The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Vinterkage med jordskokker og varme krydderier

af Ditte Ingemann 24. februar 2017


Kage med jordskokker… hmmm, jaaaaa, det lyder nok en anelse underligt, og du tænker sikkert hvorfor skal der grøntsager i min kage? Men det skal der, fordi det smager super dejligt og fordi jordskokker har en skøn nøddeagtig smag, som passer godt i desserter og bagværk. Så giv denne kage en chance – jeg lover du ikke fortryder det.

{ Kage med jordskokker & varme krydderier }
4-6 personer

Jeg bruger frosne jordskokker til kagen, da det er nemt og du slipper for at rense de små knolde. Jeg har fundet inspiration til kagen lige her.

200 g frosne jordskokker, optøede
15 bløde dadler uden sten
1 dl olivenolie
2 æg
10 g frisk gurkemeje
1 tsk bagepulver
1 tsk ren vaniljepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
50 g mandelmel
40 g boghvedemel

Topping:
græsk yoghurt eller creme fraiche
friske bær eller frugt

Kom de optøede jordskokker i en foodprocessor sammen med dadler, olie, æg og frisk gurkemeje. Blend det hele godt sammen og rør derefter de øvrige ingredienser i dejen.
Hæld dejen i en aflang brødform, 1 L, og bag kagen ved 200 grader i c. 35 minutter. Lad kagen køle af inden den serveres sammen med fx. yoghurt, creme fraiche og friske bær.

Vinterkage med jordskokker og varme krydderier was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Guide til den perfekte greenie
næste
Namaste fra Nepal

Mere af det samme

Små peanut cups

29. juni 2015

En lille kage med havtorn

11. oktober 2012

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

hygge-hindbær-muffins

18. april 2013

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

En lille snitte..

1. juli 2012

Kokosbrød med banan

27. marts 2016

Lyserøde cupcakes

9. november 2013

Mine første macarons

26. oktober 2012

2 kommentarer

Jens 4. marts 2017 at 12:41

Den er fin. Jeg smager ikke nødder men god smag af kryderierne.
Jeg vil putte en smule sukker i dejen næste gang.

Svar
Ditte Ingemann 5. marts 2017 at 04:14

Dejligt du kan lide kagen – og ja, hvis man har lyst til en sødere kage, kan man sagtens tilføre en smule sukker. Kh Ditte

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen