Måske er morgenmadsbrød ikke et helt passende navn til dette brød, da det måske er mere en kage end et brød… Men til morgenmaden i weekenderne ville det bestemt gøre sig utroligt godt som det lille søde indslag. Brødet smager virkelig skønt og har en dejlig konsistens, så jeg spiste det altså både morgen, middag og aften.
{ Morgenmadsbrød }
140 g hvedemel
50 g mandler, finthakkede
50 g muscovadosukker
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
et nip salt
1/2 tsk ren vanillepulver
100 g smør
2 spsk honning – jeg brugte en lækker honning fra HELT
2 æg
1,5 dl mælk
1 æble, revet
ca. 25 hindbær
en smule havregryn til topping
Bland mel, finthakkede mandler, sukker, bagepulver, kanel, salt og vanille sammen i en skål. Smelt smør ved svag varme og tilsæt honning, så det smelter med. Rør æg, mælk og revet æble sammen i en skål, og vend smør og honning i blandingen. Vend de tørre ingredienser sammen med de våde og rør indtil dejen er ensartet. Kom dejen i en rugbrødsform med papir og drys hindbær og havregryn på toppen af dejen.
Bag brødet ved 200 grader i ca. 25-30 minutter. Lad gerne brødet køle helt af inden det spises – brødet holder sig friskt og lækkert i ca. 2-3 dage.
15 kommentarer
Det ser indbydende ud og skal snart bages her. Tak og god påske
Nøj, hvor ser det godt ud. Sådan et stykke ville klæde min eftermiddagste rigtig godt.
Du får mig altid til at bage!
Jubiiii – hvor skønt!
Ej hvor ser det bare så lækkert ud, det skal sikkert prøves en dag :)
Hold da fast for et lækkert brød – eller kage, om man vil (jeg hælder nok mest til det sidste). Det skal helt sikkert afprøves en dag, hvor der skal smovses. Måske til en brunch i weekenden?
Selv er jeg mere til brød uden kulhydrater – som f.eks. det berømte stenalderbrød, sesamkernebrød eller oopsies, som også kan laves med sukrin i en lidt sød version.
Men klart – dit morgenmadsbrød skal helt sikkert afprøves.
Mange hilsner
Kathe
Det ville være perfekt til brunch i stedet for f.eks. muffins eller andet sødt :-) Håber du får mulighed for at teste det. God aften til dig!
Det er jo alt godt blandet sammen i et brød/kage. Det ser sindsygt lækkert ud!
Og jeg er en evig fan af dine billeder! Tak for at sætte lidt mere farve og kulør på min verden!
Tusind tak Laura! Dejligt du læser med :-)
Morgenmadsbrød der er mere kage end brød? Perfekt! ;) Jeg kunne snilt spise kage hver dag, selv om jeg prøver å la være, men det er liiige sådanne hverdagskager/brød jeg er vild med! Og så indbiller jeg mig at det er mere brød end kage ;)
Det er nemlig perfekt – kan varmt anbefale at prøve det!
KÆMPE TILLYKKE Ditte
med din udgivelse af din super flotte Salatbog – så cool, så sejt af dig..
Og du må bare være så glad og såå stolt.. som en Salat dronning :))
Der er sikkert allerede kø i diverse boghandlere – jeg glæder mig helt vildt til at få fingre i din nye bog :O)
Jubii foråret er endelig kommet, sikke en herlig dag :O)
Masser af solskins hilsner, Birgit
Tusind tak Birgit! Jeg håber der bliver kø rundt omkring – jeg skal selv ud og finde bogen på hylderne senere i dag! Håber bogen når frem til dig meget snart ;-)
Det er så møglækkert det brød (: jeg har også lavet det med jordbær og rabarber – kan også anbefales (:
Hvor dejligt – det lyder skønt med jordbær og rabarber!