The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Curry med blomkål og andre gode sager

af Ditte Ingemann 28. oktober 2012

Så er det blevet vintertid og med de kolde, mørke dage følger heldigvis dejlige, varme og krydrede retter. Jeg er stor fan af gryderetter og supper med masser af smag, fylde og grøntsager og jeg har tidligere lavet et par gode bud på curries og andre spicy, vinterlige retter, og nu tilføjer jeg endnu en, nemlig en vegetarisk curry med blomkål og røde linser.

{ Blomkålscurry } 2-3 pers.:

1 spsk olie
2 spsk tomatpure
2 tsk garam masala
1 tsk stødt citrongræs
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt chili
1/4 blomkål
ca. 10 cherrytomater
3 limeblade
4 kardemommekapsler
1 ds kokosmælk
5 spsk røde linser
1-2 dl vand
1 dl ærter
salt
limesaft

topping:
frisk koriander
forårsløg
radiser

Varm olie op i en gryde, tilsæt tomatpure og lad det “brænde af”. Tilsæt garam masala, citrongræs, gurkemeje, spidskommen og chili, lad det svitse med et minut eller to. Skær blomkål ud i små buketter, halvér tomaterne og kom begge dele i gryden. Knus limebladene og tilsæt dem sammen med kardemommekapsler. Tilsæt kokosmælk, linser og vand, rør godt rundt og lad det hele simre i ca. 1 time. Lige før servering tilsættes ærterne, som lunes med og retten smages til med salt, limesaft og evt. mere chili.

Servér retten med din yndlings-toppings og limebåde.

Enjoy!

Curry med blomkål og andre gode sager was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Mine første macarons
næste
Sprøde tundeller og smuk figensalat

Mere af det samme

Moderne rugbrødsmadder

7. marts 2017

Grøn pizza & fladbrød

2. juli 2015

Blomkålspizza

12. december 2015

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Salat med grillet broccoli & ingefærdressing

19. august 2017

Køkkenterapi

10. februar 2016

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Pizza med rødbede ★

27. november 2013

Fodbold-fritter & gris

9. maj 2012

12 kommentarer

Michelle 28. oktober 2012 at 18:32

Juhu! Jeg elsker curry-retter! Og når du så viser vegetariske udgaver er det endnu bedre (selvom en omgang butter chicken nu heller ikke er af vejen).

Svar
Ditte 28. oktober 2012 at 18:52

Jeg må altså prøve butter chicken – det lyder lækkert, men har aldrig lige taget mig sammen til at lave det ;-)

Svar
Maria Pedersen 29. oktober 2012 at 07:23

Jeg tror sørme lige, jeg har fundet mig en opskrift til min aftensmad enten i dag eller i morgen. Tak for det! ;-)

Svar
Ditte 29. oktober 2012 at 07:35

Dejligt jeg kunne hjælpe ;-)

Svar
Michelle 30. oktober 2012 at 16:28

Gør det – det er nemt og det smager fantastisk! Især med et godt naanbrød til (gerne med hvidløg i) og så en god raita on the side. Mmmm!

Jeg lavede din curry igår, og den var virkelig lækker. Især ærterne og limesaften gjorde noget godt for retten. Dog undrer det mig, at du knuser limebladene? Jeg plejer at bruge dem (tørrede) på samme måde som laurbærblade – selv hvis de bliver knust, så er de da tørre og ikke særlig “chewy” – eller er det bare mig? :)

Svar
Ditte 30. oktober 2012 at 16:45

Lækkert – fedt du fik den afprøvet. Jeg knuser limebladene fint og spiser dem. Du har ret i, at de kan være lidt seje, men jeg elsker smagen, så de ryger med ned ;-)

Svar
Sofie 3. november 2012 at 16:06

Uuh, det lyder lækkert! Dine billeder er så smukke og appetitvækkende som altid : )

Svar
Ditte 3. november 2012 at 16:21

Tusind tak, Sofie

Svar
Signe 20. november 2012 at 20:34

Mmh det lyder lækkert! Er på jagt efter smagfulde grøntsagssupper, og denne lyder til at falde lige i den kategori. Er der en grund til, at du bruger stødt citrongræs og ikke “frisk” citrongræs? Og hvis der er, har du et bud på, hvor man kan købe det?

Svar
Ditte 20. november 2012 at 20:43

Hej Signe, jeg bruger stødt citrongræs fordi jeg synes det er nemmest og mest tilgængeligt ;-) Urtekram laver en økologisk stødt udgav, men hvis du er mere til den friske, så kom endelig det i…

Svar
Anna 9. januar 2016 at 18:51

Fantastsik opskrift! Alle, også børnene på 7 og 11 var vilde med retten.
Tak for skønne billeder og dejlig inspiration :-)

Svar
Ditte Ingemann 10. januar 2016 at 12:09

Skønt at høre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen