The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Kanelsnurrer med surdej

af Ditte Ingemann 3. april 2018

Kære allesammen,
Håber I har haft en dejlig påske – jeg har tilbragt den hos familie i Jylland, og den har stået på afslapning, gåture, god mad og bagning sammen med min mor. Vi besluttede os for at kaste os over en omgang kanelsnurrer og det fortrød vi bestemt ikke! Det er til dato de bedste kanelsnurrer jeg har smagt (og bagt) – jeg har nemlig en svaghed for nybagt brød med masser af smør og kanel. Vi fandt inspiration til vores opskrift lige her, og har du ikke surdej, så kan du sagtens undlade det…. Bare du lover at bage dem :-) 

Kanelsnurrer med surdej & kardemomme ♥
ca. 12 stk 

Dej:
20 g gær
3 spsk surdej
3 dl mælk
1 æg
75 g sukker
1 nip salt
10 g stødt kardemomme
ca. 650-700 g hvedemel
100 g smør

Remonce:
125 g blødt smør
3-4 tsk stødt kanel
125 g sukker

Kom gær i en røremaskine sammen med surdej og mælk – rør gæren ud. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør igen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen må endelig ikke blive for tør, så hold hellere lidt tilbage. Ælt dejen med en dejkrog i ca. 5 minutter, hvorefter smør tilsættes i små tern. Ælt igen i ca. 3-4 minutter – dejen skal slippe skålens kanter og virke blød og luftig. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 -2 timer. Rør imens smør, kanel og sukker sammen til en remonce.

Når dejen har hævet rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30*45 cm. Smør remoncen ud på hele dejen, så det er jævnt fordelt. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du får tre lag dej – rul dejen en smule ud igen, og skær den i 12 strimler ( 30 cm lange og 2,5 cm brede). Sno strimlerne og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, hvor de pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Kanelsnurrer med surdej was last modified: april 10th, 2018 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
5
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Miniguide til Athen
næste
Kikærtegryde med aubergine & spinat

Mere af det samme

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

Sprøde scones med lakrids & karamel

7. marts 2012

Boghvedecookies

1. februar 2016

Julemuffins med pebermynte

16. december 2012

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

tarte au citron ♥

17. april 2011

Bountykage

26. oktober 2014

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

10 lækre efterårskager

20. oktober 2017

Cupcakes med kokos & kirsebær

28. september 2014

7 kommentarer

Emma Jo 3. april 2018 at 15:09

Åh hvor ser de lækre ud! Jeg har gået og haft sådan en lyst til lige netop kanelsnurrer på det sidste! Der er bare noget hyggeligt over duften (og smagen!) af hjemmebag og kanel

Svar
Ditte Ingemann 3. april 2018 at 22:30

Lige præcis – det er det bedste ❤️

Svar
Inge 4. april 2018 at 19:49

Super fantastisk opskrift. De bedste kanelsnurrer jeg har smagt

Svar
Ditte Ingemann 5. april 2018 at 10:56

Dejligt at høre :-)

Svar
Agnethe 10. april 2018 at 09:43

Hej :) mener du 3 dl mælk?

Svar
Ditte Ingemann 10. april 2018 at 09:48

He he… JA ;-)

Svar
Katrine 24. marts 2020 at 13:54

De ser så lækre ud og er et perfekt projekt i denne tid! Vil jeg kunne undlade gær og udelukkende lave dem med surdej? :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen