The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Bagte chai-donuts med karamel

af Ditte Ingemann 7. januar 2014

Chai DONUTS

Selvom januar er måneden, hvor vi starter på fastekure, detox, nye motionsformer, og nærmest ikke må kigge på en kartoffel eller et stykke brød…. Ja, så må jeg indrømme, at jeg alligevel får lyst til en smule sødt og forkælelse ind imellem, og så længe min last ikke er syntetiske vingummier og andet skrammel, så går det jo nok. Mit søde indslag i dag er nemlig bagte donuts, som både er en smule sunde og lidt syndige. Hvis man undlader karamel på toppen, så kan jeg næsten prale af, at de både er paleo-, LCHF- og glutenfrie- venlige :-)

chaidonuts

Chai-donuts, 5 stk:

120 g mandelmel (færdigkøbt eller hjemmelavet)
2 tsk bagepulver
1 brev grøn chai-te
2 æg
2 spsk kokosolie, smeltet
2 spsk rå honning

topping:
karamel/dulce de leche – se opskrift her
1-2 spsk usaltede pistacienødder

Bland først mandelmel, bagepulver og indholdet af te-brevet sammen i en skål. Rør derefter æg, kokosolie og honning i, og rør dejen indtil den er ensartet og en anelse klistret. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i en smurt donutform. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje.

Køl donuts’erne en smule af og kom karamel og finthakkede pistacienødder på toppen. Disse donuts er bedst samme dag, for de kan blive en smule tørre dagen efter.

donut

Donuts med karamel

Bagte chai-donuts med karamel was last modified: januar 7th, 2014 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Behind the scenes – The Food Club
næste
Sneak peek – sunde søde sager

Mere af det samme

Pæretærtetid

30. oktober 2011

Mit brownie eventyr

11. december 2011

Biscotti med lakrids & mandler

28. april 2011

★ Glædelig jul ★ Konfekt på 5...

23. december 2017

Marmorkagens comeback

5. august 2012

Dadelkuglekonfekt

4. september 2011

Chokoladecookies med chokolade

25. januar 2012

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Cookie-sandwich med stempel!

9. december 2012

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

8 kommentarer

Mathilde 7. januar 2014 at 17:29

Mmmhh… De ser lækre ud, men er det et helt alm. tebrev du bruger (f.x fra pickvick)? Glæder mig til at afprøve opskriften :)

Svar
Ditte 7. januar 2014 at 17:37

Jeg brugte økologisk, grøn chai te fra Pukka, men mon ikke Pickvick også kan bruges – bare sørg for den ikke er for kraftig :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 8. januar 2014 at 00:32

De er jo nærmest så sunde, at man ikke kan tillade sig at lade være med at spise dem :-) Jeg er meget enig i, at det må være bedre at hygge sig med lidt godt hjemmebag end at fylde sig med syntetisk slik.

Svar
Ditte 8. januar 2014 at 14:07

He he, nemlig :-)

Svar
Mille 8. januar 2014 at 16:46

WOW hvor ser de lækre ud. Jeg er vild med det søde og har også lavet en januar-venlig kage. Tjek den ud her:
http://blog.fashionmom.dk/2014/01/brnevenlig-bananbrd-uden-sukker.html

Svar
Ditte 8. januar 2014 at 17:13

Tusind tak – dit bananbrød ser rigtig lækkert ud :-)

Svar
nat 9. januar 2014 at 14:18

kan man bage dem i muffinforme? :-)

Svar
Ditte 11. januar 2014 at 16:53

Jeg har ikke prøvet, men tror altså ikke det bliver helt det samme :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012
  • TACO-FEST

    25. februar 2014

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

  • This is my dream breakfast setup  unfortunately my kitchen
  • Best organic citrus fruits from aarstiderne
  • Back in 2017 I worked on a very big book
  • Marrakech memories Hope to visit again this year!
  • 2018 turned out to be the worst year of my
  • Lunch isnt my favorite meal and even though I work
  • I drink quite a few cups of coffee every day
  • One of my go to meals and its also perfect
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen