The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSøde sager

Vaffelfest

af Ditte Ingemann 26. marts 2017


Jeg er lidt af en dårlig blogger, for jeg havde glemt at det igår, d. 25. marts, var nordisk vaffeldag.  Vaffeldagen markerer at vinteren nu er ved at være slut og foråret begynder, og faktisk har man i de nordiske lande fejret denne dag gennem flere hundrede år…. men altså søndag er jo også den perfekte dag til vafler. Så sæt igang!

{ Banan-vafler }
4 vafler

Det er altid hyggeligt at bage vafler sammen. Tag evt. vaffeljernet ind på bordet sammen med en masse små skåle med forskellige toppings, så kan børn og voksne selv designe deres favorit vafler.

125 g alm. mandelmel
2 æg, str. L
½ tsk bagepulver
1 moden banan
1 ¼ dl mælk, kokosmælk, mandelmælk eller alm. mælk
½ tsk salt
1 tsk ren vaniljepulver

Andet:
kokosolie til stegning

Topping:
frisk frugt, bær, nødder – kun fantasien sætter grænser

Kom mandelmel i en skål sammen med æg, bagepulver, banan, mælk, salt og vanilje.
Rør det hele godt rundt med en ske, indtil dejen er glat og uden klumper.
Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie.
Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er helt gyldne. Fortsæt, til al dejen er brugt op.

Spis vaflerne med det samme, og gerne sammen med letpisket fløde, nøddesmør, friske bær og frugt.

OBS! Disse vafler bliver ikke sprøde som alm. vafler, men de har en dejlig konsistens og smag, og er meget mættende.

Vaffelfest was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Bønnebrownies med hasselnøddesmør
næste
Sprød granola med kardemomme & rosenblade

Mere af det samme

Hjemmelavet chokolade

17. december 2015

Æble & Vanille

30. december 2011

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Karamelknas?

27. august 2011

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Citronkage aka. Citronmåne

9. juli 2013

Dadelkuglekonfekt

4. september 2011

Grillmad på gas

19. maj 2016

Søndagspandekager

4. december 2011

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

2 kommentarer

Kristine Kromann 28. marts 2017 at 18:57

Lækkert med vafler! Jeg har haft et supergodt vaffeljern for mange år siden, og efterfølgende adskillige dårlige. Er der nogen der kan anbefale et godt vaffeljern?

Svar
Ditte Ingemann 29. marts 2017 at 11:04

Ja, vafler er are altid lækkert. Jeg har et vaffeljern fra Tefal, som jeg er rigtig glad for. Kh Ditte

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen