The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSøde sager

Banan “softice” med lakrids

af Ditte Ingemann 26. juli 2014

lakrids-bananis

Er I også ved at smelte væk i varmen? Det er jeg i hvert fald, og det er ikke det store jeg får lavet i køkkenet for tiden. Men med sommer og varme hører is, og hvis du ikke allerede har prøvet at lave is ud af frosne bananer, så vil jeg anbefale at komme i gang :-)

Det er egentlig ret fantastisk, at man kan lave is ud af frosne bananer – det er nemt, sundt og smager rigtig godt. Jeg kalder denne opskrift for softice, fordi den virkelig minder om det, og har en lækker, tyk konsistens og en dejlig smag.

{ Banan softice med lakrids og chokolade } 2 pers.:

Ingredienser:
2 modne bananer
4-5 spsk mandelmælk/kokosmælk, andre typer af mælk kan bruges
1-2  tsk rå lakridspulver

Pynt:
1 spsk usaltede pistacienødder, finthakket
25 g mørk chokolade, 85%, smeltet

Skær bananerne i skiver, kom dem i en pose, og læg dem i fryseren i ca. 4-5 timer, til bananskiverne er helt frosne.

Kom bananerne i en foodprocessor eller minihakker sammen med mælk og lakridspulver – pas på ikke at komme for meget mælk i, da konsistensen let bliver for tynd. Blend det hele godt sammen, indtil isen har en tyk og cremet konsistens – isen skal være så tyk, at du kan lave kugler af den.

Pynt isen med hakkede nødder og smeltet chokolade….. og måske nogle friske bær.

TIP: Du kan også tilsætte en smule god kakaopulver til isen, så får du en lækker banan/kakao is. Hvis du synes isen mangler sødme, så tilsæt en tørret dadel, stevia eller ahornsirup.

Banan softice

Banan “softice” med lakrids was last modified: juli 26th, 2014 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Copenhagen Cooking
næste
4 års fødselsdag

Mere af det samme

Cheesecake brownies

10. maj 2013

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

Kirsebær Mess

9. juli 2012

Søndagspandekager

4. december 2011

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Hindbærkys

17. januar 2012

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Cookie kugler / smagen af rå kagedej

10. september 2016

guf guf guf

30. juni 2011

9 kommentarer

Anne 26. juli 2014 at 12:50

Elsker banan “softice” – kan varmt anbefale også at putte en stor skefuld peanut butter eller anden nøddesmør i kakaoversionen, mmm! :)

Svar
Ditte Ingemann 27. juli 2014 at 16:47

Åh, ja det er lækkert – jeg prøvede forleden med cashewnøddesmør og det blev godt ;-)

Svar
A+K/VenterPaaVin 26. juli 2014 at 13:31

Nøj, har aldrig fået banansofticen med lakrids i, jeg ryger altid på kakaopulveret – men det må da klart prøves. Og så med hindbær på toppen. Elsker de syrlige bær og en salte lakrids sammen.

– Anne

Svar
Ditte Ingemann 27. juli 2014 at 16:47

Det er nemlig rigtig lækkert – hindbær og lakrids er en god kombi :-)

Svar
Vibeke 26. juli 2014 at 14:12

Lyder sørme lækkert!!!
Kan jeg putte det hele i ismaskinen i stedet for?
Kh Vibeke

Svar
Ditte Ingemann 27. juli 2014 at 16:46

Jeg har aldrig prøvet, men bananerne er jo frosne når isen laves, så du får samme god konsistens som “rigtig” is :-)

Svar
Amalie 26. juli 2014 at 15:15

Nemt og lækkert! Vores blender er desværre ikke stærk nok til at blende frosne ting, kan man bruge en elpriser i stedet for. Opnår man samme konsistens? :-)

Svar
Ditte Ingemann 27. juli 2014 at 16:45

Nej, desværre – tror slet ikke den kan holde til det. Jeg bruger min minihakker, som er god til det :-)

Svar
Jannie 27. juli 2014 at 22:46

Prøvede dette for nogle uger siden og lavede både en voksenudgave med lakrids og en børneudgave med vaniliestang – begge røg ned lynhurtigt!! Brugte min kitchenaid blender, fungerede perfekt og smagte herligt

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen