Jeg er lidt af en dårlig blogger, for jeg havde glemt at det igår, d. 25. marts, var nordisk vaffeldag. Vaffeldagen markerer at vinteren nu er ved at være slut og foråret begynder, og faktisk har man i de nordiske lande fejret denne dag gennem flere hundrede år…. men altså søndag er jo også den perfekte dag til vafler. Så sæt igang!
{ Banan-vafler }
4 vafler
Det er altid hyggeligt at bage vafler sammen. Tag evt. vaffeljernet ind på bordet sammen med en masse små skåle med forskellige toppings, så kan børn og voksne selv designe deres favorit vafler.
125 g alm. mandelmel
2 æg, str. L
½ tsk bagepulver
1 moden banan
1 ¼ dl mælk, kokosmælk, mandelmælk eller alm. mælk
½ tsk salt
1 tsk ren vaniljepulver
Andet:
kokosolie til stegning
Topping:
frisk frugt, bær, nødder – kun fantasien sætter grænser
Kom mandelmel i en skål sammen med æg, bagepulver, banan, mælk, salt og vanilje.
Rør det hele godt rundt med en ske, indtil dejen er glat og uden klumper.
Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie.
Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er helt gyldne. Fortsæt, til al dejen er brugt op.
Spis vaflerne med det samme, og gerne sammen med letpisket fløde, nøddesmør, friske bær og frugt.
OBS! Disse vafler bliver ikke sprøde som alm. vafler, men de har en dejlig konsistens og smag, og er meget mættende.
2 kommentarer
Lækkert med vafler! Jeg har haft et supergodt vaffeljern for mange år siden, og efterfølgende adskillige dårlige. Er der nogen der kan anbefale et godt vaffeljern?
Ja, vafler er are altid lækkert. Jeg har et vaffeljern fra Tefal, som jeg er rigtig glad for. Kh Ditte