Kender I ikke de dage, hvor man føler man bare slet ikke kan lave mad og alt kikser? Forleden kastede jeg mig over et lille macaron-projekt – egentlig er jeg ikke så vild med de små kager, men jeg synes de er så fine og smukke. MEN det gik galt for mig – kagerne blev ikke så flotte, og de fik et meget rustikt look på trods af at smagen var i top. Faktisk smagte de rigtig godt – de mindede en smule om kransekager, og havde en blød og sej konsistens. Jeg serverede dem for nogle meget søde piger, og Cecilia fra Copenhagen Cakes døbte dem “ditterons”, så jeg har besluttet mig for, at jeg har opfundet en ny kage…
Jeg lavede tre varianter: kakao/karamel/havsalt, hindbær/havtorn, vanille/lakrids
Ditterons 10 stk, (opskriften har jeg fundet lige her)
Makronbunde:
43 g smuttede mandler
75 g flormelis
1 æggehvide
25 g sukker
Tilsæt evt. vanillepulver, kakaopulver, lakridspulver eller frysetørrede hindbær til dejen, alt efter hvilken smag/farve du ønsker.
Fyld/creme:
0,3 dl piskefløde
60 g hvid chokolade
1-2 tsk lakridspulver eller
1-2 havtornsirup eller havtornsaft
Hjemmelavet karamel/dulce de leche – se opskrift her
Kom de smuttede mandler i en blender og blend dem til fint mandelmel – tilsæt flormelis og blend igen. Pisk æggehviden til den næsten er stiv, tilsæt sukker og pisk videre indtil æggehviden er helt stiv og skinnende. Vend mandelblandingen i æggehviden og kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl.
Sprøjt 20 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, hvorefter de bages ved 160 grader i ca. 12 minutter.
Mens bundene er i ovnen, laves cremen. Hak chokoladen groft, kog fløden op og hæld den over chokoladen sammen med enten lakridspulver eller havtornsaft. Rør det forsigtigt sammen indtil blandingen er helt ensartet og skinnende – kom cremen på køl, evt i en sprøjtepose, til den er helt kold eller til næste dag.
Når bundene er bagt og kølet af kan de forsigtigt løsnes fra bagepapiret. Fordel en smule creme eller karamel/havsalt på halvdelen af makronbundene og top med den øvrige halvdel.
16 kommentarer
Jeg synes da, at de er fine. De fleste nye opfindelser (og opskrifter) opstår jo netop ved tilfælder ;-)
Mange tak – og de smagte virkelig godt!
Ih hvor ser det lækkert ud! Og desuden er det jo smagen der tæller – selvom jeg nu synes de er meget flotte ;) Ditterons skal helt sikkert prøves en gang – smagskombinationerne virker spændende!
Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk
Tak – hvor er du sød :-)
De er også bare nogle små sataner – men nogle lækre af slagsen! Én ting der i hvert fald er lykkedes visuelt, er den lille fod. Den må man ikke tage for givet :) :)
Nemlig :-)
Hej, jeg ville bare lige høre, om du har prøvet med kokossukker, og om du tror, det vil fungere? :-)
Jeg ved det faktisk ikke – har aldrig prøvet. Dog har jeg prøvet at bage marengs med kokosukker og det gik galt :-)
Mmmh jeg er fan af ditterons <3
TAK, søde Mette :-)
Jeg kan afsløre, at i forhold til et forsøg jeg lavede på macarons i weekenden ligner disse en million :-) mine havde ingen fødder og krakelerede på toppen – en total katastrofe! (Som jeg dog kunne læse mig frem til måske skyldtes for høj temperatur)
Ha ha ha – det er jeg faktisk en smule glad for at høre. Det er en smule plat, men jeg var så ked af, at de ikke blev flotte :-)
Sikke nogle fine ditterons;)!
Jeg har også øvet mig på macarons på det seneste. Den sidste omgang var klart den bedste, men de blev bare alt for store – nærmest nu slags macaron-ufo’er ;). Macarons er en svær disciplin, men også ret sjovt at arbejde med – og så smager de jo egentligt meget godt!
Det er nemlig svært, så jeg må bare øve mig. Vil helt sikkert kaste mig ud i at lave dem igen, så snart mit nederlag har fortaget sig :-)
Sikke en befrielse endelig at se nogen indrømme ikke at være så vild med macaroons! De er bare på alle madblogs bortset fra min. Jeg er lykkedes fint med at få det visuelle rigtigt, men du godeste, hvor var det noget sødt stads ;-) Dine ditteroon-varianter ser dog ud til at være rigtig lækre og noget mere afbalancerede i smagen – og så elsker jeg det rustikke look :-)
Mange tak, Louise – du har ret i, at de er super søde. Jeg prøvede at tilsætte hindbær, havtorn og lakrids, for at gøre dem mere balancerede i smagen, hvilket blev rigtig godt :-)