Det føles efterhånden som længe siden, at det var jul og nytår, men derfor skal I ikke snydes for et glimt af min nytårsdessert. Udover sliders fik vi også pavlova til dessert – totalt favoritdessert! Pavlova kan laves i et utal af udgaver og kan både laves som én stor kage, eller små fine anretninger. Min pavlova blev en smule vinterlig, både i udseende og smag – men på trods af det lidt rustikke ydre, smagte den himmelsk. Billederne er skudt med mit nye kamera, som jeg endnu ikke har 100% styr på, men mon ikke det kommer – det er i hvert fald mega sejt og kan ALT!
Denne portion er beregnet til 4-6 personer, alt efter størrelsen på dine marengs.
Start med at lave marengs: pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret lidt ad gangen – pisk indtil æggehviderne er stive og skinnende, ca. 5-7 minutter. Rør majsstivelse og eddike sammen og pisk det i æggehviderne. Kom klatter af marengs på en bageplade og lav en fordybning i hver af dem – jeg brugte to skeer til det job. De bages ved 140 grader i ca. 45 minutter, hvorefter ovnen slukkes og marengs’ene bliver i ovnen indtil den er helt kold.
Skær pærerne i kvarte og fjern kernehuset. Kom pærerne i et ilfast fad og drys vanillepulver henover. Hæld en smule vand i bunden af fadet og fordel stjerneanis ved pærerne. De bages ved 175 grader i ca. 25 minutter, så de stadig bevarer en smule bid. Hvis pærerne ikke skal bruges til dessert samme dag, så lav en sukkerlage og kom pærerne i et rent glas med lagen – på den måde holder de sig bedst.
Hak pistacienødder og hvid chokolade groft. Pisk fløde til let skum og vend den med creme fraiche. Kom halvdelen af nødder og chokoladen i cremen, og gem den anden halvdel til at pynte med. Skær de afkølede pærer i små tern og vend dem rundt i cremen. Fordel cremen på marengsbundene og pynt med nødder og chokolade – servér med det samme.
Husk at denne dessert er perfekt året rundt og ikke kun til at skyde nytåret ind med!
20 kommentarer
Har aldrig smagt pavlova, men det ser da rigtig lækkert ud!
Så det kunne være jeg skulle prøve at lave det en dag :-)
God idé – det smager fantastisk!
oh my !! great ! exceptionnal !
Thanks!
Den prøver vi i morgen efter en gang ossobuco :o) Hvilket kamera har du fået Ditte? Jeg tillader mig nu stadig at være en smule imponeret af dit foto talent.
Tusind tak, Martin – du kan roligt kaste dig over en omgang pavlova. Jeg har købt mig et Canon 6D, som er et super kamera, men skal lige lære det at kende :-)
Uhm, de ser lækre ud – tror jeg vil lave dem til madklubben i næste uge.
Er ren vanillepulver tilsvarende korn fra vanillestang eller hvor køber du det andet henne?
Du kan købe ren vanillepulver fra Urtekram, men du kan sagtens bruge korn fra en vanillestang :-)
Fantastiske billeder! Jeg elsker pavlova og MÅ da simpelthen prøve din opskrift også! :-)
Tusind tak, Chalotte :-) Jeg elsker også pavlova og det smager skønt med de fleste frugter og bær! God weekend.
Taaak! Nu ved jeg hvad desserten skal være til min fødselsdags middag.
Smukke billeder. Jeg bliver sulten efter sødt!
Vh Charlotte G
Tusind tak Charlotte – er sikker på, at pavlova vil være den perfekte dessert til en fødselsdagsmiddag!
Uhm det ser lækkert ud – det bliver den dessert, jeg skal lave, næste gang vi skal ha gæster :O)
Rigtig god plan – det er en super lækker dessert, som de fleste kan lide!
Mums mums mums. Skal helt klart bruge den som dessert mange gange i år når vi får gæster.
Utroligt lækker og meget nem.
Hilsen Rikke
Dejligt du kan lide opskriften – jeg er vild med den type dessert, både nem og utrolig velsmagende :-)
Flot udgave af den gode gamle pavlova. Vi spiser den altid med is og frugt – men jeg skal helt sikkert afprøve din version. Det lyder også lækkert med lidt syrligt creme fraiche til den søde marengs :-)
Det lyder sørme også lækkert med is og frisk frugt :-)
Hejsa,
Mmmmm pavlova er bare min favorit og denne udgave skal vist afpröves snart ;-)
/Annemette
hello, this looks delicious!! however, I’m from the Netherlands and I’m having trouble with the recipe.. can someone give me a translation of the ingredients? thank you!