The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Moussekage med hyldeblomst

af Ditte Ingemann 28. juni 2016

moussekage

Det er ved at være sidste udkald i forhold til at plukke hyldeblomster og lave saft. Men der er sikkert rigtig mange af jer, som allerede har været i gang og nu har masser af hyldesaft på lager. Tidligere på året udviklede jeg 11 opskrifter i forbindelse med årets økodag, hvor øko-køerne lukkes ud på marken efter en lang vinter i stalden – alle opskrifterne kan ses lige her hos Økologisk Landsforening.

{ Moussekage med hyldeblomst }
6 personer

Bund:
125 g mandler
125 g usaltede cashewnødder
10 bløde dadler, uden sten
4 spsk kokosolie, smeltet

Mousse:
4 blade husblas
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
skal fra 1 citron
korn fra 1 vaniljestang
3-4 spsk ahornsirup
2 dl piskefløde
200 g creme fraiche, 38%

Pynt:
friske bær

Blend alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor – bunden må gerne være en smule grov og klistret. Pres blandingen godt ned i en springform, 18 cm, beklædt med film. Stil bunden på køl.

Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Kom hyldeblomstsaft, citronskal, vaniljekorn og sirup i en lille gryde, og giv det et opkog. Vrid den udblødte husblas fri for vand, og smelt den i hyldeblomstsaften – lad det køle en smule af. Pisk fløden til skum, og vend creme fraiche i – hæld tilsidst hyldeblomstblanding i cremen, og bland det forsigtigt sammen. Hæld cremen over bunden og stil kagen på køl i nogle timer eller natten over indtil cremen har sat sig. Kagen kan også stilles i fryseren og tages ud ca. 30 minutter inden servering.

Pynt kagen med masser af friske bær inden servering.

hyld

hylde-kage

Moussekage med hyldeblomst was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sommersalat med melon
næste
Tanzania

Mere af det samme

Mousse á la mums!

20. januar 2011

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

Risalamande med 3 slags saucer

16. december 2016

Tiramisu med et twist

12. januar 2013

Sundt bagværk!

9. oktober 2014

Julebiscotti

15. december 2011

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Cheesecake med peanut butter og saltet karamel

16. januar 2014

Så blev det endelig fastelavn

5. februar 2013

to bake or not to bake…

25. august 2011

4 kommentarer

Gitte Brejner 29. juni 2016 at 06:13

Alle ved, at man også spiser med øjnene, og jeg skal da love for at der bliver disket op med det farvespækkede billede. Mine tænder løber i vand.

Svar
Ditte Ingemann 29. juni 2016 at 09:05

Tusind tak, Gitte

Svar
Birgit Mathiesen 29. juni 2016 at 08:18

Fantastiske hyldeblomst moussekage :)
Wow.. Smukkere fåes ikke..
En Fryd for øjet og en mega fryd for maven ;-)
Lækre råvarer, mumme mums..

Svar
Ditte Ingemann 29. juni 2016 at 09:06

TAK – den smagte også rigtig godt :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971