Jeg er ikke stor fan af den gamle klassiker boller i karry, så derfor har jeg prøvet at lave retten lidt moderne med et asiatisk pift.
Her til aften lavede jeg en helt almindelig frikadellefars og tilsatte rød chili og basilikum.
Da de var færdigstegte tog jeg dem af panden, kom karry, chili, limeblade og kokosmælk på panden. Da saucen havde kogt et par minutter smagte jeg til med soja, sukker, limesaft, frisk koriander og en smule peanutbutter.
Inden servering lagde jeg dellerne op i saucen og varmede det hele godt igennem og dryssede med ekstra koriander.
Som tilbehør lavede jeg karryris, som smager langt bedre end almindelig hvide kedelige ris. Start med at svitses karry af i en gryde med en del olie, tilsæt hvidløg, et finthakket løg og salt. Når det hele er svitses godt tilsættes risene og det hele vendes sammen. Dernæst tilsættes vand og risene koges som man normalt ville gøre det. Når risene er færdige vendes små stykker af rød peberfrugt i – så har man nogle meget velsmagende og flotte ris, som passer til det meste.