The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

…..hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!

af Ditte Ingemann 3. februar 2011

Måske en anelse for tidligt til fastelavnsboller, men hvorfor spiser man dem egentlig ikke bare året rundt? 
Hvis fastelavnsboller er lavet ordentligt er de fantastiske, og jeg synes selv jeg laver en rimelig fantastisk bolle. Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige opskrifter inklusiv fedtfri, sukkerfri og andre tåbelige idéer, men efter at været kommet til fornuft, har jeg nu forstået, at der bare skal smør i fastelavnsboller… Det giver en helt anden smag, konsistens og oplevelse.
Så gør jer selv den tjeneste og lad være med at spare på smørret når det kommer til fastelavnsboller!

Her er mit bud på festlige fastelavnsboller:

8-10 små fastelavnsboller:

Dej:
25 g. gær
1 æg
75 g. smør
3/4 dl. mælk
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
1 spsk. sukker
Hvedemel

Vanillecreme:
1 æg
2 dl. mælk
3 tsk. sukker
Vanillekorn fra 1 vanillestang
3 tsk. mel

Smelt smør sammen med mælk. Hæld det over gæren og rør gæren ud. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt. Kom mel i dejen indtil den bliver smidig og du kan ælte den uden den klistrer alt for meget. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter – imens laves cremen.

Kom alle ingredienser til vanillecremen i en gryde og varm langsomt op under omrøring. Bliv ved ved at røre indtil cremen bliver tyk. Derefter tages cremen af varmen og køles af.

Efter dejen har hævet rulles dejen ud, så der bliver 8-10 små firkanter. Kom lidt creme på hver firkant, evt. sammen med chokolade, marmelade, marcipan eller andet guf.
Fold alle fire hjørner ind på midten og sørg for at lukke bollen godt. Sæt lukningen nedad på en bageplade.
Bollerne pensles med mælk og bages i ca. 10-12 minutter ved 200 grader.
Når bollerne er kølet af kommes glasur eller smeltet chokolade på….. Så er du klar til fastelavn eller bare en almindelig tirsdag eftermiddag!

…..hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade! was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Dumle
næste
Brød i fad

Mere af det samme

Semlor med amaretto-creme

27. februar 2014

Rabarber med lakrids-skyr

7. maj 2011

Skønne Scones

23. oktober 2011

Æblekage med marcipan & mandler

4. oktober 2012

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

turtle bars

22. februar 2012

Bønne-brownies

3. maj 2015

Brød – brød – brød

17. januar 2015

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Boller i det blå

12. december 2011

2 kommentarer

Sabrina 7. februar 2012 at 20:41

Mmmh, de ser lækre ud! Super fin blog du har i øvrigt – er ret vild med den sans du også har for det æstetiske. Jeg har anbefalet dig og opskriften på vores blog http://www.culture-casual.com :)

Svar
Ditte 7. februar 2012 at 20:52

Hej Sabrina – tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog og hvis du bliver hængende kommer der lige om lidt en opdateret version af mine fastelavnsboller :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen