Er I også ved at smelte væk i varmen? Det er jeg i hvert fald, og det er ikke det store jeg får lavet i køkkenet for tiden. Men med sommer og varme hører is, og hvis du ikke allerede har prøvet at lave is ud af frosne bananer, så vil jeg anbefale at komme i gang :-)
Det er egentlig ret fantastisk, at man kan lave is ud af frosne bananer – det er nemt, sundt og smager rigtig godt. Jeg kalder denne opskrift for softice, fordi den virkelig minder om det, og har en lækker, tyk konsistens og en dejlig smag.
{ Banan softice med lakrids og chokolade } 2 pers.:
Ingredienser:
2 modne bananer
4-5 spsk mandelmælk/kokosmælk, andre typer af mælk kan bruges
1-2 tsk rå lakridspulver
Pynt:
1 spsk usaltede pistacienødder, finthakket
25 g mørk chokolade, 85%, smeltet
Skær bananerne i skiver, kom dem i en pose, og læg dem i fryseren i ca. 4-5 timer, til bananskiverne er helt frosne.
Kom bananerne i en foodprocessor eller minihakker sammen med mælk og lakridspulver – pas på ikke at komme for meget mælk i, da konsistensen let bliver for tynd. Blend det hele godt sammen, indtil isen har en tyk og cremet konsistens – isen skal være så tyk, at du kan lave kugler af den.
Pynt isen med hakkede nødder og smeltet chokolade….. og måske nogle friske bær.
TIP: Du kan også tilsætte en smule god kakaopulver til isen, så får du en lækker banan/kakao is. Hvis du synes isen mangler sødme, så tilsæt en tørret dadel, stevia eller ahornsirup.
9 kommentarer
Elsker banan “softice” – kan varmt anbefale også at putte en stor skefuld peanut butter eller anden nøddesmør i kakaoversionen, mmm! :)
Åh, ja det er lækkert – jeg prøvede forleden med cashewnøddesmør og det blev godt ;-)
Nøj, har aldrig fået banansofticen med lakrids i, jeg ryger altid på kakaopulveret – men det må da klart prøves. Og så med hindbær på toppen. Elsker de syrlige bær og en salte lakrids sammen.
– Anne
Det er nemlig rigtig lækkert – hindbær og lakrids er en god kombi :-)
Lyder sørme lækkert!!!
Kan jeg putte det hele i ismaskinen i stedet for?
Kh Vibeke
Jeg har aldrig prøvet, men bananerne er jo frosne når isen laves, så du får samme god konsistens som “rigtig” is :-)
Nemt og lækkert! Vores blender er desværre ikke stærk nok til at blende frosne ting, kan man bruge en elpriser i stedet for. Opnår man samme konsistens? :-)
Nej, desværre – tror slet ikke den kan holde til det. Jeg bruger min minihakker, som er god til det :-)
Prøvede dette for nogle uger siden og lavede både en voksenudgave med lakrids og en børneudgave med vaniliestang – begge røg ned lynhurtigt!! Brugte min kitchenaid blender, fungerede perfekt og smagte herligt