The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Banankage med kanel & mørk chokolade

af Ditte Ingemann 24. januar 2017


Banankage er en af de kager, som jeg nok aldrig bliver træt af – for mig skal en banankage smage af banan, gerne i kombination med mørk chokolade og kokos. Det her er sådan en slags kage, som jeg godt kunne finde på at bage en kold og mørk tirsdag aften, hvis kagetrangen pludselig kommer snigende, for den er virkelig nem og kræver ikke så mange ingredienser. Kagen er ikke super sød, da den kun er sødet med modne bananer og en smule (meget) mørk chokolade. Hvis du har en sødere tand, så brug fx. en lys chokolade eller kom et par skefulde ahornsirup i dejen. 

{ BANANKAGE MED CHOKOLADE & KANEL }

75 g kokosolie, smeltet
3 æg
3 bananer, gerne meget modne
100 g mandelmel
45 g kokosfibermel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
et nip salt
1 tsk ren vaniljepulver
75 g mørk chokolade, jeg bruger 92%

Kom smeltet kokosolie, æg og bananer i en foodprocessor og blend det sammen til en ensartet masse. Kom mandelmel, kokosfibermel, bagepulver, salt, kanel og vanilje i en skål og rør de våde ingredienser i. Hak chokoladen groft og vend i dejen.
Fordel dejen i en smurt form, 1 L, og bag banankagen/brødet ved 200 grader varmluft, i ca. 35-40 minutter. Lad banankagen køle en smule af inden den spises.

Banankage med kanel & mørk chokolade was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
6
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Falafel-vafler
næste
MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER

Mere af det samme

Krydret gulerodskage med mascarponecreme

10. januar 2017

Movember-cupcakes med lakrids & whisky

12. november 2012

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

Skærtorsdagsboller

21. april 2011

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Cupcakes med kokos & kirsebær

28. september 2014

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

5 kommentarer

Emma Jo 28. januar 2017 at 23:04

Åh hvor bliver man lækkersulten – den ser simpelthen bare lækker ud! Og fantastisk at den er glutenfri – den må prøves meget meget snart ;)

Emma Jo
http://nouw.com/joluxe

Svar
Esther 2. marts 2017 at 20:09

Den kage!!!!!! Har bagt den to gange nu, anden gang fik den en håndfuld pecannødder og 2 spsk kokosmel for lidt ekstra struktur. Den er genial.

Svar
Ditte Ingemann 5. marts 2017 at 04:14

Dejligt at høre :-) Kh Ditte

Svar
Pianna 3. august 2017 at 10:33

Lyder super lækker. Har du et forslag istedet for mandelmel? Vi skal have gæster og een af dem er allergisk overfor nødder og mandler.
Tusind tak /Pianna

Svar
Helle Møller Simonsen 17. januar 2025 at 17:01

kan der bruges kokosmælk istedet for kokosolie? Eller hvad med en anden olie?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen