The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Den bedste pizza

af Ditte Ingemann 14. juli 2014

surdejspizza

Når det skal være rigtig festligt hjemme hos mig, så laver jeg pizza. Jeg elsker hjemmelavet pizza, og det gode er, at man kan bruge alle sine rester som topping. Min favorit-pizza er med tynde kartoffelskiver, frisk mozzarella, serrano og masser af frisk basilikum. 

Min opskrift giver to pizza’er, som er rimelig store, så hvis pizza’erne serveres med en salat eller andet tilbehør, så rækker de nok til fire personer. Forleden serverede jeg en simpel bønnesalat til med dampede bønner og et drys dukkah. Jeg kan også anbefale at lave min gode hvidkålssalat, som er et hit til pizza.

surdejspizza og bønnesalat

Pizzabunde:
4 dl vand
4 spsk surdej
1 tsk salt
ca. 450-500 g ølandshvede + ekstra til udrulning (alm. hvede kan sagtens bruges)

Pizzasauce:
1 ds hakkede tomater
1 tsk havsalt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
1 fed hvidløg
sort peber

Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.

Rør vand, surdej og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord. Fordel tomatsauce på bundene, og kom fyld på efter eget valg. Top pizza’erne med frisk mozzarella. Bag pizza’erne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizza’erne bages i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.

Baking

surdejspizza-3

Den bedste pizza was last modified: juli 14th, 2014 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Chiagrød med kokosmælk
næste
Sommertærte med jordbær

Mere af det samme

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

Grønt på pizzaen

21. marts 2015

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

Tarteletter med hvide asparges

28. maj 2015

Quinoa-deller

15. juni 2014

tosset med tærte

20. marts 2012

gul curry og sød musik med Price…

2. februar 2013

Grillede aubergineruller med quinoafyld

5. juli 2015

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

Kikærte-curry med kærlighed

5. januar 2012

14 kommentarer

Camilla K C 14. juli 2014 at 11:40

elsker også pizza – det er fast på menuen hver fredag – det har pigerne indført, men selv hvis de ikke er hjemme, skal vi have pizza om fredagen

Svar
Ditte Ingemann 14. juli 2014 at 12:02

Det lyder som en dejlig tradition :-)

Svar
Martin 14. juli 2014 at 12:33

Hej Ditte. Det ser godt ud! Jeg skal selv lave Pizza i aften, men bruger normalt en kombination af tipo 0 og durum mel (og evt. lidt grahamsmel, hvis der skal lidt fuldkorn i). Jeg synes at alm. hvedemel gør dejen svær at rulle ud, fordi den ikke er særligt elastisk. Hvordan bliver den med Ølandshvede? Måske det skulle prøves i aften. Hvor lang tid ælter du den?

Svar
Ditte Ingemann 14. juli 2014 at 12:51

Hej Martin, Jeg ælter ikke dejen specielt meget, ca. 1 minut. Jeg synes ølandshvede har en rigtig god smag, men jeg er også vild med durummel i min pizzabund – det giver en ekstra sprødhed. Du kan evt. lave en kombination af durum og ølandshvede :-) God fornøjelse.

Svar
Christine 14. juli 2014 at 13:37

…Og der savles!
Kæresten er gået på kur for at kunne være i bryllupshabitten til august, så “vi” er gået all-in på stenalderkost. Jeg må vel nøjes med at lade som om, jeg kan dufte pizzaen her fra Odense…

Svar
Ditte Ingemann 14. juli 2014 at 13:56

TAK :-) Måske I skal prøve at lave en version med blomkålsbund i stedet – det er rigig godt, og det står også på menuen hjemme hos mig. Men når det skal være ekstra specielt, så laver jeg en “rigtig” bund :-)

Svar
Stinna Guldmann 15. juli 2014 at 00:44

Hej Ditte :-) Hvor ser det godt ud! Har du en opskrift på blomkålspizza?

Svar
Ditte Ingemann 15. juli 2014 at 20:51

Nej, følger ikke en opskrift – jeg blander bare revet blomkål med krydderier, revet ost og en smule mandelmel :-)

Svar
Our Food Stories 15. juli 2014 at 19:32

looks so so good!! love the pictures <3
xx
laura&nora

Svar
Ditte Ingemann 15. juli 2014 at 20:51

Thank you so much :-)

Svar
Rosa 15. juli 2014 at 20:17

Skal dejen ikke hæve?

Svar
Ditte Ingemann 15. juli 2014 at 20:50

Nej

Svar
helle 27. juli 2015 at 08:20

Hej Ditte.

Har du en opskrift på surdej til pizza. Hvor længe kan den holde sig i køleskabet.
MVH. Helle

Svar
Ditte Ingemann 27. juli 2015 at 21:30

Jeg bruger bare min alm. surdej til pizzadej – det fungerer fint, og den kan holde meget længe på køl :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen