The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

P for Pavlova, Pærer & Pistacie

af Ditte Ingemann 10. januar 2013

Det føles efterhånden som længe siden, at det var jul og nytår, men derfor skal I ikke snydes for et glimt af min nytårsdessert. Udover sliders fik vi også pavlova til dessert – totalt favoritdessert! Pavlova kan laves i et utal af udgaver og kan både laves som én stor kage, eller små fine anretninger. Min pavlova blev en smule vinterlig, både i udseende og smag – men på trods af det lidt rustikke ydre, smagte den himmelsk. Billederne er skudt med mit nye kamera, som jeg endnu ikke har 100% styr på, men mon ikke det kommer – det er i hvert fald mega sejt og kan ALT!

Denne portion er beregnet til 4-6 personer, alt efter størrelsen på dine marengs.

Start med at lave marengs: pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen – pisk indtil æggehviderne er stive og skinnende, ca. 5-7 minutter. Rør majsstivelse og eddike sammen og pisk det i æggehviderne. Kom klatter af marengs på en bageplade og lav en fordybning i hver af dem – jeg brugte to skeer til det job. De bages ved 140 grader i ca. 45 minutter, hvorefter ovnen slukkes og marengs’ene bliver i ovnen indtil den er helt kold.

Skær pærerne i kvarte og fjern kernehuset. Kom pærerne i et ilfast fad og drys vanillepulver henover. Hæld en smule vand i bunden af fadet og fordel stjerneanis ved pærerne. De bages ved 175 grader i ca. 25 minutter, så de stadig bevarer en smule bid. Hvis pærerne ikke skal bruges til dessert samme dag, så lav en sukkerlage og kom pærerne i et rent glas med lagen – på den måde holder de sig bedst.

Hak pistacienødder og hvid chokolade groft. Pisk fløde til let skum og vend den med creme fraiche. Kom halvdelen af nødder og chokoladen i cremen, og gem den anden halvdel til at pynte med. Skær de afkølede pærer i små tern og vend dem rundt i cremen. Fordel cremen på marengsbundene og pynt med nødder og chokolade – servér med det samme.

Husk at denne dessert er perfekt året rundt og ikke kun til at skyde nytåret ind med!

P for Pavlova, Pærer & Pistacie was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spis skønne salater!
næste
Tiramisu med et twist

Mere af det samme

Efterårstærte med æble & karamel

8. november 2012

Sund græskartærte med kanel

31. oktober 2015

Forfriskende ferskenis

22. juli 2012

Cheesecake med lakridssirup & rabarber

20. april 2012

Cheesecake med peanut butter og saltet karamel

16. januar 2014

guf guf guf

30. juni 2011

Søde nytårsdesserter

28. december 2015

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Citrontærte

30. juni 2012

Cupcakes med kokos & kirsebær

28. september 2014

20 kommentarer

AJ 10. januar 2013 at 17:55

Har aldrig smagt pavlova, men det ser da rigtig lækkert ud!
Så det kunne være jeg skulle prøve at lave det en dag :-)

Svar
Ditte 10. januar 2013 at 17:58

God idé – det smager fantastisk!

Svar
TARTESANDCARO 10. januar 2013 at 18:45

oh my !! great ! exceptionnal !

Svar
Ditte 10. januar 2013 at 19:05

Thanks!

Svar
Martin M 10. januar 2013 at 20:52

Den prøver vi i morgen efter en gang ossobuco :o) Hvilket kamera har du fået Ditte? Jeg tillader mig nu stadig at være en smule imponeret af dit foto talent.

Svar
Ditte 10. januar 2013 at 21:06

Tusind tak, Martin – du kan roligt kaste dig over en omgang pavlova. Jeg har købt mig et Canon 6D, som er et super kamera, men skal lige lære det at kende :-)

Svar
Pernille 11. januar 2013 at 10:45

Uhm, de ser lækre ud – tror jeg vil lave dem til madklubben i næste uge.
Er ren vanillepulver tilsvarende korn fra vanillestang eller hvor køber du det andet henne?

Svar
Ditte 11. januar 2013 at 11:40

Du kan købe ren vanillepulver fra Urtekram, men du kan sagtens bruge korn fra en vanillestang :-)

Svar
Chalotte 11. januar 2013 at 13:54

Fantastiske billeder! Jeg elsker pavlova og MÅ da simpelthen prøve din opskrift også! :-)

Svar
Ditte 11. januar 2013 at 14:10

Tusind tak, Chalotte :-) Jeg elsker også pavlova og det smager skønt med de fleste frugter og bær! God weekend.

Svar
Charlotte Gissel 11. januar 2013 at 18:47

Taaak! Nu ved jeg hvad desserten skal være til min fødselsdags middag.
Smukke billeder. Jeg bliver sulten efter sødt!
Vh Charlotte G

Svar
Ditte 12. januar 2013 at 09:30

Tusind tak Charlotte – er sikker på, at pavlova vil være den perfekte dessert til en fødselsdagsmiddag!

Svar
Inger 12. januar 2013 at 17:15

Uhm det ser lækkert ud – det bliver den dessert, jeg skal lave, næste gang vi skal ha gæster :O)

Svar
Ditte 12. januar 2013 at 19:41

Rigtig god plan – det er en super lækker dessert, som de fleste kan lide!

Svar
Rikke Lykstoft 14. januar 2013 at 12:22

Mums mums mums. Skal helt klart bruge den som dessert mange gange i år når vi får gæster.

Utroligt lækker og meget nem.

Hilsen Rikke

Svar
Ditte 14. januar 2013 at 12:27

Dejligt du kan lide opskriften – jeg er vild med den type dessert, både nem og utrolig velsmagende :-)

Svar
Rav food/ Kathe 14. januar 2013 at 17:19

Flot udgave af den gode gamle pavlova. Vi spiser den altid med is og frugt – men jeg skal helt sikkert afprøve din version. Det lyder også lækkert med lidt syrligt creme fraiche til den søde marengs :-)

Svar
Ditte 15. januar 2013 at 14:38

Det lyder sørme også lækkert med is og frisk frugt :-)

Svar
Annemette 15. januar 2013 at 20:43

Hejsa,

Mmmmm pavlova er bare min favorit og denne udgave skal vist afpröves snart ;-)

/Annemette

Svar
menthe 20. januar 2014 at 19:11

hello, this looks delicious!! however, I’m from the Netherlands and I’m having trouble with the recipe.. can someone give me a translation of the ingredients? thank you!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen