lidt eddike og lidt flydende Vanilje, konsistensen er fast, og det smager bare godt, så tror at det smager endnu bedre når det har været lidt på køl .

Svar
Lise Svendsen 7. september 2016 at 13:15

Hej Hej.
Lækre sager du har her på bloggen
Mon du kan svare mig på, om man kan lave den guf dagen før den skal bruges?

Mvh Lise

Svar
Ditte Ingemann 7. september 2016 at 15:12

Hej Lise, Jeg vil anbefale at lave den samme dag, som den skal spises :-)

Svar
Lise Svendsen 7. september 2016 at 15:15

Tak for hurtigt svar då efterfølgende, at lignende spørgsmål var stiller ovenover

Svar
Laila 27. marts 2017 at 06:15

Hej Ditte,

mine venner har is butik i udlandet, de kender ikke til guf. Jeg har tænkt mig at introducere guf i de varme lande J Dog et spørgsmål, da jeg vil skalere portionen op, hvor længe kan det holde? Er ikke klar over om der overhovedet findes past. æggehvider, men det finder jeg ud i ferien. Tak for fed blog/opskrift/inspiration.

Svar
Ditte Ingemann 28. marts 2017 at 14:50

Det kan ikke holde så længe – efter et døgn i køleskabet vil det falde sammen, evt. allerede efter nogle timer.

Svar
Sarah frølund 24. februar 2018 at 07:44

Hej. Hvor mange personer er opskriften til?:)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971