The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Tarteletter med hvide asparges

af Ditte Ingemann 28. maj 2015

tarteletter

Lige nu bugner det med asparges, både de hvide og grønne. For et par uger siden skrev jeg en artikel om de hvide asparges til Politiken, og delte bl.a min opskrift på tarteletter med hvide asparges – den skal I selvfølgelig ikke snydes for, så den kommer lige her.

hvide-asparges

Vi forbinder ofte asparges med retten “Tarteletter med høns i asparges”, som ofte har fået følgeskab af triste asparges fra glas. Tarteletter er for mange mennesker noget, der primært hører 80’erne til, men for mig er de lige aktuelle og hver bid frembringer nostalgiske minder. Det er en af de retter som, i min familie, er gået fra generation til generation, og som jeg har taget til mig i mit eget køkken. Jeg har aldrig haft mål eller set en reel opskrift på familie-tarteletten, men den er gået i arv fra min oldemor til mormor til mor og til sidst, mig. Tarteletter med høns i asparges har spillet, og spiller fortsat, en stor rolle i  min familie, og har altid fungeret som festmad; en forret vi ofte spiste hos min mormor og morfar, som selv havde høns til retten i baghaven.

Det specielle ved vores tarteletter er, at der tilsættes sukker og eddike til saucen, hvilket giver en meget aromatisk og dyb smag og det er præcis sådan, at tarteletter skal smage for mig. Jeg bruger lang tid på at smage retten til, for at den skal ramme min mormors autentiske smag. Min mormor pyntede dem altid med agurkeryttere og tomatbåde, men jeg vælger at pynte med friske, sprøde salater eller urter, og tilsætter friske hvide og grønne asparges, for at give retten lidt knas og bid. Tarteletter er for mig ægte mormormad, der absolut ikke må gå i glemmebogen, og netop derfor har jeg valgt at videregive mit arvestykke.

_IMG_3748

{ Deluxe tarteletter med hvide asparges }
4 personer

Du kan pynte dine tarteletter med fx. frisk dild eller karse – her har jeg brugt ærteskud, som passer rigtig godt til de søde asparges.

200 g grønne asparges
400 g hvide asparges
35 g smør
45 g hvedemel
ca. 4 dl suppe fra kyllingen/hønen
1 dl sødmælk
2-3 spsk æblecidereddike
6 tsk rørsukker
friskkværnet peber og salt
250 g kogt og pillet kylling/hønsekød

8 tarteletter

Knæk bunden af de grønne asparges og skær dem ud i små stykker. Skræl de hvide asparges og skær den nedereste del af. Skær dem ud i mindre stykker á ca. 0,5-1 cm

Smelt smørret i en gryde og tilsæt derefter mel – rør de to ting grundigt sammen. Tilsæt suppe eller bouillion lidt ad gangen og rør hele tiden, mens opbagningen simrer. Hæld mælken i lidt ad gangen og når saucen har en god, tyk konsistens tilsættes de hvide asparges-stykker. Dernæst smages saucen til med eddike, sukker, salt og peber. Når saucen smager salt, syrligt og sødt tilsættes det kogte kyllingekød, og de friske grønne aspargesstykker. Det hele varmes godt igennem og øses op med rund hånd i lune tarteletter, og pyntes med urter.

*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.

Tarteletter med hvide asparges was last modified: maj 28th, 2015 by Ditte Ingemann
7 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Min Low Carb Kogebog
næste
Cashew Cheesecake

Mere af det samme

Farverigt festmåltid

10. juni 2015

Eventyrlig couscous

3. februar 2014

Falafel-vafler

19. januar 2017

BBQ-blomkål med coleslaw

3. november 2016

Min (næsten) perfekte pizza

4. januar 2012

Sommersalat med grillede æbler & syltede rødløg

18. juni 2017

Spis skønne salater!

6. januar 2013

Nem hverdagsmad

21. januar 2015

Svensk pølseret

13. november 2015

Salater med et strejf af sommer

23. oktober 2012

7 kommentarer

Julie Monberg 28. maj 2015 at 17:11

Tarteletter er ikke noget, jeg har spist særligt mange af i mit liv, men jeg må indrømme, at jeg bliver virkelig fristet af disse. De ser simpelthen så indbydende ud – og hvide asparges gør altid underværker. Hvide asparges må til gengæld siges at være én af mine livretter. Så måske jeg skulle kaste mig ud i en omgang hjemmelavede tarteletter efter din lækre opskrift (:

Svar
Ditte Ingemann 28. maj 2015 at 20:36

Tusind tak – synes bestemt du skal teste denne opskrift :-)

Svar
La Cucina Nada 29. maj 2015 at 14:13

Åhh så lækkert.
Noget jeg får lavet alt alt for sjældent.
Hvilket jo er fjollet, for det hører også til blandt
mad med minder for mig. På den rigtig kærlige og festlige måde.

– Skal klart prøve med smagsgiverne som din familie har udviklet sig frem til, for synes
godt sovsen kan blive noget fersk i de versioner jeg har lavet dem i.
Og fandt faktisk forleden ØKOLOGISKE tarteletter på tilbud i Ghetto, så nu er det
vist bare om at plukke en høne og fange nogle asparges!

Tak for skønne billeder og opskrift.

La Cucina NADA

Svar
Ditte Ingemann 30. maj 2015 at 09:21

Uhhhh, øko tarteletter – det har jeg vist aldrig set, så jeg må på jagt :-) Håber du vil teste min opskrift, for selvom den er lidt anderledes, så smager sovsen bare mega godt!

Svar
Marian 30. maj 2015 at 07:51

JA TAK! Jeg købte øko-tartelette i Netto for kort tid siden og har længe tænkt på, at vi skulle have den mormor-ret på menuen herhjemme. Haps!

Svar
Ditte Ingemann 30. maj 2015 at 09:21

Tarteletter er bare godt :-) Og fantastisk med øko tarteletter!

Svar
Nanna 28. juli 2015 at 14:35

Så lækker opskrift! Serverede det på denne dejlige regnfulde sommerdag til mine forældre. Det blev spist rub og stub.
Tusind tak for en lækker blog med mange gode opskrifter.
Hilsen fra
En pige som lige er flyttet hjemmefra og har serveret tarteletter for første gang :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen