Så er det blevet vintertid og med de kolde, mørke dage følger heldigvis dejlige, varme og krydrede retter. Jeg er stor fan af gryderetter og supper med masser af smag, fylde og grøntsager og jeg har tidligere lavet et par gode bud på curries og andre spicy, vinterlige retter, og nu tilføjer jeg endnu en, nemlig en vegetarisk curry med blomkål og røde linser.
{ Blomkålscurry } 2-3 pers.:
1 spsk olie
2 spsk tomatpure
2 tsk garam masala
1 tsk stødt citrongræs
1 tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk stødt chili
1/4 blomkål
ca. 10 cherrytomater
3 limeblade
4 kardemommekapsler
1 ds kokosmælk
5 spsk røde linser
1-2 dl vand
1 dl ærter
salt
limesaft
topping:
frisk koriander
forårsløg
radiser
Varm olie op i en gryde, tilsæt tomatpure og lad det “brænde af”. Tilsæt garam masala, citrongræs, gurkemeje, spidskommen og chili, lad det svitse med et minut eller to. Skær blomkål ud i små buketter, halvér tomaterne og kom begge dele i gryden. Knus limebladene og tilsæt dem sammen med kardemommekapsler. Tilsæt kokosmælk, linser og vand, rør godt rundt og lad det hele simre i ca. 1 time. Lige før servering tilsættes ærterne, som lunes med og retten smages til med salt, limesaft og evt. mere chili.
Servér retten med din yndlings-toppings og limebåde.
Enjoy!
12 kommentarer
Juhu! Jeg elsker curry-retter! Og når du så viser vegetariske udgaver er det endnu bedre (selvom en omgang butter chicken nu heller ikke er af vejen).
Jeg må altså prøve butter chicken – det lyder lækkert, men har aldrig lige taget mig sammen til at lave det ;-)
Jeg tror sørme lige, jeg har fundet mig en opskrift til min aftensmad enten i dag eller i morgen. Tak for det! ;-)
Dejligt jeg kunne hjælpe ;-)
Gør det – det er nemt og det smager fantastisk! Især med et godt naanbrød til (gerne med hvidløg i) og så en god raita on the side. Mmmm!
Jeg lavede din curry igår, og den var virkelig lækker. Især ærterne og limesaften gjorde noget godt for retten. Dog undrer det mig, at du knuser limebladene? Jeg plejer at bruge dem (tørrede) på samme måde som laurbærblade – selv hvis de bliver knust, så er de da tørre og ikke særlig “chewy” – eller er det bare mig? :)
Lækkert – fedt du fik den afprøvet. Jeg knuser limebladene fint og spiser dem. Du har ret i, at de kan være lidt seje, men jeg elsker smagen, så de ryger med ned ;-)
Uuh, det lyder lækkert! Dine billeder er så smukke og appetitvækkende som altid : )
Tusind tak, Sofie
Mmh det lyder lækkert! Er på jagt efter smagfulde grøntsagssupper, og denne lyder til at falde lige i den kategori. Er der en grund til, at du bruger stødt citrongræs og ikke “frisk” citrongræs? Og hvis der er, har du et bud på, hvor man kan købe det?
Hej Signe, jeg bruger stødt citrongræs fordi jeg synes det er nemmest og mest tilgængeligt ;-) Urtekram laver en økologisk stødt udgav, men hvis du er mere til den friske, så kom endelig det i…
Fantastsik opskrift! Alle, også børnene på 7 og 11 var vilde med retten.
Tak for skønne billeder og dejlig inspiration :-)
Skønt at høre :-)