Min mormor siger altid; “vi spiser for lidt is i Danmark” og det kan hun da egentlig godt have ret i. Hvor hun har den idé fra ved jeg ikke, men synes det er et ganske fornuftigt synspunkt, så som hendes barnebarn ser jeg det som en forpligtelse at øge mit indtag af is.
Jeg blev ærligt talt ruineret, da jeg den anden dag købte en lille bitte bøtte Ben and Jerrys is til 55 kr, hvilket den på ingen måde var værd. Nu har jeg endelig fået slået det fast – jeg kan bare ikke lide deres is. Forstår på ingen måde hvorfor folk sætter deres is op på en piedestal – isen er smagsløs, krystalliseret og egentlig bare ikke pengene værd.
Nå, men det er jo bare min mening…. Synes faktisk det meste is man kan købe er kedeligt og trist, så derfor vil jeg slå et slag for at man selv laver sin is.
Efter min store Ben og Jerry fiasko, besluttede jeg mig for at lave min egen is til weekenden. Jeg bruger altid den samme opskrift, som jeg muligvis har fra Claus Meyer – i min familie bliver opskriften nemlig kaldt Meyers og Dittes is, så mon ikke den stammer fra ham…
Opskriften er en basisopskrift på vanilleparfait og så kan den piftes op med forskellige smage, f.eks. chokolade, mynte, bær, nødder, spiritus og andre lækkerier.
Jeg havde besluttet, at jeg ville lave lakridsis, men kunne ikke skaffe lakridspulver, så jeg endte faktisk med at købe Dumle med lakridssmag.
Resultatet blev udemærket, chokoladen blev dog meget hård og gummiagtig efter en tur i fryseren, men smagen af lakrids var heldigvis gennemtrængende, så den gled meget nemt ned.
Meyers og Dittes vanilleparfait, 4 personer:
1/4 L fløde
4 pas. æggeblommer
35 g. sukker
4-5 saltkorn
Vanillekorn fra 1/2 vanillestang
Alle ingredienser skal være kolde. Pisk alle ingredienserne sammen til en ikke for fast flødeskumskonsistens. Hvis der skal chokolade eller andet i, vendes det i massen som det sidste. Massen kommes i små forme og stilles i fryseren. Tages ud ca. 20 minutter før servering.
2 kommentarer
Hvor meget dulme tilsætte du
Ca. 10-12 stk.