Jeg kan godt lide både at servere disse barer som et stykke kage eller skære dem ud i små stykker og spise et stykke om eftermiddagen, hvis den søde trang melder sig. Der skal bruges nøddesmør til barerne, og det er rigtig nemt at lave sit eget, sunde hasselnøddesmør, men det kræver en rigtig stærk blender/minihakker/foodprocessor. Jeg vil kun anbefale at give sig i kast med dette projekt, hvis du har en kraftig maskine, som kan holde til at køre forholdsvis længe. Du kan sagtens købe nøddesmør, og det findes i de fleste helsekostbutikker.
{ NEMME GRANOLA-BARER }
Hasselnøddesmør:
200 g hasselnødder
1 spsk kokosolie
Rist nødderne i ovnen indtil de er gyldne og fjern derefter nøddeskallerne, som har løsnet sig i ovnen. Kom hasselnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 8-10 minutter, tilsættes kokosolie, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.
Hvis du ønsker at lave en sundere variant af “Nutella”, så tilsæt et par dadler og en smule kakaopulver til dit hasselnøddersmør og blend det godt sammen.
Barer:
50 g bløde dadler uden sten
50 g tørrede morbær
50 g hasselnødder
50 g hasselnøddesmør
50 g alm. revet kokosmel
50 g ris malt sirup, honning, ahornsirup eller sukrin gold
ca. 2 spsk vand
Topping:
25 g god, mørk kakaopulver, evt. raw kakaopulver
30 g kokosolie
evt. et par dråber stevia
Kom alle ingredienserne til barerne i en foodprocessor og blend det hele godt sammen indtil de har en fin og klisteret konsistens – tilsæt evt. en smule mere vand. Kom massen i en lille form, beklædt med film eller bagepapir.
Smelt kakaopulver og kokosolie sammen i en lille gryde og smag til med stevia. Hæld det over granola-massen og stil formen i fryseren i ca. 1 time. Skær barerne ud i den størrelse du ønsker, enten som små firkanter eller som aflange barer. Opbevar dem i fryseren indtil de skal spises.
9 kommentarer
Mumme siger jeg bare på en smuk snevejrsdag :-)
Wouw det ser bare så vildt fristende ud..
kunne jeg mon kalde dem for energibar :-)
Ja, de er i hvert fald fyldt med energi og SUPER gode :-) Kan varmt anbefales.
Lækkert! Og flotte billeder!
TAK!
Jag gillar också verkligen att alltid ha några goda energibars till hands – som “fika” eller efter träning. De här ser fantastiska ut och måste provas snart!
De er rigtig gode, og meget nemme at lave :-)
Er der en bestemt foodprocessor du kan anbefale, der ikke er for dyr, da jeg lever på su lige pt
Jeg har en Bamix, som er rigtig god. Jeg har også hørt rigtig godt om Kenwood -)
Vil man kunne lave dem med en blender:)?