The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Cheesecake brownie med hindbær

af Ditte Ingemann 9. september 2012

Jeg bagte forleden disse små himmelske bidder, som desværre ikke var til mig selv, men til min mands kollegaer. Jeg nåede dog at smage et enkelt lille stykke og nåede også at snuppe nogle hurtige billeder af kagen inden den røg afsted. Men derfor vil jeg selvfølgelig stadig dele opskriften, for det er en super lækker brownie med et syrligt twist i form af hindbær. 

Opskriften har jeg fundet på bloggen Call me cupcake, men har ændret en lille bitte smule i den.

Cheesecake brownie med hindbær, ca. 18-20 stykker:

340 g smør
4 æg
6 dl sukker
2 ¼ dl hvedemel
3 dl kakao
½ tsk salt

Ostecreme:
400 g flødeost
2 æg
2 tsk ren vanillepulver
¾ dl sukker

Ca. 150 g hindbær, friske eller frosne

Smelt smørret og lad det køle en smule af. Pisk æg og sukker godt sammen og tilsæt smørret. Kom mel, kakao og salt i dejen og rør det sammen. Hæld dejen i en form, 30×40 cm.

Pisk flødeost, æg, vanille og sukker sammen og kom det ovenpå brownie-dejen, bland det rundt med spidsen af en kniv, så det danner et fint mønster. Fordel hindbærrene rundt om i dejen.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 35-45 minutter – den må endelig ikke blive for tør, så hold øje og tjek til den undervejs.

Cheesecake brownie med hindbær was last modified: maj 4th, 2013 by Ditte Ingemann
59 kommentarer
20
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage
næste
Livret = Pulled Pork

Mere af det samme

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Mine første macarons

26. oktober 2012

En lille snitte..

1. juli 2012

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Let’s get ready to crumble!

9. juni 2012

Pull-apart brød

6. oktober 2012

Fuldkorn & friske figner

27. maj 2012

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

59 kommentarer

Katrine K 9. september 2012 at 19:46

Ej hvor se de lækre ud! Det skal bestemt prøves :-)

Svar
Ditte 9. september 2012 at 20:04

Og så er de super nemme at bage ;-)

Svar
Natalie - nataliechristina 9. september 2012 at 19:47

Hvor ser den sindssyg pskykofantisk overdrevet lækker smækker perfekt og fantastisk ud! Orh, jeg vil haaaa’!

http://www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 9. september 2012 at 20:07

Den var også super skøn, så jeg kan på det varmeste anbefale at prøve den :-)

Svar
Inger 10. september 2012 at 05:49

Ja, sikke nogle små himmelske bidder – de ser SÅ lækre ud, dem vil jeg teste. Jeg er vild med kombinationen med chokolade og hindbær :O) Tak for opskriften og rigtig god dag til dig, Ditte.

Svar
Ditte 10. september 2012 at 06:45

Er næsten sikker på, at du vil kunne lide dem. De er lækre både til kaffen eller som dessert ;-) God dag til dig!

Svar
Prinsesse Suh 10. september 2012 at 06:34

Hvor ser de bare alt for lækre ud. Overvejer stærkt at bage sådan en portion til kollegaerne!!!

Svar
Ditte 10. september 2012 at 06:44

God ide – de er meget nemme og opskriften rækker til 18-20 personer!

Svar
Sarah Damsgaard 10. september 2012 at 14:08

Kære Ditte,
wow – ta’ da lige og gå hjem og vug Dr’s den store bagedyst haha ;) Ej hvor er overfladen da bare helt vildt smuk! Jeg vil prøve på at gøre dig kunsten efter til på lørdag, hvor jeg have min madklub på besøg ;) Super flot hvordan hindbærene ligger i overfladen.

Kan rester (hvis det da overhovedet bliver aktuelt) forresten fryses ned?

Mange Hilsner Sarah!

Svar
Ditte 10. september 2012 at 14:28

Kære Sarah, tak for din kommentar. Den er nemlig både smuk og lækker – tæt på at være den perfekte kage :-) Tror godt du kan fryse den ned og den kan med fordel bages dagen før! God fornøjelse med bagningen!

Svar
Emma Kirstine 11. september 2012 at 11:21

Kære Ditte.
Jeg vil først og fremmest fortælle dig, at du har en enorm flot blog, som jeg altid finder ufattelig inspirerende. Dine billeder er så uendelig smukke og kreative, og på samme måde er dit layout og dine mange smukke og lækre retter. Jeg synes virkelig du fortjener den største ros. Jeg har allerede skrevet din kommende bog på min ønskeseddel.
Som en sidste ting, vil jeg blot spørge dig hvilket program du bruger til at sammensætte og sætte tekst på dine meget smukke billeder?
Jeg ønsker dig held og lykke med din bog – jeg er helt overbevist om, at den bliver mindst ligeså smuk som din blog.
Mange varme hilsener fra Emma

Svar
Ditte 11. september 2012 at 12:19

Kære Emma, Tusind tak for de mange flotte og søde ord – en større kompliment kan jeg vist ikke få :-) Dejligt du kan lide min blog og læser med. Jeg bruger Aperture til redigering af mine billeder og Photoshop til sammensætning m.v.

Svar
Tine 11. september 2012 at 18:46

Wauw hvor ser de gode ud! Ville man mon også kunne komme nødder/mandler eller lignende i browniedejen? Det er jeg nemlig stor fan af:)

Svar
Ditte 11. september 2012 at 18:48

Det kan du sagtens gøre – jeg er også vild med enten hassel- eller valnødder i brownie :-)

Svar
Eva Pihl 12. september 2012 at 10:46

Kære Ditte
Tak for en meeget fin blog.
Er det 3 dl. kakaopulver du putter i her? Lyder af meget. Tænker at lave dem til kolleger også – nam nam.

Venligst
Eva

Svar
Ditte 12. september 2012 at 13:09

Ja, der skal 3 dl kakao i – det lyder af meget, men smager ikke af meget ;-)

Svar
Michelle 13. september 2012 at 15:14

*savler ned i tastaturet*

Svar
Ditte 13. september 2012 at 17:18

:-)

Svar
MStage 13. september 2012 at 16:12

Hej Ditte.
Den ser super lækker ud! Jeg tænker evt at lave den til mine veninder imorgen, MEN, jeg har prøvet lidt forskellige cheesecake brownies hvor jeg har brugt philadelphia, mem jeg er ikke så vild med den smag det giver. Når jeg laver frosting bruger jeg mascarpone (af samme grund) og tænker at det kunne man evt også bruge her?
Tak for en god blog med masser af gid inspiration :-D

Svar
Ditte 13. september 2012 at 17:18

Jeg tror da sagtens du kan skifte flødeosten ud – tror det vil smage dejligt med mascarpone :-)

Svar
Mathilde 13. september 2012 at 16:25

Du tager simpelthen de smukkeste billeder! Det er virkelig inspirerende.

Jeg har lige bagt denne lækre brownie-drøm, og har et lille fif, som jeg vil dele: uden at det skal gå alt for meget op i kalorier, kan jeg anbefale at erstatte noget af smørret med avocado. Jeg puttede 250 g usaltet smør i + en most avocado. Har netop smagt kagen, og den smager himmelsk! Der er nogle rigtig gode fedtstoffer i avocadoen, og kagen bliver bestemt ikke mindre svampet :-)

Vh Mathilde

Svar
Ditte 13. september 2012 at 17:21

Tusind tak. Lækkert med avocado – tak for det gode tip :-)

Svar
TARTESANDCARO 13. september 2012 at 17:47

what a beautiful brownie for girls and boys !
this is stunning and all of this colors

your a genuis

Svar
Ditte 13. september 2012 at 18:13

Thank you so much :-)

Svar
Louise Knudsen 15. september 2012 at 12:39

Hejsa! Jeg elsker din blog. Jeg bruger den rigtig meget til inspiration, da jeg selv elsker at lave mad og bage! Det er fantastisk! Tak. Jeg skal bage denne fantastiske kage i aften. Vilde anbefale at servere den kold eller varm? Igen, tak!

Svar
Ditte 15. september 2012 at 12:43

Mange tak for de søde ord. Jeg vil klart anbefale at spise kagen når den er helt kold. Stil den gerne på køl nogle timer og tag den ud lige før servering :-) god fornøjelse.

Svar
Emily 16. september 2012 at 10:35

HOW do I translate this website to english? I NEED this recipe!!!! Can someone translate it for me?

Svar
Ditte 16. september 2012 at 11:05

You can get almost the exact same recipe here: http://call-me-cupcake.blogspot.dk/?m=1

Svar
Tine 18. september 2012 at 20:44

Hej igen. Jeg har to spørgsmål mere;)

Skal man evt tø de frosne hindbær op før, man kommer dem oveni dejen? Og kan man evt bruge en vanillestang i stedet for rent vanillepulver?

Svar
Ditte 19. september 2012 at 06:56

Jeg brugte frosne hindbær, ikke optøede – du kan sagtens bruge kornene fra en vanillestang :-)

Svar
Higley 23. september 2012 at 07:17

What a fantastic idea and image.
Such a vibrant and deep purple.

Svar
Ditte 23. september 2012 at 08:42

Thanks ;-)

Svar
Sarah 15. januar 2013 at 15:52

Hej Ditte,
Har været på jagt efter en kage til mine søde kollegaer og her har jeg vist fundet den helt rigtige!
Er der nok til en hel bradepande i denne opskrift?
Tusind tak for en farverig og fantastisk blog, jeg har haft stor succes med mange af dine opskrifter :)
Venlig hilsen
Sarah

Svar
Ditte 15. januar 2013 at 17:21

Hej Sarah, opskriften passer til en bradepande i størrelsen 30 * 40 cm, og giver ca. 18-20 stykker! Kan klart anbefale kagen – den er nem og lækker :-)

Svar
Hanne M 18. april 2013 at 11:19

Hej Ditte

Jeg må indrømme at jeg var lidt skeptisk over manglen på chokolade i opskriften, men jeg blev alligevel lokket til at prøve. Hold nu op, den er jo helt fantastisk. Jeg arkiverer straks adskillige brownie opskrifter der slet ikke kan måle sig med denne.

Tak for en inspirerende blog med skønne billeder.

Hilsen Hanne

Svar
Ditte 18. april 2013 at 11:24

Hej Hanne,

Jeg kan faktisk godt forstå din skepsis, men på trods af ingen chokolade, bliver disse brownies nemlig rigtig gode, og det minder mig om, at jeg vist snart skal bage dem igen ;-)
God dag til dig.

Svar
Christina 1. maj 2013 at 18:19

Hej Ditte.
Er det nødvendigt at opbevare kagen på køl efter bagning? Er den dårligere (smagsmæssigt) ved stuetemperatur end køleskabskold? Jeg kan nemlig let ikke få plads til sådan en stor bradepande i mit køleskab. Overvejer at bage dem til kærestens kollegaer, da han snart skal have kage med.

Svar
Ditte 2. maj 2013 at 11:16

Nej, det er ikke nødvendigt :-) Jeg kan bare bedst lide kold kage når der indgår ingredienser såsom flødeost, men det er bare en smagssag ;-)

Svar
Christina 2. maj 2013 at 14:20

Okay tak for svar :) Det er bare ikke helt nemt at opbevare den på køl. Så skal den i hvert fald skæres ud og stakkes… Det kunne måske lade sig gøre. Jeg synes bare, at kager nemt bliver tørre og kedelige på køl. Jeg har bare ikke prøvet at bage noget med flødeost før. Måske skulle jeg lade den køle af og så skære den ud i større “stakke”, så den kunne stå i en lille bradepande i køleskabet.. Må jeg lige overveje. Vi kan jo lige lave en testsmagning af kagen, når jeg har bagt den for at se, hvad vi synes mht. temperaturen :)

Svar
Ina 31. juli 2013 at 21:32

Hej Ditte :-) Jeg vil lige spørge dig, om denne brownie mon kan laves med friske kirsebær i stedet for hindbær? Jeg er i det hele taget på jagt efter kager med kirsebær i, da jeg har en del af dem for tiden.
Det ser rigtig lækkert ud!
Hilsen Ina.

Svar
Ditte 31. juli 2013 at 21:36

Jeg tror det vil blive super lækkert med kirsebær – god idé. Det passer også rigtig godt sammen med brownie, så det kan kun blive mums :-)

Svar
Sofie Freja 21. august 2013 at 13:25

Hej Ditte.
Tusind tak for den lækre opskrift!
Har ledt længe efter den perfekte Cheesecake Brownie og da jeg så denne, måtte den bare prøves!

Himmelske bider! Den kan varmt anbefales.
Hilsen Sofie Freja

Svar
Ditte 21. august 2013 at 20:21

Hej Sofie Freja, dejligt du kunne bruge opskriften – jeg er også helt vild med den :-)

Svar
Lisbet 31. august 2013 at 18:32

Det var selvfølgelig her, jeg skulle have skrevet min kommentar!
Men den lykkedes altså slet ikke, den kage!
Den vejede som beton, og chokoladebunden var nærmest ikke bagt, selv om den stod i ovnen i 45 min. Jeg stak i den med en strikkepind, og det så godt nok ud, men men men!!!
Har du en ide til, hvad der er gået galt? Det er jo en dyr kage at bage, så det tør man ikke kaste sig ud i en anden gang, hvis man ender med det samme resultat. Jeg brugte min røremaskine, og det plejer at fungere fint.

Hilsen
Lisbet

Svar
Ditte 31. august 2013 at 18:47

Meget mystisk – jeg aner ikke hvad der er gået galt… Har brugt denne opskrift mange gange og med succes… Lavede du en stor portion og kom den i en stor form!

Svar
Lisbet 31. august 2013 at 18:49

Jeg kan se, du har svaret ved den anden cheesecake med brombær! Tak for det!
Ja, jeg lukkede op for ovnen efter de 35 min for at mærke efter, om den havde fået nok.
Men smagen er fin især med hindbærrene sammen med chokosmagen!

Hilsen
Lisbet

Svar
Lisbet 2. september 2013 at 14:17

Hej Ditte.

Ja, jeg lavede den portion, som er beskrevet i opskriften og bagte den i en stor bradepande 30×40. Det er de indvendige mål. Jeg havde kun 2 tanker bagefter omkring mystikken, nemlig at smørret måske skulle have været koldere, eller at formen skulle have været mindre. Jeg er jo en ældre kone over 60 og har bagt meget gennem tiden. Derfor kom det bag på mig! Bagte i går æblekagen med marcipan. Der var jeg i tvivl om, hvilken størrelse springformen skulle have i cm. Jeg har 4 forskellige! Tog den mindste og måtte give kagen lidt over 45 min.
Til gengæld var din sommersalat med skrål fra Roskilde et hit om aftenen, da vi havde gæster fra udlandet.
Jeg er bedst til meget nøjagtige opskrifter og mål, desværre, men dine opskrifter virker meget appetitlige og inspirerende. Og gamle koner kan stadig lære nyt!

Hilsen
Lisbet

Svar
Gitte 21. oktober 2013 at 19:42

Ser lækker ud! Den vil jeg prøve i weekenden, hvor jeg skal have gæster.
Vil det passe med is til, hvis den serveres som dessert eller er det unødvendigt/for meget pga. flødeosten?

Svar
Ditte 21. oktober 2013 at 20:42

Den smager også rigtig lækkert – den kan sagtens serveres uden noget, men is til lyder også skønt.. Det ville jeg nok satse på :-)

Svar
Dorthe 7. september 2014 at 20:50

Hej Ditte.
Fantastisk kage – meget frisk med hindbær.
1. spørgsmål:
Min kage blev mere brun end din på billederne. Smagte godt, men den så “brændt” ud ift din. Bruger du varmluft, eller? Har du andre fif? Det var allerede tidligt i bagningen, at ostecremen begyndte at blive brunlig. Når jeg google’r “cheesecake brownie” og ser billeder, er alle kagerne også lyse på toppen…
2. Der er flere som skriver kommentarer om flødeosten. Jeg brugte en mascarpone, men er det bare en almindelig friskost naturel, som Buko eller Philadelphia, du bruger?
KH Dorthe

Svar
Ditte Ingemann 8. september 2014 at 09:55

Hej Dorthe,
Min top bliver faktisk også en smule brun…også tidligt i bagningen. Jeg bruger ikke varmluft til denne kage :-) Jeg bruger altid Philadelphia flødeost, og har ikke prøvet med mascarpone – måske det kan være grunden? :-)

Svar
Morten 26. marts 2015 at 15:26

Jeg synes, at du har mange gode opskrifter, men jeg har lige en indvending mod din brownie cheesecake. Der er for meget kakaopulver i, og det gør smagen for kraftig og overdøvende. Jeg har bagt den igen med lidt mere mel og meget mindre kakaopulver med et godt resultat til følge. Tak for en ellers inspirerede blog.

Svar
Dicte 31. maj 2015 at 17:54

Wow, hvor ser den fantastisk ud!!! Desværre tåler jeg ikke gluten :-( har du et forslag til hvilket mel, man vil kunne erstatte med og har du en idé om, om mængden da vil være den samme?

Svar
Hacer 3. juni 2015 at 09:34

Er det en kage der opbevares i køleskabet? Ser lækkert ud, vil gerne prøve den :-)

Svar
Ditte Ingemann 3. juni 2015 at 09:35

Den bliver fast på køl, hvilket jeg godt kan lide, men den behøves ikke opbevares på køl :-)

Svar
Julie 25. juni 2015 at 18:36

Tak for denne fantastiske opskrift. Den har glædet mange munde :)
Den kan med fordel fryses og blive bestemt ikke dårligere!
Dejlig nem, smuk og over lækker kage :)

Svar
Carina 4. december 2015 at 08:36

Ser virkelig lækker ud!! :) kan man erstatte smør med bagemargarine i chokobunden mon??

Svar
Ditte Ingemann 4. december 2015 at 09:08

Den er virkelig god, men jeg vil helt klart anbefale rigtig smør til bunden :-)

Svar
Julie 15. februar 2018 at 19:52

Hej Ditte
Hvis jeg skal lave kagen i en springform i stedet for en bradepande, er det så halvdelen af denne portion jeg skal regne med?
Bh Julie

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971