The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertGo'Morgen DanmarkKageSøde sager

Sukkerfrie kager

af Ditte Ingemann 28. marts 2015

Orangekage

I morges var jeg i Go’ morgen Danmark og lave kager uden hvidt tilsat sukker – men i stedet med tørret og frisk frugt. Jeg lavede i alt tre kager; en choko/orange-kage, blåbær-muffins med banan og verdens bedste træstammer, og alle opskrifterne vil jeg dele med jer her. Jeg er naturligvis klar over, at både frisk og tørret frugt indeholder frugtsukker, der ligesom alm. sukker ikke er sundt i for store mængder. Heldigvis er disse lækkerier ikke nogle, som man kan spise særlig mange af før den søde trang er stillet, og som med alle andre lækkerier, så er dette selvfølgelig ikke nogle, som skal indtages i store mængder :-) Udover at kagerne er sukkerfrie, så er de også mælke- og glutenfrie. 

Lækre træstammer

Hjemmelavede træstammer, ca. 8 stk.

Marcipan:
100 g mandler
3 store, bløde dadler uden sten

Dadel/rom-fyld:
125 g store, bløde dadler uden sten
30 g hasselnødder
15-20 g god, mørk kakao
ca. 2 tsk god rom eller romessens – smag til undervejs

Andet:
ca. 35-40 g mørk chokolade, 85%

Start med at lave marcipan – kom mandlerne i en foodprocessor, og blend dem til groft mel. Tilsæt tre dadler uden sten, og blend igen indtil massen er homogen. Ønsker du en fuldstændig fin marcipan, så blend i længere tid. Stil marcipanen på køl i ca. 20 minutter. (marcipanen kan også rulles til kugler, evt. tilsat smag fx. citron/appelsinskal, lakrids, mint, og overtrækkes med chokolade, og bruges som konfekt)

Kom alle ingredienserne til fyldet i en foodprocessor, og blend indtil massen er helt samlet og nødderne er blendet fint – smag massen til.

Form fyldet til små pølser (alt efter hvilken størrelse du ønsker).

Rul marcipanen tyndt ud – det er nemmest at gøre mellem et stykke bagepapir. Lav én træstamme ad gangen – læg en pølse på et stykke udrullet marcipan og rul forsigtigt marcipanen rundt om. Skær enderne pænt til og gentag processen indtil al marcipanen er brugt op.

Smelt chokoladen og dyp enderne i chokolade – stil træstammerne i køleskabet, og servér dem helst direkte fra køl.

muffins

Muffins med blåbær & banan, 8 stk.
Disse muffins er super lækre og har en virkelig dejlig smag – de holder sig gode og friske i ca. 2-3 dage.

Dej:

2 modne bananer
3 æg
50 g kokosolie
150 g alm. mandelmel
25 g kokos
1 tsk bagepulver
skal fra 1 økologisk citron, revet
100 g blåbær, friske eller frosne
2 spsk mandler eller pistacienødder, grofthakkede

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Kom banan, æg og kokosolie i en blender eller foodprocessor, og blend, indtil massen er ensartet.

Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver og citronskal sammen, og vend det godt rundt med bananmassen. Tilsæt til sidst blåbær til dejen.

Fordel dejen i muffinforme af papir og drys med hakkede mandler/pistacienødder – bag kagerne i ovnen i ca. 15-20 minutter, eller til de er gennembagte.

kagen

Choko-orange-kage med hasselnødder, 8-10 personer
Det lyder måske en anelse mærkeligt at koge appelsiner, men tro mig – det giver kagen en dejlig smag og fugtig konsistens.

Ingredienser:

2 øko appelsiner
200 g alm. mandelmel
5 spsk god, mørk kakaopulver
6-8 bløde dadler uden sten
2 spsk kokosolie
6 æg
1 tsk ren vaniljepulver
1 tsk bagepulver
4 spsk hasselnødder

Kom de hele appelsiner i en gryde med vand, til de er dækket – kog dem, til de er møre, ca. 1½ time, og lad dem køle af. Skær appelsinerne over, og fjern eventuelle kerner. Kom appelsinerne med skal i en blender, og blend indtil de har konsistens som puré.

Tilsæt de øvrige ingredienser (undtagen hasselnødderne), og blend indtil dejen er ensartet.

Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir, Ø 22 cm. Hak hasselnødderne og drys dem på toppen.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter, eller til den er gennembagt.
Lad kagen køle helt af i formen. Kagen kan holde sig i ca. 2-4 dage og bliver næsten bedre dag for dag.

Har du fået lyst til flere af denne type opskrifter, så husk at jeg har udgivet en bog “Sunde Søde Sager” – læs mere her på Saxo.com.

Sukkerfrie kager was last modified: juli 26th, 2016 by Ditte Ingemann
26 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Hurtige hverdagsretter
næste
3 retters menu (low carb)

Mere af det samme

Morgengrød i GO’morgen Danmark

10. marts 2015

labre lakridspandekager

21. april 2011

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Mine festlige fuldkornsmuffins

9. august 2012

Jeg giver kage!

10. april 2015

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel...

12. november 2014

Sødt decemberguf #2

16. december 2013

Morgendessert

16. april 2015

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

26 kommentarer

Nanna 28. marts 2015 at 19:51

Alt må afprøves :D

Svar
Ditte Ingemann 28. marts 2015 at 19:52

God idé og god fornøjelse :-)

Svar
Lise 28. marts 2015 at 21:05

Rigtig lækker choko-orange-kage, den var et hit herhjemme! :-)

Svar
Ditte Ingemann 28. marts 2015 at 21:08

Dejligt at høre – jeg er også helt vild med den :-)

Svar
Birgit Mathiesen 29. marts 2015 at 10:51

Vidunderlig smuk bagværk med fantastisk smag :)
Lige til påske bordet.
Pip pip.. gok gok.. og rigtig skøn påske herfra.

Svar
Ditte Ingemann 29. marts 2015 at 11:20

Tusind tak, Birgit – og ja, de er helt perfekte til påsken…. især træstammerne ;-)

Svar
Inger 29. marts 2015 at 21:28

Tak for 3 lækre opskrifter! Jeg skal igang med at afprøve dine opskrifter i påsken.
Det var igen en stor fornøjelse at følge dig i Go’ morgen Danmark, du var og er mega sej, Ditte :-)

Svar
Ditte Ingemann 29. marts 2015 at 21:35

Tusind tak, Inger – jeg sidder selv og nyder et stykke kage fra Go’morgen Danmark i går :-) Rigtig god påske til dig.

Svar
pernille christensen 30. marts 2015 at 08:49

Ser vildt lækkert ud – elsker kombinationen af orange og kakao/chokolade. Når du skriver alm. mandelmel – er det så rå blendede mandler?

Svar
Jeanette 3. april 2015 at 20:41

Kan muffins fryses?

Svar
Ditte Ingemann 5. april 2015 at 10:26

Det vil jeg tro (har ikke prøvet)

Svar
Charlotte 12. april 2015 at 09:49

Glæder mig til at prøve choko-kagen:) Skal appelsinerne koges med skræl?

Svar
Ditte Ingemann 12. april 2015 at 10:37

Ja, de skal koges og blendes med skræl – det giver den gode smag til kagen. Husk at vælge øko appelsiner. God fornøjelse.

Svar
Duwa 17. april 2015 at 15:20

Kan du nævne en erstatning til dadlerne? Og kan man bruge en anden type mel?
Sidste ting – skal det være økologiske appelsiner?

Svar
Gina 28. april 2015 at 12:50

Hej Ditte. Tak for de fine opskrifter! Hvor længe vil du skyde på at træstammerne kan holde sig? Skal lave en stor potion til min datters barnedåb og det ville være godt at vide hvor længe i forvejen jeg kunne slippe afsted med at lave dem ;)

Svar
Ditte Ingemann 28. april 2015 at 14:21

Jeg tror de kan holde ca. 5-6 dage – de er selvfølgelig bedst de første par dage, men de holder sig fint på køl :-) God barnedåb.

Svar
Hanna 7. maj 2015 at 20:03

what language is this in? I am trying to translate some of the recipes

Svar
Gina 7. maj 2015 at 20:20

It’s Danish :)

Svar
Ditte 10. oktober 2015 at 21:09

Hej, de ser alle lækre ud :) jeg vil forsøge mig med dine muffins. er det mandelmel fra funktionel mad? eller helt almindeligt mandelmel?
på forhånd tak :)

Svar
Ditte Ingemann 11. oktober 2015 at 12:15

Jeg bruger helt almindelig mandelmel… og altså ikke fra funktinel mad :-)

Svar
Naja Fjederholt 20. december 2016 at 08:04

Hej,

Jeg vil prøve at bage dine banan/blåbær muffins til min søns sukkerfrie fødselsdag i børnehaven.. Kan jeg erstatte mandelmelet med hvedemel uden at ødelægge opskriften? Mvh Naja

Svar
Ditte Ingemann 20. december 2016 at 08:54

Hej Naja,

Nej, du kan ikke erstatte mandelmel for hvedemel – hvedemel har en en helt anden suge- og bageevne. Men jeg er helt sikkert på, at du nemt kan finde andre muffinsopskrifter med blåbær, som er bagt med hvedemel istedet for mandelmel.

Svar
Karen 14. juni 2017 at 16:45

Jeg vil gerne spørge hvilken slags kokosmel er det ? Alm revet gammelsdGa-, eller specialfremstillet fintmalet kokosmel ?
De ser ud til at kunne bruges til sukkerfri vuggestue – fødselsdag

Svar
Ditte Ingemann 16. juni 2017 at 12:13

Helt alm. revet kokosmel :-)

Svar
Christina Dahl 3. januar 2019 at 13:14

Kan man undvære kokos olie :)? Evt bruge noget andet ?

Svar
Ditte Ingemann 3. januar 2019 at 14:45

Du kan sagtens bruge fx. smør :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen