The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Ultra nem pæretærte

af Ditte Ingemann 2. maj 2013

Tærtedeje kan sommetider være besværlige at arbejde med og drille en smule. Men nu har jeg fundet den perfekte løsning med denne tærte, som smager skønt og er super nem – opskriften er fra magasinet Donna Hay. Pærerne kan sagtens skiftes ud med æbler, bær eller andre typer af frugt. 

Pæretærte:

90 g smør
90 g rørsukker eller farin
2 æg
120 g mandelmel
40 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
skal fra 1 økologisk citron
2-3 pærer, uden kernehus, skåret i kvarte
mandel- eller hasselnøddeflager til drys

Kom blødt smør og sukker i en foodprocessor og blend indtil det samler sig. Tilsæt æg, mandelmel, hvedemel, bagepulver og citronskal, og blend igen indtil dejen er ensartet. Kom dejen i en smurt tærteform og placér pærerne ovenpå dejen. Drys med en smule nøddeflager og bag tærten ved 160 grader i ca. 35-40 minutter. Servér tærten lun med creme fraiche eller flødeskum.

Ultra nem pæretærte was last modified: maj 2nd, 2013 by Ditte Ingemann
40 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Søndagssødt
næste
Laksesliders med ramsløgsmayo

Mere af det samme

Kirsebær Mess

9. juli 2012

turtle bars

22. februar 2012

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Chokoladekage med tiramisucreme

5. december 2016

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Æblekage med marcipan & mandler

4. oktober 2012

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Parfait med et pift lakrids

15. maj 2011

40 kommentarer

Inger 2. maj 2013 at 14:52

UHM din pæretærte ser SÅ lækker ud :O) Vil jo være oplagt for mig at bage den her i weekenden. Lyder spændende med farin og mandelmel. Og en flot tærteform – jeg har en magen til :O)

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 19:25

Den er så nem at lave, så den kan du hurtigt smække sammen til weekenden :-) og den aflange tærteform er jo bare så fin.

Svar
Chalotte 2. maj 2013 at 16:16

Ihhh, hvor ser den bare superlækker ud! Og med mandelmel – den må jeg prøve! :-)

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 19:23

Det er super lækkert med mandelmel!

Svar
Susann Romy 2. maj 2013 at 16:40

Jeg elsker frugttærter og især pære- og æbletærte. Denne opskrift vil jeg helt sikkert gemme!

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 19:23

Hvis du er til frugttærter, så må du absolut prøve denne tærte ;-)

Svar
Søs 2. maj 2013 at 17:17

Ser virkelig lækker ud. Kan man købe færdig mandelmel?

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 19:22

Ja, du kan enten købe det eller lave det selv :-)

Svar
Katrine 2. maj 2013 at 18:49

Den ser virkelig lækker ud! Kan mandelmel eventuelt udskiftes, så den bliver allergivenlig? :)

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 19:22

Mon ikke… Jeg har kun prøvet denne version.

Svar
Julie 2. maj 2013 at 19:28

Ser super lækkert ud! Vil helt sikkert afprøve den med brombær i stedet for pære.
Hvor meget mandelmel skal man bruge hvis man laver det selv? :-)

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 19:33

Du skal bruge samme mængde mandelmel uanset om du køber det eller laver det selv :-)

Svar
Line 3. maj 2013 at 07:19

Smukt ser det ud! Hvor har du købt den fine form?

Svar
Ditte 3. maj 2013 at 07:40

Tak – tærteformen er købt i Kunst & Køkkentøj :-)

Svar
A+K = 3. maj 2013 at 08:28

Hvor lækkert – og rigtig fint, med de store pærestykker, fremfor små tern, som man så ofte tyer til (:

– Anne

Svar
Ditte 3. maj 2013 at 10:19

Tusind tak – jeg er også lidt mere til det rustikke look, men man kan sagtens skære pærerne ud i mindre stykker.

Svar
Birgit Mathiesen 3. maj 2013 at 09:24

Smuk sog enkel om altid og lækkersulten som altid :))
Må afprøves.. Mumme..
Går ud fra at protionen passer til en rund springform??
Go weekend, Birgit

Svar
Ditte 3. maj 2013 at 10:21

Tak, Birgit – tror sagtens du kan bage den i en alm. rund tærteform – God weekend.

Svar
Rita 3. maj 2013 at 11:05

So beautiful and looking so delicious <3

Svar
Ditte 3. maj 2013 at 12:31

Thanks Rita :-)

Svar
Birgit Mathiesen 3. maj 2013 at 12:29

Hej igen Ditte
Jeg synes altså.. du skulle udgive en Kage Bage Bog :O)
Knus Birgit

Svar
Ditte 3. maj 2013 at 12:31

Tak, Birgit – det er måske heller ikke helt udelukket på et tidspunkt ;-)

Svar
Nina 3. maj 2013 at 12:44

Hejsa,
Har du et godt alternativ til mandelmel? Og jeg spørger måske dumt .. men er det bare meget fint hakkede mandler eller hvordan??

Nina

Svar
Ditte 3. maj 2013 at 12:54

Du kan bruge almindelig mel – jeg har kun bagt tærten med mandelmel og det var lækkert. Mandelmel laves ved at smutte mandler og evt. tørre dem i ovnen, hvorefter de blendes til meget fint mel :-)

Svar
Amina 4. maj 2013 at 08:15

Hej, hvor mange portioner er der ca. til? (o:

Svar
Ditte 4. maj 2013 at 08:18

Der bliver ca. 6 stykker :-)

Svar
Julie 4. maj 2013 at 12:11

Nej hvor ser den dog bare helt fantastisk lækker ud! Og de billeder du tager af maden er hele vejen igennem fantastiske! Stor ros herfra.

Svar
Ditte 4. maj 2013 at 17:30

Tusind tak, Julie – dejligt du kan lide mine billeder

Svar
Gitte Brejner 4. maj 2013 at 13:44

Har lige bagt pæretærten og det er bestemt ikke sidste gang.
Jeg havde en rest mandelmel fra sidst jeg lavede macarons men der var kun 75 g. Jeg orkede ikke at skolde mandler osv. så jeg kom bare hele mandler op i foodprocessoren indtil mgd. passede, og jeg synes det var en lækker tærte. Tak for dine inspirerende og lækre opskrifter, og ikke mindst tak for de flotte billeder.

Svar
Ditte 4. maj 2013 at 17:30

Dejligt – jeg har også flere gange taget den nemme løsning ift. mandlerne, for det er ikke altid jeg gider smutte dem :-)

Svar
Birgit Mathiesen 5. maj 2013 at 11:20

Måske ikke lige søndags sødt her..
Men søndagsguf.. for jeg har lavet din grønne salsa salat med bid i..
– super lækker til en rød bøf i aftes :O)
Wauv og populært :)
Go søndag, Birgit

Svar
Mia 7. maj 2013 at 07:27

prøvede opskriften i weekenden og den var et STORT hit!!! Tak for inspirerende opskrifter :D

Svar
Ditte 7. maj 2013 at 08:39

Ihh, hvor dejligt at tærten blev et hit!

Svar
Mette 18. august 2013 at 20:22

Super lækker og meget nem tærte – i hvert fald når man har mandelmel klar i skabet. :)
Har du nogen erfaring med, om kagen er fryseegnet?

Svar
Ditte 18. august 2013 at 20:25

Nej, desværre :-)

Svar
Jonna Boe Olesen 17. september 2013 at 10:52

Hej! Den ser virkelig drøn god ud og lyder lækker med mandelmel! Mon det får et hint af marcipan?

Jeg vil lave en pæretærte i morgen til mine fødselsdagsgæster – de skal først have den efter aftensmad. Kan den godt bages i dag og så lunes i morgen, eller skal jeg vente til imorgen?

Vh Jonna :-)

Svar
Ditte 17. september 2013 at 12:09

Den er rigtig god og har en mild smag af marcipan. Den er jo klart bedst på dagen, men du kan sagtens bage den i dag og lune den inden servering imorgen :-)

Svar
orsolya 21. april 2014 at 14:40

I just tried your ultra easy pear tart for our Easter lunch and it was a huge success!!!
I did in a round cake form (24cm diam) and increased the amounts of everything by 50%.
Baking time was 45 min.
Thanks for the beautiful blog and for all the great recipes!

Svar
Joan 28. juni 2015 at 14:59

Har prøvet at bage den flere gange og den er et kæmpe hit her. Overvejer at prøve den med blåbær i stedet for, og vil høre, om der er nogle der har erfaringer på det område..tænker på om det er nøjagtig samme fremgangsmåde, eller om blåbærerne skal på efter den har bagt et stykke tid eller først når den er bagt.

Svar
Joan 22. april 2019 at 14:38

Kan man fjerne hvedemel helt og erstatte det med ekstra mandelmel i stedet eller glutenfri mel?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen