The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Indisk suppe med kardemomme & æble

af Ditte Ingemann 13. april 2017


Jeg troede faktisk dette blogindlæg skulle handle om lækre forårssalater til påskebordet, men eftersom det føles som efterår, så synes jeg denne suppe passer bedre ind. Jeg lavede en stor portion forleden aften, som jeg stadig spiser af, for jeg bliver aldrig træt af denne suppe og kan spise den på alle tider af året. 

{ Indisk suppe med kardemomme & æbler }
4 personer

En spicy suppe med masser af smag – perfekt på en kold efterårsdag. Bliv ikke skræmt af den lange ingrediensliste, for suppen er det hele værd. Lav gerne en stor portion, for suppen smager næsten endnu bedre dagen efter, når den har trukket endnu mere smag.

2 spsk kokosolie
2 rødløg, finthakket
3 fed hvidløg, revet
4 stængler bladselleri, i små stykker
1 æble, i små tern
2 tsk gurkemeje
15 g ingefær
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk stærk karry
1 spsk garam masala
4 kardemommekapsler
1 stang kanel
4 tørrede limeblade
1 ds. hakkede tomater
ca. 1 l bouillon
100 g røde linser
1 ds kokosmælk
limesaft
salt

Topping:
frisk koriander

Varm koksolie op i en gryde og svits løg, hvidløg, selleri og æbler. Tilsæt gurkemeje, revet ingefær, spidskommen, karry og garam masala og lad det stege i ca. 4-5 minutter ved middel varme. Rør det hele godt rundt, og tilsæt kardemomme, kanel, limeblade, hakkede tomater og bouillon. Lad det hele simre ved middel varme i ca. 1 time. Tilsæt derefter linser og kokosmælk, og lad suppen simre i yderligere 45 minutter. Smag suppen til med limesaft og evt. lidt salt. Tag kardemomme, kanel og limeblade op inden servering.

Tip! Vil du have en mere fyldig suppe, så tilsæt 1 stor kartoffel skåret i små tern.

Indisk suppe med kardemomme & æble was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
0 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Pakora med yoghurtdip
næste
Nøddemuffins med squash

Mere af det samme

Wok With Me

16. maj 2011

Min ven, Hr. Græskar

18. oktober 2012

Svensk pølseret

13. november 2015

Brød á la Barca

22. maj 2012

Grøn gryderet / Chili sin Carne

16. juli 2017

Eventyrlig couscous

3. februar 2014

Mad mod forkølelse

20. januar 2013

Mexi food

9. april 2011

Ristede pastinakker med sød tahindressing

20. oktober 2016

Tomatsuppe med røde linser

13. marts 2017

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen