The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Krydret gulerodskage med mascarponecreme

af Ditte Ingemann 10. januar 2017

gulerodskage

Forleden dag spurgte jeg min mand, hvilken kage der er hans favorit…. Efter lidt betænkningstid svarede han “træstammer”, hvilket jo er et virkelig godt svar. Jeg må dog erkende, at mit valg lander på gulerodskage – hvis en gulerodskage smager godt, så er det for mig den perfekte kage. Hvad er mon din favorit-kage?

Her kommer min version af gulerodskage, som er krydret med kanel, ingefær og kardemomme – sødet med æble og ahornsirup og med bid fra nødder og gulerødder….. den helt perfekte vinter-kage.

{ Krydret gulerodskage med mascarponecreme }
6-8 personer

150 g mandelmel
100 g boghvedemel
2 tsk bagepulver
1½ tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt ingefær
½ tsk salt
50 g valnødder eller hasselnødder
3 æg, str. L
75 g smeltet kokosolie
4-5 spsk ahornsirup
3 gulerødder, ca. 250 g
1 æble

Frosting:
200 g mascarpone
50 g skyr
skal fra 1 økologisk citron
2-3 spsk ahornsirup

Bland mandelmel, boghvedemel, bagepulver, kanel, kardemomme, ingefær og salt sammen i en skål. Hak valnødderne groft. Rør æg, kokosolie og sirup godt sammen og bland det med de tørre ingredienser samt nødderne. Skræl og riv gulerødderne og æblet på et rivejern og rør begge dele i dejen. Rør dejen godt sammen, til konsistensen er ensartet. Hæld dejen i en springform med en diameter på 22 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle helt af. Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag den til. Fordel frostingen over den afkølede kage, og pynt med hakkede hasselnødder eller valnødder. Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres.

kage

Krydret gulerodskage med mascarponecreme was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fermenteret grøntsagsjuice
næste
Mættende salat med laks & rejer

Mere af det samme

Blomkålskage

14. januar 2015

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Æblekage; efterårsfavoritten

26. september 2018

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

tarte au citron ♥

17. april 2011

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

11 kommentarer

Birgit Mathiesen 10. januar 2017 at 20:11

Chokoladekage med twist af chili :-)

Svar
Ditte Ingemann 10. januar 2017 at 20:57

MUMS

Svar
Louise 11. januar 2017 at 06:26

Jeg tror det varierer lidt efter årstid, hvad jeg har mest lyst til på kagefronten -ligesom med mad.. lige for tiden er jeg ret begejstret for bærcrumble -masser af søde brombær og blåbær med et sprødt låg af havregryn og nødder og hvis den så er lun med en klat vanilleskyr er det lige så englene synger! Om sommeren er jeg mere til lakridsmarengs med hindbærskum og smeltet chokolade på toppen eller en raw cheesecake med citron

Svar
Ditte Ingemann 11. januar 2017 at 09:27

Åh, lækkert med crumble… det må jeg snart lave :-)

Svar
Inger 11. januar 2017 at 15:27

En kombination med chokolade og kokos. Og så er jeg altså også vild med kanel-snegle.

Svar
Ditte Ingemann 11. januar 2017 at 15:41

Ja, chokolade og kokos er bare et hit :-)

Svar
justlove2ndhandbyleneb 11. januar 2017 at 18:13

Mums. Elsker en god og svampet gulerodskage eller min egen æbe/kanelkage med chokolade du er velkommen til at prøvebage den. Se femina.dk online. Kan også bages som muffins hvor æblerne rives i for at gøre dem svampet. Bon appetit. Smil Lene @justlove2ndhand – min søn vil helt klart gerne prøve smage træstammerne.

Svar
Ditte Ingemann 12. januar 2017 at 10:56

Tak for inspirationen :-)

Svar
Jeannie Vogt 16. januar 2017 at 19:52

Den lyder rigtig god, men boghvedemelet er det fuldkornsboghvede eller “hvidt” mel og kan jeg ikke bruge flydende honning i stedet for ahornsirup ?

Svar
Ditte Ingemann 16. januar 2017 at 23:07

Du kan sagtens bruge flydende honning – det giver en lidt anden smag end ahornsirup, men helt sikkert også lækkert. Jeg bruger alm. boghvedemel a la denne type: https://www.urtekram.dk/produkter/foedevarer/bagning/boghvedemel-oeko-500-g

Svar
10 lækre efterårskager - The Food Club 20. oktober 2017 at 14:34

[…] { KRYDRET GULERODSKAGE } […]

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen