The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Speltsnurrer

af Ditte Ingemann 13. december 2012

Jeg er ret stor fan af snurrer, både med kanel og kardemomme, så derfor har jeg lavet min egen kombination, som oven i købet er bagt udelukkende på speltmel. De blev super lækre, så selvom de er en smule tidskrævende, så vil jeg anbefale at springe ud i at lave dem… De stikker altså næsten en god kanelsnegl!

Til disse snurrer har jeg brugt speltmel fra Livø, som kan købes i Irma. Jeg har aldrig besøgt Livø, men de producerer nogle virkelig skønne fødevarer – øen er fredet og alle fødevarer bliver produceret økologisk. Jeg har været så heldig at få lov til at eksperimentere med forskellige typer af deres korn- og melprodukter, hvilket har givet mig endnu mere lyst til at besøge den lille ø.

Speltsnurrer med kanel & kardemomme ♥, 10 stk.:

Dej:
15 g gær
2,5 dl lun mælk
1 æg
60 g sukker
1 nip salt
1-2 tsk stødt kardemomme
ca. 180 g fuldkornsspeltmel (fra Livø)
ca. 300 g sigtet speltmel (fra Livø)
75 g smør

Fyld:
50 g blødt smør
3-4 tsk kanel
4 spsk brun farin

Rør gæren ud i lun mælk i en røremaskine. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør igen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen må endelig ikke blive for tør, så hold hellere lidt tilbage. Ælt dejen med en dejkrog i ca. 8-10 minutter, hvorefter smør tilsættes i små tern. Ælt igen i ca. 5 minutter – dejen skal slippe skålens kanter og virke blød og luftig. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1,5 time.

Når dejen har hævet deles den i to stykker og hver del rulles ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 25*35 cm. På den ene halvdel af hver firkant, smørres det bløde smør ud, samt drysses med kanel og farin. Fold firkanterne sammen hver for sig. Skær hver firkant ud i 5 strimler á ca. 5 cm i bredden, sno dem og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ca. 45 minutter, hvor de pensles med æg og drysses med perlesukker.

Bages ved 225 grader i ca. 10-12 minutter.

Speltsnurrer was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
23 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Frokostpizza med køleskabsrester
næste
Julemuffins med pebermynte

Mere af det samme

Cheesecake brownies

10. maj 2013

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Cupcakes med kokos & kirsebær

28. september 2014

Æblekage med marcipan & mandler

4. oktober 2012

Mine første macarons

26. oktober 2012

Foccaciabrød med surdej

21. juni 2012

Så er der speltboller

22. januar 2012

Chokoladekage med kirsebær

15. juli 2015

Cupcakes med karamel og salt

4. juli 2011

Bountykage

26. oktober 2014

23 kommentarer

Maria Silje 13. december 2012 at 11:20

uuuuhm. hvor ser de lækre ud da! (:

Svar
Ditte 13. december 2012 at 11:26

Tak!

Svar
Camilla 13. december 2012 at 14:40

Ej, hvor ser de bare gode – jeg er også helt vild med kanelsnurrere, og bager dem tit efter Meyers opskrift – tro jeg skal prøve din næste gang.

Svar
Ditte 13. december 2012 at 17:05

Tror min opskrift minder om Meyers, men du skal prøve med speltmel – det giver en dejlig smag og konsistens til bagværket..

Svar
Susanne 13. december 2012 at 15:22

Tak for opskrift Ditte! De skal helt sikkert prøves. Tror du de kan fryses med godt resultat?

Svar
Ditte 13. december 2012 at 17:04

Tror sagtens du kan fryse dem, men lad være med at bage dem helt og lun dem inden servering :-)

Svar
Camilla 13. december 2012 at 17:01

Hvor har du købt perlesukkeret?
Jeg kan ikke finde nogle steder hvor de har “det svenske” hvide perlesukker :)

Svar
Ditte 13. december 2012 at 17:03

Jeg har købt det i Sverige – har heller ikke haft held med at finde det i Danmark!

Svar
Frk. Kræsen 14. december 2012 at 11:36

Hvor ser de virkelig virkelig gode ud. Jeg holder mig tit til min svenske opskrift på kanelsnegle, men jeg tror måske jeg burde prøve den her af. Det lyder i hvert fald som en meget spændende kombination.

Svar
Ditte 16. december 2012 at 09:33

Det er en rigtig lækker kombination – spelt smager bare rigtig dejligt :-)

Svar
Ulla jensen 15. december 2012 at 09:20

Mums dem må jeg prøve

Svar
Ditte 16. december 2012 at 09:32

Nemlig :-)

Svar
TARTESANDCARO 15. december 2012 at 19:24

love this want to miam

Svar
Ditte 16. december 2012 at 09:31

:-)

Svar
Nikka 16. december 2012 at 13:53

Tusind tak for denne opskrift! Jeg har lige bagt dem – og de er fantastiske!!

Svar
Ditte 16. december 2012 at 14:01

Ihhh, dejligt de blev gode! God søndag til dig ;-)

Svar
Pernille 22. december 2012 at 23:41

Jeg falder altid i svime over din blog klokken alt for sent – nu er kl. blevet 00.30, og jeg sætter kanelsnurrerne til hævning et køligt sted, og håber de kan bages i morgen tidlig.. De kostede mig i øvrigt en håndmikser – den kunne ikke klare mosten, hehe..

Svar
Ditte 23. december 2012 at 10:22

Åh nej, ikke håndmikseren… Håber at de blev rigtig gode og du får en røremaskine i julegave :-)

Svar
Lise 17. februar 2013 at 21:59

Virkelig lækre, men synes der skal være lidt mere fyld i. Til gengæld er det genialt at snurre fyldet inde, i stedet for at det som ved kanelsnegle ofte bare flyder ud på pladen…
Jeg må bage dem igen snart – med dobbelt op på fyld ;-)

Svar
Cille 29. marts 2013 at 12:34

Mums, så fik jeg endelig prøvet dem. Det bliver ikke sidste gang :-)

Svar
Tina 20. august 2014 at 15:37

Har netop bagt disse fantastiske Speltsnurrer – de har helt klart udkonkurreret kanelsneglene hos os.
Tak fordi jeg faldt over din side på Google :-)
Hilsen Tina

Svar
Ditte Ingemann 20. august 2014 at 15:48

Det er jeg glad for at høre :-)

Svar
Ivy 13. august 2016 at 20:27

Har lige bagt de dejlige blåbærsnurrer fra din bog. De smagte som altid fantastisk, men de blev noget kedelige – de faldt sammen under bagningen :-( og blev noget flade i det. Har du et tip til næste gang?

På forhånd tak:-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971