Jeg er stor fan af mad der kan laves i fad, og det kan begge disse retter. Så hvis du ligesom mig har en doven søndag, skal du måske kaste dig over en af opskrifterne!
Kylling i fad med ratatouille, 4 pers.:
500 g små tomater
1 squash, i tern
2 peberfrugter, i tern
2 rødløg, finthakkede
3 fed hvidløg, finthakket
4 kyllingebryster, gerne med skind
4 spsk olivenolie
salt og peber
frisk timian
Tilbehør: groft brød eller en sprød salat – se mine 10 bedste salater her.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom alle grøntsagerne i et ildfast fad og fordel kyllingebrysterne ovenpå. Hæld olie over, og krydr med salt, peber og masser af frisk timian. Sæt fadet i ovnen og bag det i ca. 18-20 minutter, eller indtil kyllingen er gennemstegt. Server kylling i fad sammen med groft brød eller en sprød salat.
Tip: Du kan sagtens skifte grøntsagerne ud med andre grøntsager, fx. gulerod, porrer, broccoli, fennikel eller aubergine.
Svinekoteletter i karry med ris, 4 pers.:
olie til stegning
4 svinekoteletter
2-3 tsk stærk karry
salt og peber
2,5 dl fløde
2 æbler, i tynde skiver
2 rødløg, finthakkede
250 g grønne bønner
Tilbehør:
275 g basmati ris (eller fx. blomkålsris)
Kom risene i en gryde og kog dem efter anvisning på pakken – tænd ovnen på 200 grader.
Varm olie op på en pande eller grillpande, og svits koteletterne på begge sider og krydr med karry, salt og peber. Hæld fløde i et ildfast fad og læg æbler, løg og bønner deri. Fordel koteletterne ovenpå og bag det i ovnen i ca. 10-15 minutter. Når koteletterne er gennemstegte serveres de sammen med ris.
Tip: Du kan “spice” dine ris op ved at komme krydderier i gryden under kogning – fx. gurkemeje, limeblade, kardemommekapsler eller citronskal.
5 kommentarer
Wow, youre so good at taking pictures, Ditte :-) Love the textures and the cold colour. I’m writing in english because there’s not always so good understanding Norwegian :-)
Wish you a great week!
Hugs from Trine at Klisjéhjemmet
Thank you so much, Trine – I’m glad that you’re reading along!
Tak for altid god inspiration i køkkenet. Jeg skal til at lave retten med svinekoteletter.
God weekend!
Kh. Maria
Dejligt at høre – tusind tak. God weekend til dig!
Har netop lavet den lækre ratatouille med kylling og det var et stort hit for familien – SÅ lækkert!
Tak for en dejlig opskrift