The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Hurtige hverdagsretter

af Ditte Ingemann 22. marts 2015

kylling

Jeg er stor fan af mad der kan laves i fad, og det kan begge disse retter. Så hvis du ligesom mig har en doven søndag, skal du måske kaste dig over en af opskrifterne!

Kylling i fad med ratatouille, 4 pers.:

500 g små tomater
1 squash, i tern
2 peberfrugter, i tern
2 rødløg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakket
4 kyllingebryster, gerne med skind
4 spsk olivenolie
salt og peber
frisk timian

Tilbehør: groft brød eller en sprød salat – se mine 10 bedste salater her.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad og fordel kyllingebrysterne ovenpå. Hæld olie over, og krydr med salt, peber og masser af frisk timian. Sæt fadet i ovnen og bag det i ca. 18-20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Server kylling i fad sammen med groft brød eller en sprød salat.

Tip: Du kan sagtens skifte grøntsagerne ud med andre grøntsager, fx. gulerod, porrer, broccoli, fennikel eller aubergine.

hverdagsmad

Svinekoteletter i karry med ris, 4 pers.:

olie til stegning
4 svinekoteletter
2-3 tsk stærk karry
salt og peber
2,5 dl fløde
2 æbler, i tynde skiver
2 rødløg, finthakkede
250 g grønne bønner

Tilbehør:
275 g basmati ris (eller fx. blomkålsris)

Kom risene i en gryde og kog dem efter anvisning på pakken – tænd ovnen på 200 grader.
Varm olie op på en pande eller grillpande, og svits koteletterne på begge sider og krydr med karry, salt og peber. Hæld fløde i et ildfast fad og læg æbler, løg og bønner deri. Fordel koteletterne ovenpå og bag det i ovnen i ca. 10-15 minutter. Når koteletterne er gennemstegte serveres de sammen med ris.

Tip: Du kan “spice” dine ris op ved at komme krydderier i gryden under kogning – fx. gurkemeje, limeblade, kardemommekapsler eller citronskal.

Hurtige hverdagsretter was last modified: marts 22nd, 2015 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grønt på pizzaen
næste
Sukkerfrie kager

Mere af det samme

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Laksesliders med ramsløgsmayo

5. maj 2013

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Min ven, Hr. Græskar

18. oktober 2012

Spis dig sund

22. juni 2014

Hverdagsmad med fisk

1. marts 2015

Vinterlig curry med sød kartoffel og bønner

17. januar 2017

Risotto i regnvejr

18. oktober 2011

tosset med tærte

20. marts 2012

Risotto & rejsetanker…

18. maj 2013

5 kommentarer

Trine - Klisjéhjemmet 22. marts 2015 at 16:21

Wow, youre so good at taking pictures, Ditte :-) Love the textures and the cold colour. I’m writing in english because there’s not always so good understanding Norwegian :-)

Wish you a great week!

Hugs from Trine at Klisjéhjemmet

Svar
Ditte Ingemann 22. marts 2015 at 19:30

Thank you so much, Trine – I’m glad that you’re reading along!

Svar
Maria Pedersen 27. marts 2015 at 17:42

Tak for altid god inspiration i køkkenet. Jeg skal til at lave retten med svinekoteletter.
God weekend!

Kh. Maria

Svar
Ditte Ingemann 27. marts 2015 at 17:58

Dejligt at høre – tusind tak. God weekend til dig!

Svar
Josefine 10. maj 2015 at 19:41

Har netop lavet den lækre ratatouille med kylling og det var et stort hit for familien – SÅ lækkert!
Tak for en dejlig opskrift

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen