I sidste weekend var vejret så skidt, at det næsten føltes som efterår, så jeg benyttede lejligheden til at kaste mig over en skøn, spicy suppe, som man sagtens kan spise både sommer og vinter. Opskriften minder om min elskede mulligatawny og kikærtecurry, men alligevel anderledes, så hvis man ligesom mig gerne vil spise flere kød-løse retter, så er denne suppe lige sagen. Dog rynkede min mand lidt på næsen over den kød-løse middag, så jeg måtte straks trylle nogle naanbrød og chili-rejer frem og det endte med at blive et festmåltid. Men suppen kan altså sagtens stå alene og den er meget fyldig og rig i smagen.
Hak løg, hvidløg, ingefær, chili og peberfrugt og svits det hele i en gryde med en smule olie i ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpure, gurkemeje, garam masala, tørret citrongræs og lad det simre i yderligere 5 minutter.
Kom kokosmælk, linser, kikærter, limesaft, sukker og salt ved og lad nu suppen simre i ca. 2-3 timer uden låg, men med jævnlig omrøring. Jeg tilsatte omkring 3-4 dl. vand og en smule bouillon i løbet af kogetiden – jeg kan nemlig godt lide en tyk og fyldig suppe, så tilsæt mere eller mindre vand alt efter hvor tyk/tynd suppen skal ende med at være. Smag også til med chili – efter min mening må suppen gerne være en anelse krads, så jeg pyntede min med frisk rød chili, så den blev yderligere spicy.
Min spicy sommer suppe blev som sagt serveret med chili, limebåde, koriander, nybagte naanbrød og rejer vendt på en varm pande med frisk chili, koriander og tilsidst grofthakkede cashewnødder og nå ja, en kold øl!
30 kommentarer
Den lyder også som noget for mig, men hvorfor er der sukker i? Gør det noget for smagen?
Jeg tilsætter altid en smule sukker når jeg laver retter med kokosmælk, ellers synes jeg retten bliver lidt flad. Synes ofte det asiatiske køkken, som denne suppe nok falder ind under, bruger sødemiddel i maden, evt. i form af palmesukker, men er sikker på du sagtens kan undlade det ;-)
Vildt Vildt Lækkert :O)
Så kan vi godt klare nogle flere, ja mange flere.. kolde og blæsende dage med den flotte og lækre spicy suppe på menuen.
Og tilbehøret.. Nam, Nam ;o)
Jep, den blev meget meget lækker og varmede på en kold søndag!
Ej hvor ser den god ud Ditte! Den skal helt sikkert laves for min kæreste (som sad og så med over skylderen og også synes den så vildt god ud!) ;-)
Er sikker på, at din kæreste bliver vild med suppen – man opdager ikke, at der mangler kød :-)
Hvor ser den lækker ud, jeg er heller ikke så meget for kød og kan sagtens undvære det – dog er min kæreste en “meat-lover”, så et måltid som dette vil passe lige ind hos os. Mangler altid inspiration når det kommer til supper, men den her virker forholdsvis nem og ligetil :)
Så må du straks kaste dig ud i denne opskrift – den er nem at lave, men kræver lige lidt tid i gryden :-)
Hvor ser det bare enormt lækkert ud! Ser dejlig krydret ud. Det er også noget, der sætter godt fut i forbrændingen ;) (god detalje hihi)
Kh Loulou
Det er nemlig en suppe der sætter gang i forbrændingen og giver sved på panden :-)
UHM, hvor lyder det fantastisk lækkert. Elsker simpelthen din fine, fine blog.
/Tine
http://madmusikmode.blogspot.com/
Tusind tak Tine :-)
Det ser virkelig lækkert ud! Jeg er også bare vild med sådan nogle slags supper.. Har mine klare favoritter – og de er begge kød-løse ;) denne her skal jeg helt sikkert have prøvet..
Jeg er også blevet helt vild med denne form for suppe – så længe de smager krydret og er fyldige, behøver jeg ikke kød :-)
MUMS! Den må prøves.
Er vild med skålene, måske det er ler skåle? Hvor er de købt? :-)
Den er total mums. Min lerskål er meget meget gammel og vist arvet fra min far – gætter på et genbrugsfund :-)
Mmmm, nøj det ser godt ud! Du tager SÅ fine billeder:)
Jeg har bare et spørgsmål:) Hvor køber du Gram Masala henne? Er det SantaMaria eller hvordan?:)
Tusind tak! Jeg har købt mit krydderi i England, men du kan købe Garam Masala i de fleste supermarkeder og grønthandlere.
Ah, det hedder GAram Masala:D Mange tak! Så vil jeg forsøge at lave din lækre suppe:)
God fornøjelse ;-)
Hejsa de nanbrød du skriver at du bagte til kunne man ikke få opskriften på dem ?
Hej Ditte.
Hvorfor vil du bruge tørret citrongræs, frem for frisk?
Opføre frisk sig anderledes?
J.Krarup
Hej Jesper,
Jeg kan bare godt lide smagen :-)
Når du siger syltet chili, hvad bruger du så?
Syltede jalapeños
Hej Ditte
En dejlig opskrift! Er i gang med at lave suppen, og jeg glæder mig til at smager den
:-)
Har du blendet suppen?
Mvh
Aviak
Nej, jeg blender den ikke :-)
Hej den ser sindsygt lækker ud!!! Har du nogen erfaring med at fryse den?
Hej den ser sindsygt lækker ud!!! Kan den mon fryses?
Jeg har lavet denne og den er helt vildt lækker! Har du et forslag til alternativer til kokosmælk eller til noget af kokosmælken?