The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Mine første macarons

af Ditte Ingemann 26. oktober 2012

Så fik jeg langt om længe bagt de små, populære macarons og det var slet ikke så slemt som ventet. De blev ikke perfekte, men det er vel også charmerende, at de ser hjemmelavede ud…

Min første portion macarons blev det sikre valg, hvilket vil sige, at jeg ikke kastede mig ud i nogle vilde farver eller smage, men valgte at tilsætte kaffe til bundene og mørk chokolade til cremen – det blev super skønt og smagen var intens og blød.

Da det var min første gang, fulgte jeg denne opskrift til selve dejen meget nøje og lavede min egen creme.

Kaffemacarons med mørk chokolade, 12 stk.:

Makronbunde:
43 g smuttede mandler
75 g flormelis
1 tsk instant kaffe
1 æggehvide
25 g sukker

Creme:
100 g mørk chokolade, ca. 70%
1 dl piskefløde

Kom de smuttede mandler i en blender og blend dem til fint mandelmel – tilsæt flormelis og kaffe og blend igen. Pisk æggehviden til den næsten er stiv, tilsæt sukker og pisk videre indtil æggehviden er helt stiv og skinnende. Vend mandelblandingen i æggehviden og kom blandingen i en sprøjtepose med en rund tyl – jeg kunne ikke finde min runde tyl, så jeg klippede bare hul i posen og sprøjtede forsigtigt dejen ud, så det kan altså godt lade sig gøre.

Sprøjt 24 små cirkler ud på en bageplade med bagepapir og lad dem stå ved stuetemperatur i ca. 30 minutter, hvorefter de bages ved 160 grader i ca. 12 minutter.

Mens bundene er i ovnen, laves cremen. Hak chokoladen groft, kog fløden op og hæld den over chokoladen. Rør det forsigtigt sammen indtil blandingen er helt ensartet og skinnende – lad det køle en smule af i køleskabet.

Når bundene er bagt kan de forsigtigt løsnes fra bagepapiret. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose og fordel cremen på halvdelen af makronbundene og top med den øvrige halvdel.

Mine første macarons was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
24 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Salater med et strejf af sommer
næste
Curry med blomkål og andre gode sager

Mere af det samme

Det tårnhøje helvede

17. november 2010

Chocolate-chick!

10. februar 2011

Sund banan & fersken softice

24. juli 2015

Fuldkorn & friske figner

27. maj 2012

De kære kokosmakroner

2. juni 2012

Cookie jagten

30. april 2012

Julemuffins med pebermynte

16. december 2012

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

17. marts 2012

Kyskager med choko- mandelhemmelighed

11. august 2011

24 kommentarer

Maja 26. oktober 2012 at 11:26

De er sååå fine, Ditte! Sejt!

Svar
Ditte 26. oktober 2012 at 11:31

Tak Maja – og tak for den skønne inspiration :-)

Svar
Nada Louise Cay 26. oktober 2012 at 13:21

Kaffe og chokolade går altid vel hånd-i-hånd. Og fine er de!

Er det perfektionen der har holdt dig fra at lave dem tidligere? Sådan har jeg det lidt med konditori-verdenen, men det er jo noget fis, for ja, hjemmegjort er afgjort meget charmerende! Og i sidste ende er det jo smagen det handler om, ikk´?

Svar
Ditte 26. oktober 2012 at 13:27

Tusind tak, Nada! Jeg er ikke særlig perfekt i et køkken – vil kalde min stil tilfældig og til tider rodet.. Men som du selv skriver, så handler det jo om smag :-) jeg troede macarons var enormt besværlige, men de var overraskende nemme at lave, så dem vil jeg klart lave en anden gang. God weekend til dig.

Svar
nataliechristina 26. oktober 2012 at 20:50

wow, hvordan kan du lave dem saa flotte?? og saa i 1. omgang. Respekt!
http://www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 27. oktober 2012 at 07:04

Det var vist held – eller måske fordi jeg fulgte en opskrift, hvilket jeg normalt er utrolig dårlig til :-)

Svar
Aj 26. oktober 2012 at 22:56

De er da godt nok blevet flotte! Jeg har endnu aldrig hverken bagt eller smagt macarons – er det noget du vil anbefale?:) Tror du man kan undlade kaffen, hvis man ikke bryder sig om kaffe, eller er det ikke en særlig kraftig kaffe-smag den får?:)

Svar
Ditte 27. oktober 2012 at 07:06

Mange tak – jeg vil helt sikkert anbefale dig at prøve macarons. Du kan sagtens undlade kaffe og lave dem udelukkende med chokolade. Det gode ved macarons er, at du kan tilsætte alverdens smagsgivere, så det handler bare om at være kreativ :-)

Svar
heidi kokborg 27. oktober 2012 at 17:43

Hvor er det flotte! Og jeg elsker kaffe, så de må være lige noget for mig. Faktisk har jeg aldrig smagt macarons, men det kunne da være, at jeg skulle kaste mig ud i at lave dem her :)

Svar
Ditte 28. oktober 2012 at 09:19

Du skal helt sikkert kaste dig ud i disse godbidder – du kan variere smagen som du ønsker, men kaffe og mørk chokolade er super lækkert sammen.

Svar
Camilla (Himmelske kager) 27. oktober 2012 at 18:43

De blev da ganske flotte! De kan være svære at lave første gang, så det er ret godt gået. Lyder super godt med kaffe-chokolade kombinationen.

Svar
Ditte 28. oktober 2012 at 09:16

Tusind tak, Camilla. Smagen var i top og så må jeg arbejde lidt mere på udseendet næste gang ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 27. oktober 2012 at 19:21

“Dittes første macarons” Wauv.. de ser himmelske gode ud…
Smukkere fåes de bare ikke :))

Svar
Ditte 27. oktober 2012 at 20:14

Tusind tak, Birgit

Svar
TARTES AND CARO 31. oktober 2012 at 09:08

you are so lucky you succeed in kitchen with the macarons, i’m french and for me it’s always a fail!!
they are nice and look very tasty

Svar
Ditte 31. oktober 2012 at 18:30

Try my recipe – it’s very easy :-)

Svar
Maria Bach 1. november 2012 at 13:28

Hej Ditte…
Hold nu op, en fantastisk blog du har. Meget,meget inspirerende:)
Jeg er “pinner” på Pinterset og jeg vil høre om jeg må pinne om din blog? billeder og lign? Der vil hele tiden stå at det kommer fra dig og din blog. Men jeg synes at ikke mindst de fantastiske billeder fortjener at blive delt:)
Mvh
Maria Bach

Svar
Ditte 1. november 2012 at 16:23

Hej Maria, dejligt du følger med – du kan tro det er ok, at du pinner mine billeder ;-)

Svar
Maria Bach 2. november 2012 at 10:32

Tusinde tak :)…og god weekend:)

Svar
Maria Bach 2. november 2012 at 11:47

Velkommen til Pinterest ! Håber at det falder i din smag :)

Svar
Ditte 2. november 2012 at 14:28

Fantastisk – tak :-)

Svar
Trine 3. november 2012 at 16:18

Fantastiske billeder og opskrifter du laver – hvor længe kan macarons holde sig i en lufttæt boks. Skønt hvis de kan laves et par dage før man skal bruge dem :)

Mange hilsner
Trine

Svar
Ditte 3. november 2012 at 16:25

Hej Trine, macarons er efter min mening bedst samme dag eller dagen efter, men hvis du opbevarer makroner og fyld hver for sig, kan det sagtens holde et par dage :-)

Svar
Ann Demant 5. marts 2013 at 17:19

Hold da op hvor ser de lækre ud Ditte! Jeg laver ofte selv macarons og alle elsker dem :-) Jeg laver dem dog med italiensk marengs og så opbevarer jeg den bagte, men ufyldte macaron i kagedåser. Så er de lige til at tage frem og fylde når der kommer gæster forbi.

At jeg bruger en anden metode, skal dog ikke forhindre mig i at afprøve disse – tror det bliver i morgen :-D

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971