The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Macarons vs. Ditterons

af Ditte Ingemann 11. marts 2014

macarons

Kender I ikke de dage, hvor man føler man bare slet ikke kan lave mad og alt kikser? Forleden kastede jeg mig over et lille macaron-projekt – egentlig er jeg ikke så vild med de små kager, men jeg synes de er så fine og smukke. MEN det gik galt for mig – kagerne blev ikke så flotte, og de fik et meget rustikt look på trods af at smagen var i top. Faktisk smagte de rigtig godt – de mindede en smule om kransekager, og havde en blød og sej konsistens. Jeg serverede dem for nogle meget søde piger, og Cecilia fra Copenhagen Cakes døbte dem “ditterons”, så jeg har besluttet mig for, at jeg har opfundet en ny kage…

Jeg lavede tre varianter: kakao/karamel/havsalt, hindbær/havtorn, vanille/lakrids

Ditterons 10 stk, (opskriften har jeg fundet lige her)

Makronbunde:
43 g smuttede mandler
75 g flormelis
1 æggehvide
25 g sukker

Tilsæt evt. vanillepulver, kakaopulver, lakridspulver eller frysetørrede hindbær til dejen, alt efter hvilken smag/farve du ønsker.

Fyld/creme:
0,3 dl piskefløde
60 g hvid chokolade
1-2 tsk lakridspulver eller
1-2 havtornsirup eller havtornsaft

Hjemmelavet karamel/dulce de leche – se opskrift her

Kom de smuttede mandler i en blender og blend dem til fint mandelmel – tilsæt flormelis og blend igen. Pisk æggehviden til den næsten er stiv, tilsæt sukker og pisk videre indtil æggehviden er helt stiv og skinnende. Vend mandelblandingen i æggehviden og kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl.

Sprøjt 20 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, hvorefter de bages ved 160 grader i ca. 12 minutter.

Mens bundene er i ovnen, laves cremen. Hak chokoladen groft, kog fløden op og hæld den over chokoladen sammen med enten lakridspulver eller havtornsaft. Rør det forsigtigt sammen indtil blandingen er helt ensartet og skinnende – kom cremen på køl, evt i en sprøjtepose, til den er helt kold eller til næste dag.

Når bundene er bagt og kølet af kan de forsigtigt løsnes fra bagepapiret. Fordel en smule creme eller karamel/havsalt på halvdelen af makronbundene og top med den øvrige halvdel.

macarons-1

Macarons vs. Ditterons was last modified: marts 11th, 2014 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Morgenmadsmissionen på udsalg
næste
Guide til København ♡

Mere af det samme

Jule-donuts med sne

4. december 2012

Pæretærte med karamel og pistacie

11. februar 2012

Chokoladekage med kirsebær

15. juli 2015

Bounty-bar med havtorn & hindbær

7. juni 2012

Cheesecake med peanut butter og saltet karamel

16. januar 2014

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

En lille kage med havtorn

11. oktober 2012

Boghvedecookies

1. februar 2016

Kongekagen!

1. november 2012

trøffel-helt

16. maj 2012

16 kommentarer

Emma Martiny // Mon Espace 11. marts 2014 at 19:23

Jeg synes da, at de er fine. De fleste nye opfindelser (og opskrifter) opstår jo netop ved tilfælder ;-)

Svar
Ditte 11. marts 2014 at 20:00

Mange tak – og de smagte virkelig godt!

Svar
Emma Jo 11. marts 2014 at 19:24

Ih hvor ser det lækkert ud! Og desuden er det jo smagen der tæller – selvom jeg nu synes de er meget flotte ;) Ditterons skal helt sikkert prøves en gang – smagskombinationerne virker spændende!

Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

Svar
Ditte 11. marts 2014 at 20:00

Tak – hvor er du sød :-)

Svar
Anna Christine 11. marts 2014 at 19:25

De er også bare nogle små sataner – men nogle lækre af slagsen! Én ting der i hvert fald er lykkedes visuelt, er den lille fod. Den må man ikke tage for givet :) :)

Svar
Ditte 11. marts 2014 at 20:00

Nemlig :-)

Svar
Cille 11. marts 2014 at 19:31

Hej, jeg ville bare lige høre, om du har prøvet med kokossukker, og om du tror, det vil fungere? :-)

Svar
Ditte 11. marts 2014 at 19:59

Jeg ved det faktisk ikke – har aldrig prøvet. Dog har jeg prøvet at bage marengs med kokosukker og det gik galt :-)

Svar
Mette Lindgaard 11. marts 2014 at 20:14

Mmmh jeg er fan af ditterons <3

Svar
Ditte 11. marts 2014 at 20:45

TAK, søde Mette :-)

Svar
Camilla 11. marts 2014 at 20:15

Jeg kan afsløre, at i forhold til et forsøg jeg lavede på macarons i weekenden ligner disse en million :-) mine havde ingen fødder og krakelerede på toppen – en total katastrofe! (Som jeg dog kunne læse mig frem til måske skyldtes for høj temperatur)

Svar
Ditte 11. marts 2014 at 20:46

Ha ha ha – det er jeg faktisk en smule glad for at høre. Det er en smule plat, men jeg var så ked af, at de ikke blev flotte :-)

Svar
Lene 11. marts 2014 at 20:20

Sikke nogle fine ditterons;)!
Jeg har også øvet mig på macarons på det seneste. Den sidste omgang var klart den bedste, men de blev bare alt for store – nærmest nu slags macaron-ufo’er ;). Macarons er en svær disciplin, men også ret sjovt at arbejde med – og så smager de jo egentligt meget godt!

Svar
Ditte 11. marts 2014 at 20:47

Det er nemlig svært, så jeg må bare øve mig. Vil helt sikkert kaste mig ud i at lave dem igen, så snart mit nederlag har fortaget sig :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 12. marts 2014 at 00:55

Sikke en befrielse endelig at se nogen indrømme ikke at være så vild med macaroons! De er bare på alle madblogs bortset fra min. Jeg er lykkedes fint med at få det visuelle rigtigt, men du godeste, hvor var det noget sødt stads ;-) Dine ditteroon-varianter ser dog ud til at være rigtig lækre og noget mere afbalancerede i smagen – og så elsker jeg det rustikke look :-)

Svar
Ditte 12. marts 2014 at 15:51

Mange tak, Louise – du har ret i, at de er super søde. Jeg prøvede at tilsætte hindbær, havtorn og lakrids, for at gøre dem mere balancerede i smagen, hvilket blev rigtig godt :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen