Jeg har efterhånden en del opskrifter på myslibarer her på bloggen. MEN nu har jeg langt om længe fundet frem til den helt perfekte opskrift – disse små barer smager suverænt godt, og fungerer både som en sød snack om eftermiddagen, og jeg må indrømme de også glider fint ned som morgenmad. Mylisbarerne er glutenfrie, og i stedet for sukker eller alm. sirup bruger jeg dadelsirup til denne opskrift.
Myslibarer med nøddesmør, ca. 8-10 stk.:
50 g mandelsmør/hasselnøddesmør/jordnøddesmør
3 spsk kokosolie
2-3 spsk honning eller dadelsirup – andet sirup kan bruges
100 g havregryn, brug evt. glutenfrie
60 g mandler, grofthakkede – andre nødder kan bruges
2 spsk frysetørrede bær
Smelt nøddesmør, honning og kokosolie sammen i en lille gryde. Rør det sammen med de øvrige ingredienser, og rør massen godt sammen. Fordel massen i en lille form (ca. 18*18 cm), beklædt med bagepapir – tryk myslimassen godt sammen i formen og stil den i fryseren i ca. 40 minutter, hvorefter den skæres ud i små barer. Opbevar barerne på køl indtil de skal spises.
34 kommentarer
Myslibarerne ser superlækre ud! Kan jeg selv lave nøddesmør??? :-)
Je, og det er nemt: http://www.thefoodclub.dk/mandelsmor/
mmm…det ser godt ud. Hvordan laver du daddelsirup? Lyder interessant:0)
Jeg køber dadelsirup :-)
Super – tak for hjælpen! Myslibarerne bliver et sikkert hit til vinterferiens lange køretur…. :)
De er bare så lækre hjemmelavede barer, og så er de så nemme lige at lave fx til en værtsgave.
– Anne
Præcis – elsker hjemmelavede myslibarer ;-)
Nøj, hvor ser de lækre ud! Hvor køber du din dadelsirup henne??
Lige her: http://www.viivaa.dk/dadelsirup-okologisk.html
Åh du bliver ved med at forkæle med de super skønne og inspirerende glutenfri opskrifter! Det er SÅ dejligt – der findes ikke mange der er så kreative med netop glutenfrie nydelser – mums, og tak!
Dejligt du kan bruge mine opskrifter :-) God weekend til dig.
Glædelig Valentins aften:-)
Lækre müslibarer. Jeg vil prøve dine, for det er et blevet et nyt hit til madpakkerne her i huset.
Mary-Liz
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com
Rigtig god idé – kan varmt anbefale dem! God lørdag til dig.
Hej Ditte,
Ih hvor ser de gode ud! Jeg er nødt til at prøve at lave dem med peanutbutter en dag!
Varme hilsner
Nadja
Mmmm, god idé. God weekend.
Mmm, jeg ser allerede for mig, at bunden lige runder noget smeltet mørk chokolade – så er det jo helt ligesom de mueslibarer, man fik som barn, bare bedre og sundere :-) Det skal blive godt, når jeg på et tidspunkt begynder at spise gryn igen!
Uhhh, ja – lidt mørk chokolade passer vist rigtig godt til disse barer. MUMS!
Vil man kunne bruge en anden slags sirup??
Ja, helt sikkert – du kan bruge alm. lys sirup, agavesirup eller honning, hvis du bedre kan lide det.
Den fine rist du har det, noget i den stil har jeg ledt efter i viiiiirkelig lang tid, men har endnu ikke fundet den, hvor har du fundet din?! (:
Mvh Jeanette
Den er nemlig rigtig fin – jeg har fået den af min mor, som har købt den på et loppemarked :-)
Hej Ditte, lavede dine musli bar forleden dag og de var virkelig lækre! Men havde dog en udfordring med at få dem til barer, at de bare endte med kun at være musli og komme ned i en krukke istedet (det smagte dog også fantastisk ;-)) Jeg brugte dog honning istedet for sirup og peanutbutter istedet for mandelsmør, tror du det kan havde noget med det at gøre? Da jeg skar i pladen efter frost begyndte det simpelthen at smuldre :(
Det lyder mystisk – jeg har brugt og fulgt opskriften over 10 gange og de bliver gode hver gang. Jeg tror det er pga af honning, da det ikke klister på samme måde som sirup. Jeg har både lavet dem med peanutbutter og tahin og det virker også :-)
Ja, det lyder til det må være honningen, må prøve med sirup næste gang :-) de er virkelig lækre – så det bliver bestemt ikke sidste gang de bliver lavet ;-)
De ser rigtig gode ud! Kan man bruge sojaflager istedet for havregryn? Og gojibær istedet for tranebær? :P
Jeg har ikke prøvet det…. Men giv det et forsøg :-)
Okay, tak for hurtigt svar :)
De smagte virkelig godt – tak :)
Dejligt :-)
Hej kan man i stedet for at putte dem i fryseren i 40 min. Putte dem i køleskabet natten over?
Så tror jeg da vist jeg ved hvad der skal laves i weekenden. Det ser lækkert ud.
de ser gode ud. :-) Kan kokosolien erstattes med et andet fedtstof, f.eks. smør?
Jeg har ikke prøvet, men det vil jeg tro :-)
Nu 4. opskriftjeg forsøger på myslibarer, som smuldrer i tusind stykker, når jeg skærer ud…..