The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

galette au fromage de chèvre

af Ditte Ingemann 28. januar 2012

Da jeg bor med en mand der ikke er vild med kombinationen af gedeost og bagte grøntsager, øjende jeg chancen for at mæske mig i herlighederne alene, da han er i Sverige hele dagen. Jeg har fuldstændig forelsket mig i denne franske sag, som er en slags sprød tærte med et rustikt udseende og en uimodståelig smag. 

krydderi-galette

Som sagt er galette en form for fransk tærte, som kan variere meget både i udseende og i smag. Jeg valgte at hoppe ud i en galette med bagte grøntsager og gedeost. Det viste sig at være en meget perfekt kombination.

galette-opskrift

Alle ingredienserne til bunden kommes i en foodprocessor eller æltes i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen. Den skal bare være smidig og hænge sammen; når den gør det, sættes den på køl i ca. 1 time.

Jeg tilsatte en smule tørret persille til dejen, men det kan godt undværes. Derudover brugte jeg fuldkornsspelt til dejen, men alle typer af groft mel kan bruges; den kan også bare laves af ren hvedemel.

Imens dejen hygger sig på køl, laves fyldet, som kan bestå af alverdens grøntsager, forskellige typer af ost, krydderurter og kød.

Min galette indeholdte; 1/2 squash, 1 rødløg, 1 fed hvidløg, 2 peberfrugter, 75 g. fast gedeost, 10 cherrytomater, frisk rosmarin og tørret salvie. Det hele, undtagen gedeosten, steges eller bages mørt i ca. 15 minutter.

Dejen rulles ud til en cirkel og fyldet fordeles i midten af cirklen, gedeosten smuldres henover, og der drysses med salt og peber – jeg brugte rosenpeber for at få en mild pebersmag.

Kanterne foldes nu op, så fyldet bliver dækket en anelse. Tærten bages i ca. 30-40 minutter ved 200 grader. Den er færdig når dejen er sprød og gylden.

Denne opskrift giver 1 galette, som nok rækker til 2 personer inklusiv tilbehør – den kan dog nemt spises næste dag, både kold og lun.

gront-galette

galette au fromage de chèvre was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Hip hirsegrød
næste
Iskold kaffe med lakrids

Mere af det samme

gul curry og sød musik med Price…

2. februar 2013

Falafel-vafler

19. januar 2017

Ostemadder med ged

20. oktober 2011

Grønt tilbehør

2. oktober 2015

Curry med blomkål og andre gode sager

28. oktober 2012

tosset med tærte

20. marts 2012

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Quinoa & Blomkål

31. oktober 2013

Mexi food

9. april 2011

VEGETAR

1. september 2016

9 kommentarer

Benedikte Capion 28. januar 2012 at 17:35

Gallette er nemlig bare sååååå godt… Både som denne her måde sådan mere “mad”-agtigt og så også som det mere dessert-relaterede…. Og kan ikke andet end at sige MMM til denne her sammensætning. Og med gedeost – savle, savle… Og så godt et krydderi at bruge rosenpeber!

Svar
Diana 28. januar 2012 at 18:22

Uhm, det ser godt nok lækkert ud! Og jrg synes kombinationen af gedeost og grønsager lyder fantastisk!

Svar
eva 28. januar 2012 at 19:10

this looks delicioussss
i’m going to make thisss!!!!
x

Svar
Birgit Mathiesen 28. januar 2012 at 19:27

UHM… jeg og heldigvis også min kære mand ;O) elsker bare fromage de chevre..
Den opskrift skal vi bare have afprøvet, hurtigst muligt, inkl. et glas kold hvidvin dertil…
Bruger du en bestemt gedeost ??
Mumme :)))

Svar
Ditte 29. januar 2012 at 09:32

Tak for Jeres kommentarer – det er i hvert tilfælde ikke sidste gang jeg laver galette. Mums.
@Birgit; Man skal drikke hvidvin til!

Svar
Maria 29. januar 2012 at 20:52

MMMMH. sååå lækkert!

Jeg havde love min mor at lave aftensmad, så jeg gik lidt på opdagelse på din blog, og faldt pladask for din gelette!
Jeg er dog ikke til gedeost, så det blev til, emmentailer ost istedet og så med, rødbeder, peberfrugt, gulerødder, rødløg, kartofler og salt og pebber. VIRKELIG lækkert..

Svar
Ditte 30. januar 2012 at 14:21

@Maria; Det lyder også som en god kombi.. Alt bliver næsten godt i en Galette :-)

Svar
Faster Philip 26. februar 2012 at 22:44

Ja man må jo ikke bande, men hold da k*ft nogle dejlige billeder!! I et myller af uappetitlige visuelle elementer som internet (desværre) også indeholder, må jeg bøje mig i støvet og indrømme, jeg er blevet svært sulten af at kigge med!! Tak!

De bedste hilsner

Fastere Philip

Svar
Ditte 27. februar 2012 at 07:31

Hold da op en dejlig kommentar. Tusind tak for de rosende ord – skønt du kan lide min blog og mine billeder!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

  • Kodak passage  thanks to moustafaelrefaey  denmarkinegypt for some
  • AlHakim Mosque
  • Colors of Cairo
  • Good morning from CAIRO
  • Shopping in Cairo  annemad denmarkinegypt  moustafaelrefaey
  • Working in Cairo for the next couple of days with
  • Dinner for one Efter jeg mistede min mand troede jeg
  • reklame  Godmorgen! Min morgenrutine bestr i at jeg hver
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen