The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

ØKOLOGISK KAGEFEST!

af Ditte Ingemann 3. marts 2014

kagefest

Det er efterhånden en del måneder siden jeg udarbejdede opskrifter og billeder til et kagehæfte, som kunne findes rundt om i landets Føtex-butikker. Hæftet er lavet i samarbejde med Økologisk Landsforening og er fyldt med 10 lækre kageopskrifter på økologiske kager – synes jeg ville dele nogle af opskrifterne her på bloggen, så de ikke går i glemmebogen….for de er virkelig gode!

Bedstemors syrlige skæg, ca. 8 pers.

Dej:
125 g sukker
125 g blødt smør
3 æggeblommer
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1,5 dl mælk
skal fra 1 usprøjtet citron

Fyld:
1,5 – 2 dl appelsin/orangemarmelade

Marengs:
3 æggehvider
180 g sukker

Pisk smør og sukker godt til det er lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Bland mel og bagepulver og tilsæt det skiftevis med mælken. Rør til dejen er ensartet og vend til sidst revet citronskal i dejen.

Kom dejen i en bradepande, 20×30 cm, eller i en springform, 22 cm, med bagepapir. Bag kagen i ca. 15-17 min ved 200 grader. Når kagen kommer ud smøres den med marmeladen.

Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i indtil marengs’en er rigtig tyk. Fordel marengs’en over kagen og bag kagen færdig til marengsen er gylden, ca. 15-20 min.

Kage med marengs

Hjemmelavede OREO’s småkager, 15 stk.

Dej:
100 g blødt smør
100 g rørsukker
1 æg
100-125 g hvedemel
35 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
et nip salt

Vanillecreme:
65 g blødt smør
100 flormelis
½ tsk ren vanillepulver eller kornene fra ½ vanillestang
1 spsk mælk

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk det ind i smørblandingen. Bland mel, kakao, bagepulver og salt i en anden skål, og hæld det derefter lidt ad gangen i smørblandingen, mens du pisker ved lav hastighed. Dæk dejen med husholdningsfilm og stil den på køl i 1 time, lav cremen imens.

Pisk smør og flormelis sammen – tilsæt vanille og en smule mælk. Hvis du vil have en fastere creme så tilsæt mere flormelis i.

Tag dejen ud af køleskabet – hvis dejen er for klistret, så ælt mere mel ind i den. Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse, og udstik herefter cookies i en passende størrelse, ca. 6 cm . Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 12 min ved 175 grader. Lad dem køle fuldstændigt af på en bagerist.
Kom fyldet i en sprøjtepose og sprøjt et lag ud på hele den afkølede cookie. Læg en cookie ovenpå, tryk de to cookies sammen, og fortsæt samme procedure med resten.
Opbevar kagerne i køleskabet.

Oreo's

Bounty-barer med lakrids, ca. 15 stk.

1 ds kokosmælk, lægges på køl et døgn i forvejen
2 spsk kokosolie
150 kokosmel
4 spsk rismaltsirup, yaconsirup eller alm. lys sirup

150 g mørk chokolade til overtræk
lakridspulver
hvid chokolade til pynt

Åben dåse med kokosmælk – skrab det øverste, hårde lag ud af dåsen og kom det i en gryde sammen med kokosolie. Smelt det ved lav varme og rør sirup i – smag massen til. Rør kokosmel i og hæld massen i en lille form 20*20 cm, beklædt med bagepapir. Stil formen på køl i ca. 2-3 timer indtil massen er stivnet.
Skær små barer ud af massen og dyp dem i smeltet, mørk chokolade og drys med lakridspulver. Stil barerne på køl igen indtil chokoladen er stivnet – pynt evt. med en smule hvid chokolade inden servering. Opbevar bounty-barerne på køl indtil de skal spises.

Bounty

ØKOLOGISK KAGEFEST! was last modified: marts 3rd, 2014 by Ditte Ingemann
24 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Semlor med amaretto-creme
næste
Vegetarburgere til weekenden

Mere af det samme

PINK REGNBUEKAGE

26. februar 2015

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Jordbærkoldskål

1. maj 2011

Ultra nem pæretærte

2. maj 2013

Blomkålskage

14. januar 2015

Sød sommertærte

17. juni 2017

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Et sødt indslag

4. april 2013

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Æblekage med marcipan & mandler

4. oktober 2012

24 kommentarer

Maja Fuglsang 3. marts 2014 at 20:30

Hold da helt (kage)-fest det ser lækkert ud…

Svar
Ditte 3. marts 2014 at 21:05

TAK!

Svar
Nadja - Cinnamon, please 3. marts 2014 at 20:59

Nøj hvor lækkert! Jeg er nødt til at få fat i det hæfte! :)

Svar
Ditte 3. marts 2014 at 21:06

He he, mange tak, Nadja!

Svar
Birgitte 3. marts 2014 at 22:05

Uhm! Den Bedstemors kage bagte min egen mor tit, da jeg var barn. Jeg kender den dog som Bedstefarskage. Rigtig lækker med det bløde marengslag på… Den må jeg i gang med – og så tænke lidt ekstra på min mor… :D

Svar
Ditte 3. marts 2014 at 22:34

Den er nemlig rigtig god :-) Jeg har bare fundet på et lidt anderledes navn, da min kage er med appelsinmarmelade og citronskal, så derfor døbte jeg den bedstemors syrlige skæg :-)

Svar
Maiken C 3. marts 2014 at 22:10

Nøj, hvor ser det lækkert ud :-) Selvom at klokken er næsten 22.15, kunne jeg da godt spise et lille stykke Bedstemor og måske en Bounty….. :-) Jeg må snart i gang i køkkenet ….. Hilsen Maiken

Svar
Ditte 3. marts 2014 at 22:35

Jaaaa, det kunne jeg da faktisk også godt :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 3. marts 2014 at 23:07

Wow, det ser immervæk godt ud! De dér Bountybarer skal jeg da vist prøve… Elsker bounty – og lakrids!

Svar
Ditte 4. marts 2014 at 09:08

Også mig – Bounty er så godt og mega nemt at lave!

Svar
Mette 4. marts 2014 at 08:40

Mums… det ser lækkert ud!! Et allergi spørgsmål – kan man skifte smør og mælk ud i opskrifter, til noget andet, uden at det kommer til at blive en fiasko? Eller skal man overvejet et eller andet? :)

Svar
Ditte 4. marts 2014 at 09:08

Jeg har ikke prøvet…. Måske du har mere erfaring med den slags end mig. Men ellers er jeg sikker på du kan bruge olie/kokosolie i kagerne og fx mandelmælk – det bager jeg ofte med istedet for smør og mælk, og det plejer at blive vellykket. Men som sagt har jeg ikke prøvet det til disse opskrifter.

Svar
Yvonne i 4. marts 2014 at 09:00

Goe gamle bedstefar med skæg, uhmmm. Det hæfte skal jeg ha fat i :-)

Svar
Ditte 4. marts 2014 at 09:06

Nemlig, men med et twist :-) Tror ikke hæftet er til at skaffe længere, men ellers kan du se det i mit link :-)

Svar
Birgit Mathiesen 4. marts 2014 at 10:16

Hej Ditte,
Jeg er så heldig, at have dit smukke opskriftshæfte med dine super lækre økologiske kager :)
Wauv siger jeg bare :))
Specielt “bedstemors syrlige skæg” er jeg helt tosset med,
Mumme, så frisk, flot og svampet, syrligt og sødt smelter bare i en stor eventyrlig forening i munden :O)
Glæder mig sååå mega meget til din nye Søde Sunde Sager :)))
Kærlige forårshilsner, Birgit

Svar
Ditte 4. marts 2014 at 11:41

Tusind tak – dejligt du kan lide opskrifterne :-) Glæder mig til min kogebog udkommer – håber den falder i din smag.

Svar
Emma Jo 4. marts 2014 at 20:14

Hold da fast! Sikke nogle lækre opskrifter – hvis det hele ikke skal prøves, så bliver jeg da NØD til at give mig i kast med de hjemmelavede oreo’s! Haps ;)

Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

Svar
Ditte 4. marts 2014 at 21:06

De er også virkelig gode :-)

Svar
Mary-Liz 5. marts 2014 at 19:05

Godaften.

dejligt du står bag et kagehæfte, virkeligt godt projekt.
Økologi er et must i min verden, så tak for dine opskrifter:-)
Billederne er super gode.

Mary-Liz
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Ditte 5. marts 2014 at 19:52

Fantastisk og TAK – dejligt du kan lide opskrifterne :-)

Svar
Samantha 8. marts 2014 at 10:02

wow det ser bare godt ud :)

Svar
Ditte 9. marts 2014 at 11:28

TAK!

Svar
Anne 20. marts 2014 at 18:51

Har lige lavet dine Bountys med lakrids. Smager supergodt.

Svar
Ditte 23. marts 2014 at 22:05

Dejligt ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen