The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Granola-barer med chokotop

af Ditte Ingemann 25. januar 2015

Granola-bars

Jeg kan godt lide både at servere disse barer som et stykke kage eller skære dem ud i små stykker og spise et stykke om eftermiddagen, hvis den søde trang melder sig. Der skal bruges nøddesmør til barerne, og det er rigtig nemt at lave sit eget, sunde hasselnøddesmør, men det kræver en rigtig stærk blender/minihakker/foodprocessor. Jeg vil kun anbefale at give sig i kast med dette projekt, hvis du har en kraftig maskine, som kan holde til at køre forholdsvis længe. Du kan sagtens købe nøddesmør, og det findes i de fleste helsekostbutikker. 

{ NEMME GRANOLA-BARER }

Hasselnøddesmør:
200 g hasselnødder
1 spsk kokosolie

Rist nødderne i ovnen indtil de er gyldne og fjern derefter nøddeskallerne, som har løsnet sig i ovnen. Kom hasselnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 8-10 minutter, tilsættes kokosolie, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Hvis du ønsker at lave en sundere variant af “Nutella”, så tilsæt et par dadler og en smule kakaopulver til dit hasselnøddersmør og blend det godt sammen.

Barer:
50 g bløde dadler uden sten
50 g tørrede morbær
50 g hasselnødder
50 g hasselnøddesmør
50 g alm. revet kokosmel
50 g ris malt sirup, honning, ahornsirup eller sukrin gold
ca. 2 spsk vand

Topping:
25 g god, mørk kakaopulver, evt. raw kakaopulver
30 g kokosolie
evt. et par dråber stevia

Kom alle ingredienserne til barerne i en foodprocessor og blend det hele godt sammen indtil de har en fin og klisteret konsistens – tilsæt evt. en smule mere vand. Kom massen i en lille form, beklædt med film eller bagepapir.

Smelt kakaopulver og kokosolie sammen i en lille gryde og smag til med stevia. Hæld det over granola-massen og stil formen i fryseren i ca. 1 time. Skær barerne ud i den størrelse du ønsker, enten som små firkanter eller som aflange barer. Opbevar dem i fryseren indtil de skal spises.

Granola-barer

Granola-barer med chokotop was last modified: januar 25th, 2015 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Nem hverdagsmad
næste
Vind Fiskebogen

Mere af det samme

Små raw-cookies med lakrids

22. februar 2013

PINK REGNBUEKAGE

26. februar 2015

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Mine festlige fuldkornsmuffins

9. august 2012

Chokoladekage med kirsebær

15. juli 2015

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

Lakridskonfekt

14. november 2011

Sukkerfrie kager

28. marts 2015

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

Nordisk vaffeldag!

25. marts 2014

9 kommentarer

Birgit Mathiesen 25. januar 2015 at 13:58

Mumme siger jeg bare på en smuk snevejrsdag :-)
Wouw det ser bare så vildt fristende ud..
kunne jeg mon kalde dem for energibar :-)

Svar
Ditte Ingemann 25. januar 2015 at 19:33

Ja, de er i hvert fald fyldt med energi og SUPER gode :-) Kan varmt anbefales.

Svar
Tanja Maria 25. januar 2015 at 14:06

Lækkert! Og flotte billeder!

Svar
Ditte Ingemann 25. januar 2015 at 19:33

TAK!

Svar
Sonja {Dagmar's Kitchen} 25. januar 2015 at 17:10

Jag gillar också verkligen att alltid ha några goda energibars till hands – som “fika” eller efter träning. De här ser fantastiska ut och måste provas snart!

Svar
Ditte Ingemann 25. januar 2015 at 19:33

De er rigtig gode, og meget nemme at lave :-)

Svar
Lærke Bjorholm 25. januar 2015 at 18:44

Er der en bestemt foodprocessor du kan anbefale, der ikke er for dyr, da jeg lever på su lige pt

Svar
Ditte Ingemann 25. januar 2015 at 19:35

Jeg har en Bamix, som er rigtig god. Jeg har også hørt rigtig godt om Kenwood -)

Svar
Marie-Louise Nielsen 26. januar 2015 at 20:17

Vil man kunne lave dem med en blender:)?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971