The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Spicy sommer suppe

af Ditte Ingemann 29. april 2012

I sidste weekend var vejret så skidt, at det næsten føltes som efterår, så jeg benyttede lejligheden til at kaste mig over en skøn, spicy suppe, som man sagtens kan spise både sommer og vinter. Opskriften minder om min elskede mulligatawny og kikærtecurry, men alligevel anderledes, så hvis man ligesom mig gerne vil spise flere kød-løse retter, så er denne suppe lige sagen. Dog rynkede min mand lidt på næsen over den kød-løse middag, så jeg måtte straks trylle nogle naanbrød og chili-rejer frem og det endte med at blive et festmåltid. Men suppen kan altså sagtens stå alene og den er meget fyldig og rig i smagen.

Hak løg, hvidløg, ingefær, chili og peberfrugt og svits det hele i en gryde med en smule olie i ca. 5 minutter. Tilsæt tomatpure, gurkemeje, garam masala, tørret citrongræs og lad det simre i yderligere 5 minutter.

Kom kokosmælk, linser, kikærter, limesaft, sukker og salt ved og lad nu suppen simre i ca. 2-3 timer uden låg, men med jævnlig omrøring. Jeg tilsatte omkring 3-4 dl. vand og en smule bouillon i løbet af kogetiden – jeg kan nemlig godt lide en tyk og fyldig suppe, så tilsæt mere eller mindre vand alt efter hvor tyk/tynd suppen skal ende med at være. Smag også til med chili – efter min mening må suppen gerne være en anelse krads, så jeg pyntede min med frisk rød chili, så den blev yderligere spicy.

Min spicy sommer suppe blev som sagt serveret med chili, limebåde, koriander, nybagte naanbrød og rejer vendt på en varm pande med frisk chili, koriander og tilsidst grofthakkede cashewnødder og nå ja, en kold øl!

Spicy sommer suppe was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
30 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
ice ice baby!
næste
Cookie jagten

Mere af det samme

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Vaffelburgere

28. april 2015

Fuldkorns-frokostpizza

2. september 2012

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

Hurtig og nem hverdagsmad

9. september 2014

Grillede rejer med ananassalsa

10. september 2017

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Grønne hotdogs

13. september 2015

“Spaghetti” Carbonara

21. oktober 2014

30 kommentarer

Vibeke Lentz 29. april 2012 at 18:54

Den lyder også som noget for mig, men hvorfor er der sukker i? Gør det noget for smagen?

Svar
Ditte 29. april 2012 at 19:26

Jeg tilsætter altid en smule sukker når jeg laver retter med kokosmælk, ellers synes jeg retten bliver lidt flad. Synes ofte det asiatiske køkken, som denne suppe nok falder ind under, bruger sødemiddel i maden, evt. i form af palmesukker, men er sikker på du sagtens kan undlade det ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 29. april 2012 at 19:01

Vildt Vildt Lækkert :O)
Så kan vi godt klare nogle flere, ja mange flere.. kolde og blæsende dage med den flotte og lækre spicy suppe på menuen.
Og tilbehøret.. Nam, Nam ;o)

Svar
Ditte 29. april 2012 at 19:27

Jep, den blev meget meget lækker og varmede på en kold søndag!

Svar
Laura 29. april 2012 at 19:14

Ej hvor ser den god ud Ditte! Den skal helt sikkert laves for min kæreste (som sad og så med over skylderen og også synes den så vildt god ud!) ;-)

Svar
Ditte 29. april 2012 at 19:28

Er sikker på, at din kæreste bliver vild med suppen – man opdager ikke, at der mangler kød :-)

Svar
Michelle Johansen 29. april 2012 at 19:34

Hvor ser den lækker ud, jeg er heller ikke så meget for kød og kan sagtens undvære det – dog er min kæreste en “meat-lover”, så et måltid som dette vil passe lige ind hos os. Mangler altid inspiration når det kommer til supper, men den her virker forholdsvis nem og ligetil :)

Svar
Ditte 29. april 2012 at 19:52

Så må du straks kaste dig ud i denne opskrift – den er nem at lave, men kræver lige lidt tid i gryden :-)

Svar
Loulou 29. april 2012 at 20:22

Hvor ser det bare enormt lækkert ud! Ser dejlig krydret ud. Det er også noget, der sætter godt fut i forbrændingen ;) (god detalje hihi)

Kh Loulou

Svar
Ditte 29. april 2012 at 20:25

Det er nemlig en suppe der sætter gang i forbrændingen og giver sved på panden :-)

Svar
Tine 30. april 2012 at 05:19

UHM, hvor lyder det fantastisk lækkert. Elsker simpelthen din fine, fine blog.

/Tine
http://madmusikmode.blogspot.com/

Svar
Ditte 30. april 2012 at 18:10

Tusind tak Tine :-)

Svar
Benedikte Capion 30. april 2012 at 14:56

Det ser virkelig lækkert ud! Jeg er også bare vild med sådan nogle slags supper.. Har mine klare favoritter – og de er begge kød-løse ;) denne her skal jeg helt sikkert have prøvet..

Svar
Ditte 30. april 2012 at 18:12

Jeg er også blevet helt vild med denne form for suppe – så længe de smager krydret og er fyldige, behøver jeg ikke kød :-)

Svar
Malene 7. maj 2012 at 19:18

MUMS! Den må prøves.
Er vild med skålene, måske det er ler skåle? Hvor er de købt? :-)

Svar
Ditte 7. maj 2012 at 20:52

Den er total mums. Min lerskål er meget meget gammel og vist arvet fra min far – gætter på et genbrugsfund :-)

Svar
Madeleine 8. maj 2012 at 20:46

Mmmm, nøj det ser godt ud! Du tager SÅ fine billeder:)
Jeg har bare et spørgsmål:) Hvor køber du Gram Masala henne? Er det SantaMaria eller hvordan?:)

Svar
Ditte 9. maj 2012 at 06:31

Tusind tak! Jeg har købt mit krydderi i England, men du kan købe Garam Masala i de fleste supermarkeder og grønthandlere.

Svar
Madeleine 9. maj 2012 at 10:37

Ah, det hedder GAram Masala:D Mange tak! Så vil jeg forsøge at lave din lækre suppe:)

Svar
Ditte 9. maj 2012 at 13:00

God fornøjelse ;-)

Svar
Charlotte 7. januar 2013 at 10:29

Hejsa de nanbrød du skriver at du bagte til kunne man ikke få opskriften på dem ?

Svar
Jesper 22. januar 2013 at 08:24

Hej Ditte.

Hvorfor vil du bruge tørret citrongræs, frem for frisk?
Opføre frisk sig anderledes?

J.Krarup

Svar
Ditte 22. januar 2013 at 09:10

Hej Jesper,

Jeg kan bare godt lide smagen :-)

Svar
Thea 13. august 2013 at 00:31

Når du siger syltet chili, hvad bruger du så?

Svar
Ditte 13. august 2013 at 09:02

Syltede jalapeños

Svar
Aviak 21. januar 2014 at 16:28

Hej Ditte

En dejlig opskrift! Er i gang med at lave suppen, og jeg glæder mig til at smager den
:-)

Har du blendet suppen?

Mvh
Aviak

Svar
Ditte 21. januar 2014 at 16:36

Nej, jeg blender den ikke :-)

Svar
Tatiana 25. juli 2014 at 10:29

Hej den ser sindsygt lækker ud!!! Har du nogen erfaring med at fryse den?

Svar
Tatiana 25. juli 2014 at 10:31

Hej den ser sindsygt lækker ud!!! Kan den mon fryses?

Svar
Stine 28. juli 2014 at 08:18

Jeg har lavet denne og den er helt vildt lækker! Har du et forslag til alternativer til kokosmælk eller til noget af kokosmælken?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen