Så er jeg hjemme igen efter nogle virkelig skønne dage i Stockholm. Min weekendtur til Stockholm var en fødsdagsgave fra min mand, så jeg havde virkelig glædet mig til turen. Overalt i Stockholm støder man på kanel/kardemomme-snurrer/bullar, men desværre nåede jeg kun at få én, tilgengæld nok også den bedste snurre jeg nogensinde har smagt. Da vi ankom fredag regnede det en smule, så vi startede ud med en lille pause på bageriet/caféen Fabrique, hvor vi fik cappuccino og den lækreste kardemommesnurre. Perfekt start på en weekendtur!
Lige inden vi rejste til Stockholm lavede jeg selv en omgang snurrer med kardemomme og kokossukker – hele baduljen blev dog fortæret af min mands kollega’er, men efter sigende var de ret vellykkede, så derfor deler jeg opskriften her.
Kardemommesnurrer, 18 stk.:
( Jeg har taget udgangspunkt i Call me Cupcake’s opskrift og ændret en smule)
Dej:
100 g blødt smør
60 g kokossukker – alm. sukker kan bruges
et nip salt
1 tsk stødt kardemomme – jeg bruger kardemommekapsler, som jeg støder i min morter
3 dl rismælk – alm. mælk kan bruges
30 g gær
ca. 500 – 560 g sigtet speltmel
Remonce:
115 g blødt smør
40 g kokossukker
2 tsk stødt kanel
1 tsk ren vaniljepulver
Andet:
1 æg til stygelse
perlesukker, mandelflager og stødt kardemomme til topping
Rør smør, sukker, salt og kardemomme sammen i en skål. Lun mælken i en lille gryde – hæld mælken over gæren i en skål, og rør indtil gæren er opløst. Hæld mælk og gær over i skålen med smørblandingen og rør det hele godt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, stilles den et lunt sted og hæver i ca. 45 minutter.
Mens dejen hæver, røres ingredienserne til remoncen godt sammen.
Når dejen har hævet rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45*55 cm. På den ene halvdel af firkanten, fordeles remoncen, og dejen foldes sammen på midten. Skær lange strimler, á 2 – 3 cm i bredden, sno dem og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 30 minutter, hvorefter de pensles med æg og drysses med perlesukker, mandelflager og stødt kardemomme.
Bages ved 225 grader, varmluft, i ca. 10 minutter.
15 kommentarer
Aj, hvor er det skægt. Lavede netop igår dine speltssnurrer fra den første opskrift. De er altid en kæmpesucces og det ekstra arbejde står bestemt mål med resultatet. Men nu skal denne da også afprøves! Herligt med dejlig inspiration – og det får jeg altid når jeg får nyheder fra dig! Takker som altid – også for de dejlige billeder!
Hvor skønt – jeg elsker snurrer.. faktisk er det nok mit favoritbagværk! Synes bestemt du skal teste denne opskrift, som er en smule sundere end min tidligere opskrift.
Jeg bagte også lige netop kanelsnurre i går efter din opskrift -de smagte/smager super! Og jeg synes faktisk ikke der var mere arbejde end ved alm kanelsnegle, så det er på ingen måde sidste gang jeg laver dem! Tak for endnu en lækker opskrift:-)
Jeg synes heller ikke de er specielt besværlige at lave, og så smager de bare så godt :-)
Hvor herligt! Jeg elsker virkelig snurrer! Og sådan en hyggelig tur til Stockholm står i hvert fald højt på min places-to-go-liste. Rigtig højt ;-)
Jeg tænkte på, hvor man kan købe det fine perlesukker? Jeg har tænkt på det i rigtig lang tid, og har egentlig aldrig set det anvendt andre steder end i IKEA…
Kærligst
Nadja
cinnamonplease.blogspot.dk
Jeg har købt mit perlesukker i Sverige, hvor det findes i de fleste supermarkeder :-)
Åh, Åh.. Nu snurrer det total for mig..
For min mand skal snart til Stockholm og uden mig, øv :( For det lyder jo bare så hyggeligt :)
Jeg elsker bare kardemomme.. og tænker,
at jeg også vil prøve at bruge kardemomme i remoncen istedet for kanel, tror du det bliver for meget??
Men det kan da komme an på en prøve, mumme :O)
Tak for smukke billdeder og lækker opskrift, jeg kan straks fornemme duften :))
He he, Birgit – du må få din mand til at købe nogle med hjem til dig :-) Jeg elsker virkelig kardemomme og kan ikke få nok af det, så jeg synes bestemt du skal prøve at komme det i remoncen!
Kære DItte. Har netop fået øjnene op for din skønne blog og har allerede afprøvet køleskabsgrød og vafler med stor succes :-) Og nu bliver jeg lidt nysgerrig på om du mon har andre gode mad-relaterede anbefalinger til Stockholm, da jeg skal der til på weekendtur om to uger…? Ha’ en dejlig dag. Kh Gryn
Dejligt du har fundet frem til min blog og dejligt du har en tur til Stockholm i sigte – det er en skøn by. Jeg kan anbefale Johan & Nyström, som er en kaffebar med skøn kaffe. Hvis du er til sund juice, så slå et smut forbi Juiceverket. Vi spiste på Köttbaren, som serverer rigtig lækker mad og drinks – hyggeligt sted med utrolig god service. Jeg fik den bedste snurre og kanelbolle på Fabrique, som findes mange steder i Stockholm. Derudover er der en stor madhal/marked med alverdens lækkerier og rig mulighed for at spise frokost eller kage/kaffe: http://www.ostermalmshallen.se. God tur til dig.
Åh altså hvor bliver man bare lækkersulten af din blog – det er nogle skønne opskrifter (som jeg allerede har testet flere af), og desuden elsker jeg dine billeder! Alt i alt er jeg fortsat kæmpe tilhænger af din super skønne blog – den er så inspirerende.
Tusind tak for de søde ord – rigtig dejligt du læser med!
Hvis man ikke lige selv har tid og mulighed for at bage kanelsnurre selv – så kan man hos Rosa i torvehallerne i Kbh købe de lækreste kanelsnurre.
Men men jeg vil nu kaste mig ud i at bage efter din opskrift.
Hvor køber du denne slags perlesukker henne, kan ikke finde det nogle steder :(
Mvh. Julie
Jeg har købt dem i Sverige for en del år siden :-)