The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKageSøde sager

Tobias’ dadeldrømme

af Ditte Ingemann 15. december 2015

cakes

Som så mange andre danskere er jeg vild med Tobias Hamann, og har fulgt ham i Den Store Bagedyst, på sit kageeventyr, og senest i sit juleeventyr. Jeg har ventet i spænding på Tobias’ bog “Klassisk Tobias”, og med god grund. Jeg vil ikke beskrive bogen som en klassisk kogebog/kagebog, men nærmere som en kunstbog med overdådige og smukke kagekreationer i sammenspil med hyggelige fortællinger – jeg kan blive ved med at læse i bogen, og opdage nye små finurligheder, og det har taget noget tid før jeg kunne beslutte hvilken opskrift jeg skulle kaste mig over først. Tobias er, udover at være en formidabel formidler, også en kagekunstner og madmagiker, og jeg kan kun give hans bog mine bedste anbefalinger. 

cakes-4

Jeg har testet små dadelkager med raw avocadofrosting, og de er intet mindre end fantastiske – de har en rig smag af kakao og dadler, og passer perfekt sammen med den cremede grønne frosting. Jeg har ændret en smule i opskriften, og givet den lidt julestøv ved at tilsætte kanel og appelsinskal i stedet for espresso som er i den originale opskrift.

{ Dadeldrømme med raw frosting } fra bogen “Klassisk Tobias”
10-12 stk

75 g hasselnødder
2 æg
150 g dadler, uden sten
1/2 vaniljestang, kornene fra
20 g god kakao
3 spsk kokosolie, smeltet
1 tsk kanel
skal fra 1 øko appelsin

Frosting:
2 modne avocadoer
3 spsk ahornsirup
1 nip salt
1/2 vaniljestang, kornene fra
skal fra 1/2 øko citron

Tænd ovnen på 180 grader. Blend alle ingredienserne rigtig godt sammen. Fordel dejen i en silikoneform med plads til 10-12 små kager. Det er en intens kage, så lav dem ikke for store. Bag kagerne i den forvarmede ovn i 12-14 minutter. Afkøl.

Blend alle ingredienserne til frostingen sammen – den skal være helt cremet og glat. Kom frostingen i en sprøjtepose med rund tylle. Dekorér dine dadeldrømme umiddelbart før servering. Avocado holder ikke den grønne farve så længe.

cakes-1

cakes-3

cakes-2

Tobias’ dadeldrømme was last modified: januar 1st, 2016 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Blomkålspizza
næste
Hjemmelavet chokolade

Mere af det samme

Karamelknas?

27. august 2011

Søde sommerdesserter

3. august 2015

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Moussekage med hyldeblomst

28. juni 2016

10 lækre efterårskager

20. oktober 2017

Chocolate-chick!

10. februar 2011

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

galettes med karamel & blommer

13. februar 2013

Sommerdesserter med bær

19. juni 2014

Tiramisu med et twist

12. januar 2013

2 kommentarer

Susanne 22. januar 2016 at 21:41

Hej Ditte!

Du ahr nogle fantastsike billeder – jeg følger med kun for at se dine billeder. En gang i mellem bliver jeg fristet til at prøve en af dine opskrifer, men oftest kigger jeg med for billederne.

Må jeg spørge, hvad er underlaget/baggrunden (den sorte med hvide ‘streger’) + hvad er væg-baggrunden på det sidste billede?

Bedste hilsner!

Svar
Ditte Ingemann 23. januar 2016 at 09:43

Tusind tak – dejligt du kigger med :-) Jeg køber mine baggrunde på loppemarkeder eller maler dem selv :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen