Selvom sommeren officelt er slut og vi nu har taget hul på efteråret, behøver det jo ikke at betyde, at det er slut med sommermaden. Jeg har lavet to salater, som udover at være flotte og mættende, også har et sommerligt touch, men passer perfekt til den kommende årstid.
Selvom jeg længes efter sol og sommer, må jeg indrømme at efteråret er utrolig smukt, og på en kold solskinsdag, er jeg straks ude i lokalområdet med mit kamera og fange små efterårsminder og solstråler.
Emmersalat med mizuna & blåbær, tilbehør til 2 pers.:
2 dl emmer
2 spsk mandler
2 spsk valnødder
2 håndfulde mizuna salat
1 håndfuld friske blåbær
Dressing:
1 spsk rapsolie
1 tsk flydende honning
saft fra 1/4 citron
salt og peber
Skyl emmerkernerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter – de må gerne have en smule bid. Rist mandler og valnødder på en tør, varm pande indtil de tager en smule farve. Tag dem af varmen og hak dem groft.
Hæld den færdigkogte emmer i en sigte og lad den køle og dryppe af. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen rundt i den afkølede emmer sammen med nødder, blåbær og mizuna.
Jeg kan godt lide at bruge blomkål som en slags couscous – når blomkål rives fint, minder konsistensen en smule om couscous. Derfor har jeg sammensat en blomkålssalat med mango, men du kan også vælge at blande en smule cosucous i, hvis salaten skal være mere fyldig.
“Couscous” med mango og pistacie, tilbehør til 2 pers.:
1/4 blomkål
1 spsk pinjekerner
1 spsk usaltede pistacienødder
1 spsk mandler
1 moden mango
1 hjertesalat
Dressing:
1 spsk rapsolie
saft fra 1/2 citron
salt og peber
4 stængler mynte
Riv blomkål på den grove side af rivejernet. Rist nødderne på en tør, varm pande indtil de bliver en anelse gyldne. Hak nødderne groft og bland dem med blomkål. Skræl og skær små tern af mango’en – hak hjertesalaten fint og vend begge dele i salaten. Bland ingredienserne til dressingen sammen og vend i salaten – hak tilsidst en smule mynte og drys over salaten, hvorefter den straks serveres.
18 kommentarer
Åhhh sommer…. Sikke et smukt blogindlæg <3
Tusind tak Kristine!
TAK for virkelig lækre opskrifter til at gøre menuen lidt grønnere. Og et rigtig godt tip med at rive blomkålen. Jeg vil klart gerne afprøve begge salater.
Elsker din blog :-)
Dejligt :-) tak for din kommentar!
Dejligt med sommerlige og ikke mindst mættende salater på denne tid af året, hvor efteråret “banker på”. Super flotte og meget inspirerende billeder. Jeg skal helt sikker prøve din salat med revne blomkål, men den med blåbær frister også – så tror jeg vil prøve dem begge, for det er svært at vælge :O)
Det er så skønt, at du har lyst til at afprøve mine opskrifter – jeg er helt vild med revet blomkål, så håber den falder i din smag!
Ser skønt ud, og dejlige, stemningsfulde billeder som altid :-)
Tusind tak ;-)
Sommer og efterår i en skøn og smuk “genforening” :))
Ser bare super lækkert ud.. og heldigvis.. for salat skulle jo være sååå sundt ;oP
Emmer kender jeg slet ikke… er det ligesom speltkerner/hvedekerner ???
Jeg vil gerne prøve “emmer salaten” :)
Hej Birgit, emmer er en hvedeart, og faktisk én af de ældste kornsorter, som smager skønt og er meget mættende. Jeg er vild med det i salater, så du skal bare hoppe ud i det :-)
Hej Ditte. Jeg har lige læst den fine omtale om dig i Femina – flot og MEGET VELFORTJENT :O)
I aftes brugte jeg din opskrift på blomkålssalat, rigtig lækker – den faldt i min smag.
Ha en rigtig go dag.
Kære Inger, ja, sikke en fin omtale i Femina… Dejligt du fik afprøvet salaten! God dag til dig..
Sikke nogle skønne salater. Det er altid vidunderligt at få inspiration til denne side, da man aldrig kan få nok af salater! Og tillykke med al den flotte omtale du får i bladene for tiden, godt gået!
Tusind tak, Josephine – du har ret i, at man aldrig får for meget af salater!
Uhm, blomkål og mango er en herlig kombination. Den salat er vidst allerede blevet en klassiker i vores køkken :)
Hvor er jeg glad for, at du også kan lide denne kombi – jeg er nemlig helt vild med den :-)
Kan den laves dagen før? Det ser rigtig lækkert ud!
Det kan du sagtens, men vent med at tilsætte nødderne indtil salaten skal serveres :-)