The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

★ Spiselige julegaver ★

af Ditte Ingemann 18. december 2013

Rocky Road

Jeg er bestemt tilhænger af, at julen skal være fyldt med god mad og søde sager, men alt med måde, og bare fordi det er jul, så har min mave ikke mere plads end normalt. Jeg gider ikke spilde min tid eller kalorieindtag på dårligt konfekt eller masseproducerede småkager, så derfor laver jeg det selv – både for at vide hvad det indeholder, og fordi jeg tror på, at den høje kvalitet bevirker at man/jeg spiser mindre. 

Jeg har samlet nogle opskrifter, der enten kan bruges som det søde indslag i juledagene eller pakkes fint ind og foræres væk i gave.

rocky road med mandrel

Rocky road med nødder, ca. 18-20 stk:
Opskriften giver en stor portion, og jeg vil anbefale at skære konfekten ud i små tern.

250 god, mørk chokolade (jeg brugte mørk chokolade 85% fra AMMA)
60 g mandler
25 g usaltede pistacienødder
60-70 g tørrede tranebær (uden sukker)
1 tsk rå lakridspulver
2-3 spsk frysetørrede bær, fx hindbær

Smelt chokoladen forsigtigt over et vandbad – sørg for at temperere chokoladen ordentligt. Hak mandler og pistacienødder groft. Hæld den smeltede chokolade over nødder, tranebær, lakrids og frysetørrede bær – rør det hele godt sammen. Hæld massen i en lille form/bradepande med bagepapir og pynt med en smule frysetørrede bær. Sæt formen på køl i ca. 3 timer, hvorefter massen skæres ud i små tern og opbevares i en dåse på køl.

karamel

Det er faktisk nemt at lave sine egne karameller, men det er vigtigt at have styr på temperaturen, så jeg vil anbefale at bruge et sukkertermometer. Første gang jeg lavede disse karameller fik de for meget varme, og blev til bolcher i stedet for karameller. Da jeg lavede dem igen i går blev de helt perfekte. Jeg har brugt denne opskrift, som jeg synes giver gode, seje karameller.

Karameller med havsalt – giver rigtig mange karameller,

500 ml piskefløde
50 g smør
1 tsk ren vaniljepulver
500 g sukker
120 g glukosesirup

Kom alle ingredienserne i en stor gryde og varm blandingen op ved medium varme – lad karamelmassen koge indtil det når en temperatur på 122 grader (det kan tage op til 20 min). Tag gryden af varmen og hæld karamelmassen i en form (25*20 cm), beklædt med bagepapir. Drys overfladen med havsalt eller fx lakridspulver. Stil massen på køl i ca. 2 timer, hvorefter den skæres eller klippes ud i små stykker, som pakkes ind i bagepapir.

karameller

karameller med salt

chokolade bark

Chokoladebark eller chokoladebrud går i al sin enkelthed ud på at temperere chokolade, smøre det tyndt ud på et stykke bagepapir, pynte det og knække det i stykker når chokoladen er stivnet. Denne opskrift giver en lille portion, så husk at gange den op, hvis du skal lave meget. Jeg kan virkelig anbefale kombinationen af hvid chokolade, pebermynte og havtorn – det smager himmelsk.

Hvid chokoladebark med pebermynte og bær:

100 g god, hvid chokolade
2-4 dråber pebermynteolie
frysetørrede hindbær, blåbær og havtorn

Hak chokoladen fint og smelt den forsigtigt over et vandbad – sørg for at temperere chokoladen rigtigt (læs mere her). Når chokoladen er smeltet røres pebermynteolien i, og chokoladen spredes ud på at stykke bagepapir – drys med frysetørrede bær og stil chokoladen på køl. Når chokoladen er stivnet kan den brækkes ud i små stykker og evt. pakkes i små poser, og gives væk som en lille sød gave.

hvid bark

★ Glædelig jul ★

konfekt

★ Spiselige julegaver ★ was last modified: november 27th, 2014 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sødt decemberguf #2
næste
Den bedste morgengrød

Mere af det samme

Søndagssnegl!

24. november 2012

★ Glædelig jul ★ Konfekt på 5...

23. december 2017

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

Fuldkorn & friske figner

27. maj 2012

Chocolate Chick in Action

20. marts 2011

Sunde søde sager på Tysk

18. februar 2015

Søde nytårsdesserter

28. december 2015

Dejlige dadel-scones

28. august 2012

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Iskaffe til sommerdage…

1. juli 2013

16 kommentarer

Frida 18. december 2013 at 13:36

Jeg går også all-in for spiselige julegaver! I år står det på pebernødder, vaniljekranse og fudge, til familien :-)

Svar
Ditte 18. december 2013 at 13:45

Mmm, lækkert – glædelig jul.

Svar
Karin Hørkilde 18. december 2013 at 13:58

Tak for dejlig inspiration og RASENDE smukke billeder

Svar
Ditte 18. december 2013 at 13:59

Tak fordi du læser med – ha’ en skøn jul.

Svar
Thea Vaskavulla 18. december 2013 at 14:20

Mmmh – har også allerede lavet en masse karameller … og spist dem… haha :)

Svar
Ditte 18. december 2013 at 14:31

De er bare så gode – jeg har sørget for at pakke alle mine ind til gaver, så jeg ikke spiser dem ;-)

Svar
Inger 18. december 2013 at 18:51

Skøn inspiration, du her kommer med. Jeg har lavet dine Rocky Road, nu venter jeg bare på, massen skal blive kold, så jeg kan skære den ud i “små” stykker :-)) Det skal prøve smages i aften til en god kop kaffe!
Kh Inger

Svar
Ditte 18. december 2013 at 19:41

Uhmmmm, lækkert :-) Nyd det – god aften.

Svar
Ida 18. december 2013 at 21:32

Ih, det ser som altid super lækkert ud! Ved du om man kan bruge andre former for sirup i stedet for glucosesirup eller skal man helst på jagt efter det?

Svar
Ditte 18. december 2013 at 22:19

Jeg tror sagtens du kan bruge alm lys sirup. Du kan finde glukosesirup i de fleste supermarkeder :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 18. december 2013 at 23:49

Man kan næsten stille sin lækkersult alene ved at se på de billeder – du godeste, de er flotte! :) Hvor køber du pebermynteolie?

Svar
Ditte 19. december 2013 at 07:58

Tusind tak – hvor er du sød. Mht. pebermynteolie, så kan det købes mange steder, bl.a Matas, apoteket, helsekostbutikker og i nogle supermarkeder :-)

Svar
Tina Hoffbeck 24. december 2013 at 15:02

Genial idé med dine spiselige gaver.
Vil ønske du og dine kære en rigtig glædelig jul.

Tina Hoffbeck
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Ditte 24. december 2013 at 15:14

Tusind tak, Tina og glædelig jul til dig.

Svar
Anette 24. februar 2014 at 13:39

Tror du at det er muligt, at lave karamellerne uden et termometer?

Fra Anette (som sukker efter at lave sine egne karameller!)

Svar
Ditte 24. februar 2014 at 16:37

Åhhhh, jeg vil ikke anbefale det… Hvis karamel-massen får lidt får meget bliver karamellerne meget hårde, så det er vigtigt at kunne aflæse temperaturen nøjagtigt :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971