I dag står i afslapningens tegn, og jeg drømmer lidt om at have et stykke cheesecake ved min side. Det er efterhånden et stykke tid siden jeg lavede denne nemme cheesecake i glas, men jeg deler den alligevel, på trods af at jordbærsæsonen desværre er slut. Jordbærrerne kan skiftes ud med andre typer af bær eller frugt.
I går havde jeg fornøjelsen af en tur til Århus, hvor jeg skulle holde et foredrag på Danmarks Journalisthøjskole for en flok madskribenter, og fortælle lidt om mit liv som blogger, hvordan jeg bruger min blog, og hvad bloggeriet har ført med sig. Mit oplæg var blot en lille del af et tre dages kursus arrangeret af Anders Lange og Anne Hjernøe. Jeg har aldrig holdt oplæg før, og på trods af mange nerver, var det en rigtig god oplevelse og kursisterne virkede oprigtigt interesserede i min lille blog. Derfor bruges dagen i dag på at slappe af, besvare mails, blogge og drikke en masse kaffe.
Cheesecake i glas, 2 pers.:
4 fuldkorns Digestive kiks
2 spsk speltflager
1 spsk mandelflager
1 spsk kokosolie
200 g mascarpone
2 spsk yoghurt naturel
2 spsk flydende honning
1 tsk ren vaniljepulver
skal fra 1/2 øko citron
ca. 10 friske jordbær
Knus kiksene let, og kom dem på en varm pande sammen med speltflager, mandelflager og kokosolie. Rist blandningen et par minutter til det hele er sprødt – tag panden af varme og lad det køle helt af.
Rør mascarpone og yoghurt sammen med honning, vanilje og citronskal. Smag det til.
Fordel kikseblandingen i små forme eller glas, og kom ostecremen ovenpå. Slut af med masser af friske jordbær eller frugt, og drys til sidst med en smule kikseblanding.
15 kommentarer
You are awesome. Love your blog! Hilsen fra Hamburg! xxx Madhavi
Thank you so very much :-)
Cheesecake er så sødt, når det serveres i glas – lyder lækkert med mascaponen!
– Anne
Tak, Anne :-)
Mums, det ser smadder lækkert ud!
TAK – det smagte også smadder godt!
Jeg plejer at blande flormelis, citronsaft, vanilje, Philadelphia og lidt flødeskum til no-bake cheesecakes, det er også super lækkert. Men det kan være, jeg skal prøve honning/marscapone blandingen næste gang! :-)
Lyder lækkert med en smule flødeskum, for at gøre ostecremen en smule “lettere” :-)
Godaften.
Guf sidder og er lækkersulten, spiste lidt mint chokolade og tænkte så at google lidt.
Faldt over din dejlige blog. Ser skønt ud med den nemme ostekage.
Min datter er den som forsøger sig med bagekunst her i huset, så hun får lov.
Du er velkommen hvis du har tid på http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Der er en fin Giveaway denne måned:-)
Tak for din ostekagetip:-)
Tina
Hvor sjovt jeg har en opskrift, der minder supermeget om denne :)
Og endnu sjovere – jeg havde faktisk overvejet at gå på det kursus i Århus på Journalist Højskolen. Godt gået…. er sikker på, at du holdt et fantastisk oplæg!
Tak, Marian – det kunne have været så fedt at deltage i kurset – tror det var nogle gode og spændende dage. Det bliver vist afholdt igen til sommer ;-)
Jeg tror lige, jeg skal have karantæne fra din blog resten af weekenden – ellers forudser jeg et massivt overforbrug af dine desserter! ;) Godt fundet på og flot stylet!
Åh nej – bliv endelig hængende ;-) Tak fordi du kigger med – god weekend.
Tak i lige måde :)
Jeg søgte efter opskrifter på lidt ekstra godbidder og faldt over din side ved en tilfældighed. Hvor ser det lækkert ud her til foråret. Min knægt på 8 sagde også “Uhmm…” og det er gode tegn. Jeg vil prøve den til næste grill dag på terrassen.