Hold da op, hvor har der været varmt i dag, og i kombination med feber er det næsten ulideligt….. Derfor måtte jeg i køkkenet og lave en omgang koldskål, da det var det eneste jeg havde lyst til. Jeg spiser som regel min koldskål med frisk frugt eller ristede speltflager i stedet for kammerjunkere.
{ Koldskål med citron, 4 pers. }
Ingredienser:
6 spsk skyr
6 dl kærnemælk
1 moden banan
3 spsk sukrin gold (du kan bruge alm. sukker eller flormelis)
skal fra 1 øko citron
1 tsk ren vaniljepulver
Speltflager:
2 dl speltflager
1 spsk kokosolie
2 spsk sukrin gold (du kan bruge sukker, honning eller farin)
Pynt:
friske jordbær
Kom alle ingredienserne til koldskålen i en blender, og blend, indtil koldskålen er tyk og glat. Smag til, og stil koldskålen på køl, indtil den skal serveres.
Kom speltflager, kokosolie og sukrin på en varm pande, og rør godt rundt, indtil speltflagerne bliver gyldne og sprøde – pas på de ikke får for meget. Tag dem af panden, og lad dem køle helt af.
Server koldskål med friske jordbær og et gavmildt drys af sprøde speltflager.
TIP: Prøv at tilsætte en smule hyldeblomstsaft til din koldskål – det smager dejligt og sommerligt!
4 kommentarer
This recipe looks really good, I need to translate that as I’m sure it’s going to taste amazing!
Thank you – it’s sooooo good :-)
Koldskål er bare noget der virker, så hvorfor ikke også på feber :) God bedring i hvert fald.
Præcis – og tak :-)