The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Svenske speltsnurrer

af Ditte Ingemann 10. februar 2014

snurrer

Så er jeg hjemme igen efter nogle virkelig skønne dage i Stockholm. Min weekendtur til Stockholm var en fødsdagsgave fra min mand, så jeg havde virkelig glædet mig til turen. Overalt i Stockholm støder man på kanel/kardemomme-snurrer/bullar, men desværre nåede jeg kun at få én, tilgengæld nok også den bedste snurre jeg nogensinde har smagt. Da vi ankom fredag regnede det en smule, så vi startede ud med en lille pause på bageriet/caféen Fabrique, hvor vi fik cappuccino og den lækreste kardemommesnurre. Perfekt start på en weekendtur!

speltsnurre

Lige inden vi rejste til Stockholm lavede jeg selv en omgang snurrer med kardemomme og kokossukker – hele baduljen blev dog fortæret af min mands kollega’er, men efter sigende var de ret vellykkede, så derfor deler jeg opskriften her.

snurrer med kardemomme

Kardemommesnurrer, 18 stk.:
( Jeg har taget udgangspunkt i Call me Cupcake’s opskrift og ændret en smule)

Dej:
100 g blødt smør
60 g kokossukker – alm. sukker kan bruges
et nip salt
1 tsk stødt kardemomme – jeg bruger kardemommekapsler, som jeg støder i min morter
3 dl rismælk – alm. mælk kan bruges
30 g gær
ca. 500 – 560 g sigtet speltmel

Remonce:
115 g blødt smør
40 g kokossukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk ren vaniljepulver

Andet:
1 æg til stygelse
perlesukker, mandelflager og stødt kardemomme til topping

Rør smør, sukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Lun mælken i en lille gryde – hæld mælken over gæren i en skål, og rør indtil gæren er opløst. Hæld mælk og gær over i skålen med smørblandingen og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, stilles den et lunt sted og hæver i ca. 45 minutter.

Mens dejen hæver, røres ingredienserne til remoncen godt sammen.

Når dejen har hævet rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45*55 cm. På den ene halvdel af firkanten, fordeles remoncen, og dejen foldes sammen på midten. Skær lange strimler, á 2 – 3 cm i bredden, sno dem og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med æg og drysses med perlesukker, mandelflager og stødt kardemomme.

Bages ved 225 grader, varmluft,  i ca. 10 minutter.

snurrer med spelt

Svenske speltsnurrer was last modified: februar 10th, 2014 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Eventyrlig couscous
næste
Mmmmm, myslibar!

Mere af det samme

Cookie jagten

30. april 2012

Brændende rugbrød

22. april 2012

De kære kokosmakroner

2. juni 2012

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Nøddebrød fra stenalderen…

20. november 2012

banana-banditter

16. maj 2011

Min nye kogebog

6. april 2014

Søndagssnegl!

24. november 2012

Chokoladetærter med karamel

17. februar 2013

10 lækre efterårskager

20. oktober 2017

15 kommentarer

Cille 10. februar 2014 at 14:04

Aj, hvor er det skægt. Lavede netop igår dine speltssnurrer fra den første opskrift. De er altid en kæmpesucces og det ekstra arbejde står bestemt mål med resultatet. Men nu skal denne da også afprøves! Herligt med dejlig inspiration – og det får jeg altid når jeg får nyheder fra dig! Takker som altid – også for de dejlige billeder!

Svar
Ditte 10. februar 2014 at 15:17

Hvor skønt – jeg elsker snurrer.. faktisk er det nok mit favoritbagværk! Synes bestemt du skal teste denne opskrift, som er en smule sundere end min tidligere opskrift.

Svar
Anja vind 10. februar 2014 at 17:23

Jeg bagte også lige netop kanelsnurre i går efter din opskrift -de smagte/smager super! Og jeg synes faktisk ikke der var mere arbejde end ved alm kanelsnegle, så det er på ingen måde sidste gang jeg laver dem! Tak for endnu en lækker opskrift:-)

Svar
Ditte 10. februar 2014 at 17:51

Jeg synes heller ikke de er specielt besværlige at lave, og så smager de bare så godt :-)

Svar
Nadja 10. februar 2014 at 17:49

Hvor herligt! Jeg elsker virkelig snurrer! Og sådan en hyggelig tur til Stockholm står i hvert fald højt på min places-to-go-liste. Rigtig højt ;-)

Jeg tænkte på, hvor man kan købe det fine perlesukker? Jeg har tænkt på det i rigtig lang tid, og har egentlig aldrig set det anvendt andre steder end i IKEA…

Kærligst
Nadja

cinnamonplease.blogspot.dk

Svar
Ditte 10. februar 2014 at 17:51

Jeg har købt mit perlesukker i Sverige, hvor det findes i de fleste supermarkeder :-)

Svar
Birgit Mathiesen 10. februar 2014 at 19:41

Åh, Åh.. Nu snurrer det total for mig..
For min mand skal snart til Stockholm og uden mig, øv :( For det lyder jo bare så hyggeligt :)
Jeg elsker bare kardemomme.. og tænker,
at jeg også vil prøve at bruge kardemomme i remoncen istedet for kanel, tror du det bliver for meget??
Men det kan da komme an på en prøve, mumme :O)
Tak for smukke billdeder og lækker opskrift, jeg kan straks fornemme duften :))

Svar
Ditte 10. februar 2014 at 20:44

He he, Birgit – du må få din mand til at købe nogle med hjem til dig :-) Jeg elsker virkelig kardemomme og kan ikke få nok af det, så jeg synes bestemt du skal prøve at komme det i remoncen!

Svar
Gryn 11. februar 2014 at 11:45

Kære DItte. Har netop fået øjnene op for din skønne blog og har allerede afprøvet køleskabsgrød og vafler med stor succes :-) Og nu bliver jeg lidt nysgerrig på om du mon har andre gode mad-relaterede anbefalinger til Stockholm, da jeg skal der til på weekendtur om to uger…? Ha’ en dejlig dag. Kh Gryn

Svar
Ditte 11. februar 2014 at 15:06

Dejligt du har fundet frem til min blog og dejligt du har en tur til Stockholm i sigte – det er en skøn by. Jeg kan anbefale Johan & Nyström, som er en kaffebar med skøn kaffe. Hvis du er til sund juice, så slå et smut forbi Juiceverket. Vi spiste på Köttbaren, som serverer rigtig lækker mad og drinks – hyggeligt sted med utrolig god service. Jeg fik den bedste snurre og kanelbolle på Fabrique, som findes mange steder i Stockholm. Derudover er der en stor madhal/marked med alverdens lækkerier og rig mulighed for at spise frokost eller kage/kaffe: http://www.ostermalmshallen.se. God tur til dig.

Svar
Emma Jo 11. februar 2014 at 20:04

Åh altså hvor bliver man bare lækkersulten af din blog – det er nogle skønne opskrifter (som jeg allerede har testet flere af), og desuden elsker jeg dine billeder! Alt i alt er jeg fortsat kæmpe tilhænger af din super skønne blog – den er så inspirerende.

Svar
Ditte 12. februar 2014 at 09:40

Tusind tak for de søde ord – rigtig dejligt du læser med!

Svar
Monica 19. februar 2014 at 16:42

Hvis man ikke lige selv har tid og mulighed for at bage kanelsnurre selv – så kan man hos Rosa i torvehallerne i Kbh købe de lækreste kanelsnurre.
Men men jeg vil nu kaste mig ud i at bage efter din opskrift.

Svar
julie 21. april 2015 at 10:42

Hvor køber du denne slags perlesukker henne, kan ikke finde det nogle steder :(
Mvh. Julie

Svar
Ditte Ingemann 21. april 2015 at 16:28

Jeg har købt dem i Sverige for en del år siden :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen