The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadDessertSundhedSøde sager

3 retters menu (low carb)

af Ditte Ingemann 1. april 2015

dessert

Det behøver slet ikke at være så kedeligt at servere sund mad for sine gæster, tværtimod. Det er altid dejligt at forkæle sine gæster med god mad, men der kan også meget let ryge mange ekstra kalorier indenbords når man er i godt selskab.
Tænk over at sammensætte en menu, som indeholder mange grøntsager og meget protein, f.eks. i form af et stykke lækkert fisk eller kød. Hav fokus på portionstørrelserne – når du skal spise tre eller fire retter, så husk at portionerne ikke behøver at være så store som til hverdag – hellere lidt, men godt. Prioritér at lave en lille, men lækker dessert – ofte er en lille smule nok til at stille den søde trang, hvis man allerede er mæt i forvejen.

Nyd hver en bid og lad være med at have dårlig samvittighed.

Her får du et bud på en 3-retters menu med fokus på velsmag og farver, og alle opskrifterne er fra min kogebog “Low Carb fra The Food Club”.

Vil du have mere inspiration til sund mad med færre kulhydrater, så har jeg skrevet en bog om emnet  – her er hvad Saxo skriver om bogen: “Low Carb fra The Food Club” er en yderst flot og ikke mindst smuk sundhedsbog til alle, der ønsker at tabe sig, spise sundere eller blot stabilisere deres vægt med god og smagfuld mad. Bogen indeholder intet mindre end 80 skønne opskrifter på mad, der er både sundt, velsmagende og ikke mindst low carb. Der er fokus på, at retterne indeholder få kulhydrater, masser af proteiner og sunde fedtstoffer.

forret

Forret: Kokosrejer med avocadodip, 4 personer
9,2 g kulhydrat pr. person

Ingredienser:
200 g rå rejer, gerne med hale
1 æg
½ dl kokosfibermel
½ dl revet kokosmel
1 tsk stødt chipotle chili
havsalt
2 spsk kokosolie til stegning

Dip:
2 moden avocado’er
200 g tomater
1 æble
1 bdt koriander
saft fra ½ lime
salt og peber

Rengør rejerne, og fjern eventuelle tarme. Slå ægget ud i en skål, og pisk det let. Bland kokosfibermel, revet kokos, chili og salt sammen i en anden skål. Vend først rejerne i sammenpisket æg, dernæst i kokosblandingen. Varm kokosolie op i en pande, og steg rejerne gyldne på begge sider.

Rør kødet fra avocado’erne sammen med finthakket tomat, æble og koriander. Smag dippen til med limesaft, salt og peber. Servér de lune rejer sammen med avocadodippen.

hovedret

Hovedret: Alt i en gryde, 4 personer
27 g kulhydrat pr. person

Denne ret er inspireret fra en rejse til Istanbul, hvor jeg fik en ret med oksekød, aubergine og masser af kanel. Alle ingredienserne skal bare i en gryde, og så passer den ellers sig selv, indtil den skal serveres.

Ingredienser:
1 spsk olivenolie
2 tsk røget paprika
3 tsk stødt kanel
3 tsk stødt spidskommen
1 rødløg, finthakket
1 rød peberfrugt, i tern
300 g aubergine, i tern
250 squash, i tern
400 g hakket oksekød
2 dåser hakkede tomater
salt og peber

Gremolata:
½ bdt bredbladet persille
½ bdt mynte
skal fra 1 økologisk citron
1 fed hvidløg

Andet:
35-50 g pinjekerner, ristede
kernerne fra 1 granatæble

Varm olie op i en stor gryde, og brænd de tørre krydderier af deri. Tilsæt løg, peberfrugt, aubergine og squash, og svits det hele i ca. 5 minutter. Tilsæt oksekød, svits videre i ca. 2-3 minutter. Vend det hele godt rundt, og tilsæt de hakkede tomater tilsættes. Lad det simre i ca. 1 time.

Hak alle ingredienserne til gremolataen fint. Bland det sammen, og kom det i en skål.

Smag gryderetten til med salt og peber, og vend ristede pinjekerner i inden servering. Servér retten med et drys gremolata og granatæblekerner.

dessert-1

Dessert: Kokostærte med vanilje-rabarber og creme, 6-8 personer

En tærte kan varieres i mange retninger. Brug tærteopskriften her som en basisopskrift, og fyld din tærte med de friske bær og frugter, du bedst kan lide. Husk blot, at lægge kokosmælk på køl et døgn før.

Tærtebund:
200 g alm. mandelmel
2 spsk kokosfibermel
40 g blødt kokosolie
1 æg
2 spsk sukrin

Vanilje-rabarber:
1½ dl vand
1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
3 spsk sukrin gold
175 g rabarber

Creme:
2 dåser kokosmælk, gerne af god kvalitet og ikke light, lægges på køl et døgn før
3 spsk sukrin, ris malt sirup, stevia eller honning

Bland ingredienserne til tærtebunden sammen, og ælt dejen godt sammen. Det kan være svært at rulle tærtedejen ud, så brug hænderne til at presse dejen forsigtigt ned i en aflang tærteform eller evt. en rund form, 22 cm, gerne med løs bund. Bag bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil bunden er sprød og gylden. Lad tærtebunden køle helt af.

Kom vand, vanilje og sukrin i en gryde. Rens og skær rabarberne ud i mindre stykker, og kom dem i gryden. Lad det hele koge op, og sluk så for gryden. Lad rabarberne køle helt af i lagen.

Læg koksmælken på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver helt hård. Tag den hårde del over i en skål. Gem den resterende tynde del af kokosmælken til fx smoothies, grød og gryderetter. Tilsæt ris malt sirup eller sukrin, og pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser, indtil den får en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til, og fordel den over den kolde tærtebund. Tag rabarberne op ad lagen, og pynt kagen med stykker af rarbarber.

3 retters menu (low carb) was last modified: april 1st, 2015 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sukkerfrie kager
næste
Farvede påskeæg

Mere af det samme

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Flødebolle-fest

7. april 2013

Tømmermændspizza

23. april 2013

Mexi food

9. april 2011

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

tarte au citron ♥

17. april 2011

Spis dig sund

22. juni 2014

Min (næsten) perfekte pizza

4. januar 2012

Cheesecake med lakridssirup & rabarber

20. april 2012

Risotto & rejsetanker…

18. maj 2013

4 kommentarer

Birgit Mathiesen 3. april 2015 at 14:10

Sikke en super lækker fest menu :-)
Mums :)

Svar
Ditte Ingemann 5. april 2015 at 10:26

Tusind tak og god påske!

Svar
Anne Dünweber 5. april 2015 at 15:53

Hej Ditte,
Har netop afprøvet din alt i en gryde – og den smager fantastisk. Skøn kombination af smag, teksturer og fylde.
Er desuden vild med morgenmadsmissionen, hvis mange skønne opskrifter bliver afprøvet flittigt her i påsken.
Tak for altid spændende og anderledes inspiration.
Bedste hilsner Anne

Svar
Ditte Ingemann 5. april 2015 at 17:15

Dejligt – tak for tilbagemeldingen, Anne. Rigtig god påske til dig.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen