The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Nøddesmør

af Ditte Ingemann 18. februar 2014

Nøddesmør

Nu er det efterhånden et par måneder siden jeg udgav min første e-bog “Morgenmadsmissionen”, og derfor på tide jeg deler en opskrift fra bogen. Hvis du ikke allerede har fået fingrene i min e-bog, så kan du læse mere og købe den lige her. Det er rigtig nemt at lave sit eget, sunde smør, men det kræver en rigtig stærk blender/minihakker/foodprocessor. Jeg vil kun anbefale at give sig i kast med dette projekt, hvis du har en kraftig maskine, som kan holde til at køre forholdsvis længe. Hvis du synes dit smør bliver for tykt, kan du tilsætte en smule neutral olie, fx kokosolie. Brug nødde- og kokossmør i smoothies, grød, på brød, som dip eller til pandekager og vafler – du kan finde mere inspiration til hvordan du kan bruge nøddesmør i Morgenmadsmissionen. 

Mandel-kanel-smør:
200 g mandler
1 tsk stødt kanel

Kom mandlerne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes kanel, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Hasselnød-kakao-smør:
200 g hasselnødder
2 tsk rå kakapulver
3 tsk kokossukker

Kom hasselnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes kakao og kokossukker, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Kokos-vanilje-smør:
200 g kokosmel
1 tsk ren vaniljepulver

Kom kokosmel i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes vanilje, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Jordnød-havsalt-smør:
200 g usaltede jordnødder
1 tsk havsalt

Kom jordnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes havsalt, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Nemt nøddesmør

Nøddesmør was last modified: februar 8th, 2016 by Ditte Ingemann
29 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mmmmm, myslibar!
næste
TACO-FEST

Mere af det samme

Morgendessert

16. april 2015

Pandekager au citron

13. maj 2012

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Hjemmelavet yoghurt

29. maj 2014

Små pandekager med boghvede

14. marts 2012

Morgenmad med æg!

11. marts 2013

Søndagssaft

16. oktober 2011

godmorgen smoothie

3. april 2011

Yndlingsgrød

19. februar 2012

29 kommentarer

Grith Hultberg 18. februar 2014 at 10:10

Har du et forslag til hakker/blender? Min er lige brændt sammen da jeg forsøgte mig med dadelkugler

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 10:13

Åh, din stakkel – det kender jeg alt for godt! Jeg har ødelagt adskillige blendere og minihakkere på at lave dadelkugler ;-) Lige nu bruger jeg en Bamix, som jeg er nogenlunde glad for. Jeg har dog hørt rigtig meget godt om Kenwoods foodprocessor, så det falder mit valg nok på næste gang jeg skal have en ny.

Svar
pernille 18. februar 2014 at 10:39

hej. Også et tekninsk spørgsmål her – hvor mange wats skal man gå efter for at få en maskine der kan holde til det hele?

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 10:57

Nu er jeg ikke den store ekspert i watt, men jeg ville nok gå efter en maskine med ca. 1000 watt eller mere :-)

Svar
Cathrine Brandt 18. februar 2014 at 12:45

Hvor ser det super lækkert ud! Det skal jeg helst sikkert have afprøvet.
Jeg har succes med at bruge den blender, der fulgte med min Kenwood røremaskine. Der er masser af maskinkraft og watt. Ellers er jeg også stor tilhænger af Bamix :).

Tak for altid stor inspiration!

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 13:03

Tak for tippet – synes det er så svært at finde den perfekte køkkenmaskine.

Svar
ladybugdenmark.blogspot.dk 18. februar 2014 at 12:55

Mange tak for den fantastiske myslibar opskrift. Har lige lavet dem og de smager så godt.

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 13:02

Dejligt – jeg er også meget glad for dem :-)

Svar
Michelle 18. februar 2014 at 13:17

Hvis jeg blot havde en maskine, der kunne klare det, så gik jeg fluks i gang. Men jeg har kun en stavblender, og jeg tror ikke, at den kan klare det… Det er også derfor, jeg endnu ikke har kastet mig over dadelkugler eller andre opskrifter, hvor der indgår dadler (eller mandelmel for den sags skyld).

Tænkte faktisk på, at det kunne være meget godt med et blogindlæg om køkkenredskaber – the food club style, naturligvis. Men hvor du skriver lidt om hakkere, blendere, saftpressere med videre.

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 14:55

Rigtig god idé – det vil jeg helt sikkert have i tankerne :-)

Svar
IDA 18. februar 2014 at 16:56

Hej Ditte. Jeg elsker også nøddesmør! Det er et super godt alternativ som vegetarisk pålæg og en god måde at nyde de gode olier i nødder. For nyligt købte jeg Green kitchen stories og blev inspireret til deres opskrift på nøddesmør. Men i deres version bliver nødderne ristede i ovnen først og hasselnødderne bliver derved afskallede. Det kan jeg varmt anbefale og min erfaring er også, at det er lettere for blenderen at arbejde. Har du prøvet denne metode. Mvh. Ida

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 18:36

Hej Ida, Nej, det har jeg ikke prøvet, men tak for tippet :-)

Svar
Tone 18. februar 2014 at 19:19

Ser så lækkert ud, men hvad er kokossukker?

Svar
Ditte 18. februar 2014 at 19:23

Læs mere her: http://www.matas.dk/coconut-palm-sugar-kokos-palmesukker-oe-500-gr

Svar
frk. sveske 19. februar 2014 at 09:25

Mums, Ditte!
Jeg skal helt sikkert have afprøvet alle fire varianter, når min Magimix lander. Først den med kokos og vanille :P
Tak for inspiration.
KH
– frk. sveske

Svar
Ditte 19. februar 2014 at 09:43

Uhhh, glæd dig :-) Kokossmør kan også bruges som en slags glasur på kager… mmmm :-)

Svar
Anette Kristine Poulsen 20. februar 2014 at 18:05

Ditte, jeg får lyst til at lave ALT, hvad du finder på. Også dem her.

Svar
Ditte 20. februar 2014 at 22:19

Du er sød, Anette – kan virkelig anbefale nøddesmør :-)

Svar
Maiken Bundgaard 22. februar 2014 at 14:29

Hej :)
Jeg købte for lidt tid tilbage Morgenmadsmissionen, og der er super mange lækre opskrifter i. Især kokos/banan brødet var vi vilde med her i huset :)

Jeg har også haft kig på nøddesmørret, men har ikke turde kaste mig ud i det, da jeg ikke er sikker på, at vi har en kraftig nok maskine til formålet. Vil dog super gerne – især da jeg har nogle usaltede jordnødder liggende.
Jeg kan se, at du i en af de andre kommentarer har skrevet, at du bruger en Bamix. Er det en Bamix stavblender, eller er det minihakkeren (eller noget helt tredje) som du bruger? Vi har nemlig en Bamix stavblender og minihakker, men jeg ved ikke, om den kan tåle at køre så lang tid.. Jeg mener at have læst et sted, at Bamix’en max må køre 5 minutter af gangen?

Tak for en altid flot og inspirerende blog :)
Mvh Maiken

Svar
Ditte 24. februar 2014 at 10:52

Dejligt du kan lide morgenmadsmissionen. Jeg har en Bamix minihakker, som faktisk er rimelig stor og kraftig. Den bruger jeg til nøddesmør, men holder små pauser undervejs :-)

Svar
Maria S 28. november 2020 at 11:15

Hej Ditte, er din Bamix én af dem, som kører på en stavblender?

Svar
Viola 23. februar 2014 at 16:51

Hej Ditte,
Hvor ser det bare sindsygt lækkert ud! :-)
Nu står der jo ikke blogspot, bloggers delight, wordpress osv., men bare http://www.thefoodclub.dk. Jeg tænkte på, hvilket sted du bruger til at få det sådan, og hvordan det fungerer? Får man så ekstra mange muligheder for at lave sit eget layout og sådan noget, eller er der en skabelon man skal holde sig til?

På forhånd tak for hjælpen, og tusind tak for mega god inspiration og pæne billeder! :-)
Vh Viola

Svar
Ditte 24. februar 2014 at 10:53

Tak for de søde ord. Min blog kører på et WordPress tema med eget domænenavn :-)

Svar
Mia Langholz 24. februar 2014 at 15:24

Hvor ser det lækkert ud, jeg tror hellere jeg må give mig i kast med at prøve nogle af variationerne af :)

Svar
Ditte 24. februar 2014 at 16:37

God idé!

Svar
Fru Kofoeds Køkken 2. marts 2014 at 15:32

Nu har jeg endelig også fået forsøgt mig med hjemmelavet mandelsmør, og det viste sig, at min lille minihakker til min Braun-stavblender sagtens kunne klare presset! Den fik et par dråber valnøddeolie til at hjælpe processen på vej, og så blev det rigtig godt. Nøddesmørret smager helt fantastisk på et stykke mørk chokolade – Snickers go home! :)

Svar
Ditte 2. marts 2014 at 18:41

Hvor dejligt – jeg er også helt vild med nøddesmør, og mandelsmør er klart min favorit!

Svar
Christina 21. april 2014 at 18:50

Hej Ditte

Det ser bare helt vildt lækkert ud! Har du nogen erfaring med holdbarhed på de forskellige slags nøddesmør?

Svar
Sine Olsen 14. januar 2015 at 21:03

Hvor stærk skal en foodprocessor være for at kunne lave nøddesmør ?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen