The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Kæmpelæske & Sidevogn

af Ditte Ingemann 3. juni 2012

Jeg har vist engang udtalt, at jeg ikke spiser is fra “skilt”, hvilket egentlig er noget vås. Men jeg foretrækker klart hjemmelavet is, især efter at jeg har fået en ny bedste ven… i ismaskinen.

Jeg besluttede for nogle weekender siden at lave en omgang citronsorbet – altså dengang det var sommer! Jeg frøs sorbeten ned som ispinde og de endte med at smage nøjagtig som en Kæmpelæske, minus chokoladen på toppen. De smagte bare helt vildt godt og fik den perfekte konsistens, hvilket gør at jeg aldrig mere skal købe is fra “skilt”!

Citronsorbet, 6 ispinde:

200 g. sukker
Skal af to citroner
Saft af en citron
2,5 dl. vand
1 æggehvide, pisket
En smule frisk citronmelisse

Kom vand, sukker, citronskal og citronmelisse i en gryde og kog det til en sukkerlage, som smages til med citronsaft. Lad sukkerlagen køle godt af og si den, så lagen bliver hel klar.

Pisk æggehviden stiv og hæld lagen på en ismaskine, der skal køre i ca. 20 minutter. Herefter tilsættes æggehviden og ismaskinen kører yderligere 20 minutter.

Når isen har sorbet-konsistens fyldes den på forme, enten som ispinde eller i en stor form – bemærk dog at denne portion er forholdsvis lille.

Udover mine succesfulde Kæmpelæsker, fik jeg for nylig også produceret en omgang alko-ispinde, inspireret af bloggen Roost. Jeg havde en rest vandmelon, som jeg ikke vidste hvad jeg skulle stille op med, så den blev ofret til mit sidevogns-projekt.

Disse ispinde kan laves med alle mulige slags frugtsaft og kan sagtens laves uden alkolhol, men hvorfor i himmelen ville man gøre det…

Mine sidevogne bestod af saft fra en vandmelon, frisk hakket mynte, godt med mørk rom og en smule agavesirup, da melonen ikke var særlig sød. Ingredienserne blandes godt sammen og hældes på ispinde-forme og fryses i mindst 6 timer før de spises.

Jeg har gemt mine frosne sidevogne, som skal nydes imorgen aften efter en middag, jeg netop er igang med at forberede, som naturligvis består af pulled pork! Det må være en perfekt afslutning på et perfekt måltid.

Kæmpelæske & Sidevogn was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
De kære kokosmakroner
næste
Bounty-bar med havtorn & hindbær

Mere af det samme

Chokoladetærter med karamel

17. februar 2013

Chokoladekage med tiramisucreme

5. december 2016

Sommerlig koldskål med citron ★

8. juli 2014

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Smagen af sommer

22. juni 2013

De søde sager

11. september 2014

Grillmad på gas

19. maj 2016

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Sommertærte med jordbær

18. juli 2014

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

15 kommentarer

Piskeriset 3. juni 2012 at 20:51

Det er også væsentlig sjovere at lave dem selv. Den der citronsorbet måtte da godt bo hjemme i min fryser… :-D

Svar
Benedikte Capion 4. juni 2012 at 07:01

Jeg så også det indlæg på Roost og fik også bare til at gå i gang med det samme! De ser godt nok lækre ud, dine is.. Er lidt hooked på den med vandmelon dér!

Svar
Ditte 4. juni 2012 at 15:00

De er blevet super gode – jeg er også helt pjattet med vandmelon :-)

Svar
cphfoodie 4. juni 2012 at 08:50

Hvis det nogensinde, ever, bliver sommer igen (snøft!) så skal jeg lave citronsorbet haps, de ser gode ud.
kh Sandra

Svar
Ditte 4. juni 2012 at 15:02

Ja, jeg krydser fingre for at solen snart kommer frem igen, så jeg kan lave endnu mere is!

Svar
Tanja Maria Laursen 4. juni 2012 at 11:04

Ditte, dine is ser super lækre ud. Især den med vandmelon… Må man spørge, hvilken ismaskine bruger du? Er nemlig på jagt efter en…

Svar
Ditte 4. juni 2012 at 15:02

Det er en Philips ismaskine, som indtil videre fungerer rigtig godt :-)

Svar
Vibeke Lentz 5. juni 2012 at 09:36

De er super flotte. De fleste hjemmelavede vi får lavet er de sunde af slagsen baseret på juice, smoothies og frugtstykker, men det kunne være et barn eller to ville blive glade for at prøve en anden slags..!

Svar
Ditte 5. juni 2012 at 10:07

På en varm sommerdag, synes jeg også, at is lavet på frugsaft er super lækkert og forfriskende. Min citronsorbet er mere dessert- og ikke så hverdagsagtig :-) men er sikker på de ville skabe lykke hos de små :-)

Svar
Malene 5. juni 2012 at 19:04

Åh kom sol, kom sommer, kom lækre hjemmelavede is. Må vist hellere rydde op i fryseren, så jeg kan få dem lavet til den dag sommeren har tænkt sig at kigge forbi.

Ditte har du egentlig Instagram? I så fald – hvad er dit brugernavn?

Svar
Ditte 5. juni 2012 at 19:36

Jep, jeg er på Instagram og mit brugernavn er ditsen :-)

Svar
Hersom 6. juni 2012 at 19:56

Åhh jeg har en afhængighed til Kæmpelæske og det er altså ret dyrt i længden ;)
Så den der opskrift skal helt klart afprøves som det første når jeg får min ismaskine hjem :D

Svar
Ditte 6. juni 2012 at 20:41

Ja, Kæmpelæske er lige sagen, men de er også alt for dyre, så jeg holder mig til citronsorbet-udgaven fra nu af :-)

Svar
Mette 8. juli 2013 at 19:51

Hvad er din fremgangsmåde, hvis man ikke har en ismaskine (og føler at man lige pt har ALT for mange maskiner allerede)? :)

Svar
Ditte 8. juli 2013 at 20:02

Jeg synes det er svært at lave god, cremet sorbet uden en ismaskine… Men kender godt det med at have for mange køkkenmaskiner :-) Du kan prøve at vende æggehviderne i lagen, komme isen på frys og røre i isen hver halve time indtil den er helt frossen – på den måde bliver den cremet og lækker :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen