The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake

af Ditte Ingemann 11. juli 2015

sugar-free-cake

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION!

Jeg har fundet frem til min absolute yndlingskage og opskriften kommer lige her. Kagen bliver ekstra god hvis den bliver pyntet med friske, søde jordbær, og det gør den også til den perfekte sommerkage. 

summer-cake

{ “Chokoladekage” med cashewcreme }
ca. 6-8 personer

Creme:
125 g usaltede cashewnødder – udblødte (lægges i blød i vand i ca. 12 timer)
1 spsk blød kokosolie
1 tsk ren vaniljepulver
ca. 3 spsk vand
saft og skal fra ½ citron
valgfrit: smag evt. cremen til med fx. stevia eller ris malt sirup

Dej:
10 bløde, friske dadler uden sten
1 stor, moden banan
3 æg
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)
2 spsk kakaonibs

Pynt:
friske jordbær

Skyl de udblødte cashewnødder i rent vand. Kom dem i en foodprocessor eller kraftig blender sammen med kokosolie, vaniljekorn, vand og citronsaft og skal. Kør det hele godt sammen i ca. 3-4 minutter. Hvis massen er for tyk og tør, så tilsæt mere vand. Smag cremen til.

Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver, mandelmel og kakaonibs, og rør det hele godt sammen med en ske.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter – den må ikke få for meget, så tjek undervejs. Lad kagen køle helt af inden den toppes med cashewcreme og pyntes med jordbær.

chocolate-cake

{ ENGLISH VERSION }

Here’s my recipe for my favorite chocolate cake – it’s really delicious, and it’s made without any added sugar, flour and dairy.

{“Chocolate” cake with cashew cream }
serves 6-8

Cashew cream:
125 grams of unsalted cashews
1 tbsp soft coconut oil
1 tsp pure vanilla
3 tbsp water
zest and juice from 1/2 lemon
optional: add some stevia or rice malt syrup if you want a sweet cream

Cake:
10 soft, fresh dates, pitted
1 large, ripe banana
3 eggs
4 tbsp soft coconut oil
50 ml strong coffee
1 tsp pure vanilla
50 grams of dark cocoa powder
1 tsp baking powder
65 grams of almond flour
2 tbsp cacao nibs

Topping:
fresh strawberries

Rinse the soaked cashews in clean water. Put them in a food processor or strong blender with coconut oil, vanilla, water and lemon zest and juice. Blend it all well together for about 3-4 minutes. If the cream is too thick and dry, then add more water. Taste the cream and add some sweetener of your choice.

Put the dates in a strong blender or food processor, blend them until they have the consistency of puree. Add banana, eggs, coconut oil and coffee, and blend again. Add vanilla, cocoa, baking powder, almond flour and cacao nibs and stir everything together with a spoon.

Pour the batter into a cake pan (18 cm) and bake the cake in the oven at 175 degrees celcius for about 30-35 minutes – try to stick a toothpick in the centre of the cake, when nothing sticks on it the cake is ready – let the cake cool down. Spread the cream over the cake and top it with fresh strawberries before serving.

gluten-free-cake

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake was last modified: februar 13th, 2016 by Ditte Ingemann
10 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Hverdagsglamour ★ Emily Salomon
næste
Chokoladekage med kirsebær

Mere af det samme

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

to bake or not to bake…

25. august 2011

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Pæretærtetid

30. oktober 2011

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

17. marts 2012

Cookie jagten

30. april 2012

hygge-hindbær-muffins

18. april 2013

Raw brownies

8. september 2014

P for Pavlova, Pærer & Pistacie

10. januar 2013

10 kommentarer

Anna 12. juli 2015 at 16:09

omg this is so beautiful!! love it :D

https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

Svar
Ditte Ingemann 12. juli 2015 at 18:14

Thank you, Anna!

Svar
Tina 12. juli 2015 at 17:46

I am so glad you wrote an english version of the recipe. As always it looks perfect to me, I really admire your style and your recipes!

Svar
Ditte Ingemann 12. juli 2015 at 18:15

Thank you so much for your sweet words :-)

Svar
Birgit Mathiesen 13. juli 2015 at 16:56

Så er der da sommer :-)
Vidunderlig smuk kage..
og vidunderlige cashewnødder, tænk hvad de kan gøre, vildt lækkert,
mumme og 1000 tak for opskriften ;-)

Svar
Ditte Ingemann 14. juli 2015 at 13:16

Ja, denne kage er indbegrebet af sol og sommer :-)

Svar
Nadia Kaplan 14. juli 2015 at 15:01

Nej hvor ser det lækkert ud!! – bliver helt lækker sulten efter kage :) ..
– det en super fantastisk blog du har, med skønne billeder og masser af inspiration, følger nu trofast med på bloglovin :)

//www.neronoir.dk

Svar
Ditte Ingemann 15. juli 2015 at 10:39

Tusind tak, Nadia – dejligt du læser med :-)

Svar
Annemette 29. juli 2015 at 12:22

Jeg tænker, at den kan bruges som lagkagebunde også. Altså bage den i to springforme og så putte creme imellem lagene :)

Svar
Julie 18. maj 2016 at 20:32

Hej Ditte,

Er vild med dine opskrifter – smukke og lækre. er det muligt at bruge andet end mandler? Fx hasselnødder eller paranødder eller?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen