The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Dumle

af Ditte Ingemann 26. januar 2011

Min mormor siger altid; “vi spiser for lidt is i Danmark” og det kan hun da egentlig godt have ret i. Hvor hun har den idé fra ved jeg ikke, men synes det er et ganske fornuftigt synspunkt, så som hendes barnebarn ser jeg det som en forpligtelse at øge mit indtag af is. 

Jeg blev ærligt talt ruineret, da jeg den anden dag købte en lille bitte bøtte Ben and Jerrys is til 55 kr, hvilket den på ingen måde var værd. Nu har jeg endelig fået slået det fast – jeg kan bare ikke lide deres is. Forstår på ingen måde hvorfor folk sætter deres is op på en piedestal – isen er smagsløs, krystalliseret og egentlig bare ikke pengene værd.
Nå, men det er jo bare min mening…. Synes faktisk det meste is man kan købe er kedeligt og trist, så derfor vil jeg slå et slag for at man selv laver sin is.

Efter min store Ben og Jerry fiasko, besluttede jeg mig for at lave min egen is til weekenden. Jeg bruger altid den samme opskrift, som jeg muligvis har fra Claus Meyer – i min familie bliver opskriften nemlig kaldt Meyers og Dittes is, så mon ikke den stammer fra ham…

Opskriften er en basisopskrift på vanilleparfait og så kan den piftes op med forskellige smage, f.eks. chokolade, mynte, bær, nødder, spiritus og andre lækkerier.
Jeg havde besluttet, at jeg ville lave lakridsis, men kunne ikke skaffe lakridspulver, så jeg endte faktisk med at købe Dumle med lakridssmag.
Resultatet blev udemærket, chokoladen blev dog meget hård og gummiagtig efter en tur i fryseren, men smagen af lakrids var heldigvis gennemtrængende, så den gled meget nemt ned.

Meyers og Dittes vanilleparfait, 4 personer:

1/4 L fløde
4 pas. æggeblommer
35 g. sukker
4-5 saltkorn
Vanillekorn fra 1/2 vanillestang

Alle ingredienser skal være kolde. Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for fast flødeskumskonsistens. Hvis der skal chokolade eller andet i, vendes det i massen som det sidste. Massen kommes i små forme og stilles i fryseren. Tages ud ca. 20 minutter før servering.

 

Dumle was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
dumle
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Smuk ærtesuppe
næste
…..hvis jeg ingen boller får, så laver jeg ballade!

Mere af det samme

Jeg giver kage!

10. april 2015

Sukkerfrie kager

28. marts 2015

Kærlighed til kiksekage

5. marts 2013

Citrontærte

30. juni 2012

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

Lakrids Koldskål med Blåbær

10. maj 2011

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Bounty-bar med havtorn & hindbær

7. juni 2012

Chokoladekage med kirsebær

15. juli 2015

2 kommentarer

Dorthe hansen 21. februar 2013 at 22:08

Hvor meget dulme tilsætte du

Svar
Ditte 21. februar 2013 at 22:13

Ca. 10-12 stk.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971