The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Anders Ands nordiske pølseret

af Ditte Ingemann 21. februar 2013

I min barndom fik jeg ikke svensk pølseret, men derimod Anders Ands pølseret, som dog viste sig at være to identiske retter. Opskriften er fra en Disney kogebog, som min søster havde, og sikkert har den dag i dag. Udover Anders Ands pølseret var der Hexia de Tricks gaffelkager, Fætter Gufs drømmepandekager og mange andre gode sager. 
Jeg er stadig vild med Anders Ands pølseret, som den fortsat får lov til at hedde hjemme hos mig, men jeg har lavet den en smule om, så den nu har fået et mere rustikt og nordisk touch – og jeg må tilstå, at den faktisk er bedre end den klassiske udgave. Det er vigtigt for mig, at retten indeholder nogle rigtig gode råvarer, især pølserne og sidste sommer blev jeg helt vild med Irmas økologiske frankfurtere med ramsløg – de smager så skønt, også på grillen en sommeaften. Hvis du ikke lige kan skaffe dem, så brug dine favoritpølser til retten.

Nordisk pølseret á la Anders And, 2 pers.:

3 økologiske frankfurtere med ramsløg – kan købes i Irma
3 pastinakker
1/2 knoldselleri
1 rødløg
1 spsk rapsolie
1 tsk paprika
2 spsk tomatpuré
1,5 dl piskefløde
1,5 dl mælk
2 spsk ketchup
salt og peber

Pynt: forårsløg og timian

Skræl og skær pastinakker og selleri i mindre stykker. Skær pølserne ud i skiver á 0,5-1 cm. Pil og hak løget. Varm en smule olie op i en sauterpande og svits løget i ca. 1 min. Tilsæt paprika, pølser, pastinak og selleri, og lad det svitse med i ca. 5 min indtil det hele bliver gyldent. Skru ned til jævn varme og tilsæt tomatpuré, fløde, mælk og ketchup, og vend det hele godt sammen. Lad retten simre i ca. 30 min. eller til rodfrugterne er møre – smag til med salt og peber. Servér retten med finthakket forårsløg, frisk timian og en sprød salat til.

Anders Ands nordiske pølseret was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Chokoladetærter med karamel
næste
Små raw-cookies med lakrids

Mere af det samme

Ny Nordisk Hverdagsmad

25. november 2012

Wok amok

4. december 2011

Salater på en søndag…

4. november 2012

F for falafel

29. august 2013

Søndagsburger!

12. januar 2014

Grillmad på gas

19. maj 2016

Grøn pizza & fladbrød

2. juli 2015

Livret = Pulled Pork

11. september 2012

Royale romanesco

10. juli 2011

White Pizza!

16. april 2011

20 kommentarer

TildeMa(d) 21. februar 2013 at 16:44

Sjældent er “svensk pølseret” set i så sexet udgave! Mums…

Svar
Ditte 21. februar 2013 at 17:36

He he, perfekt beskrivelse :-)

Svar
louiogbearnaisen 21. februar 2013 at 18:18

Ihh, den bog har jeg på hylden – godt brugt og plettet efter en del år, hvor jeg lavede ALT fra den ;)
Pølseretten blev det aldrig til, men måske den skal findes frem nu – jeg bliver jo nostalgisk :)

Svar
Ditte 21. februar 2013 at 19:16

Hvor er det sejt, at du har den bog – du må helt sikkert teste pølseretten :-)

Svar
Mette 21. februar 2013 at 21:42

Kan godt svagt huske den bog, men hvad er det, den helt præcist hedder? :)

Svar
Ditte 21. februar 2013 at 21:55

Anders Ands kogebog – Familien Ands livretter. Fantastisk bog!

Svar
Kristina 21. februar 2013 at 23:28

Den bog har vi også! Vi fik den til deling, min søster og jeg, og nu står den hjemme hos vores forældre og venter på at vores børn bliver store nok til at kaste sig ud i madlavningen. Kan især huske reje-spejlæggene og præmielagkagen fra Bedstemor And. Og alle tegningerne selvfølgelig!

Hvor er den smuk, din nordiske Anders And-pølseret… den må jeg se at få afprøvet :) Og tak for smukke billeder og en nostalgi-tur tilbage til barndommen.

Svar
Ditte 22. februar 2013 at 08:08

Hvor er det bare fedt, at du har den bog – jeg har ledt efter den i mange år, men det er umuligt at finde et eksemplar. Jeg husker også spejlæggene og lagkagen, og især alle de fine tegninger og små historier til hver opskrift :-)

Svar
Lykke 22. februar 2013 at 10:54

Hej Søs,
jo jo, jeg har skam bogen endnu. Jeg har skrevet navn og adresse i den dengang jeg fik den, og der står Østergade 23, så den har virkelig mange år på bagen :) Det er sjovt, at se flere skrive at de også har den.
Ja, Anders Ands pølseret har den ret altså altid heddet i vores familie, og det bliver den jo nok ved med :)
Åh, ja Fætter Gufs Drømmepandekager er faktisk den pandekageopskrift jeg altid har brugt, indtil jeg ‘konverterede’ til paleo :)
Og sikke mange gange vi har stået hjemme i mors køkken og bagt gaffelkagerne. Bliver helt nostalgisk :)
Jeg tror jeg må prøve sådan en kartoffel-løs pølseret som den her. Den lyder rigtig lækker :)

Svar
Ditte 22. februar 2013 at 11:36

Ja, det vækker godt nok minder – må lige bladre i bogen næste gang vi ses og lure om der er andre opskrifter, som skal testes. Tror du vil elske denne version af pølseretten, for den smager virkelig godt :-)

Svar
Trine 23. februar 2013 at 07:42

Uhhh ja jeg havde også kogebogen;-) min ynglings var vidst lady og vagabondens kødboller….må lige ha fat i mine forældre og høre m de stadig har den i gemmerne;-)
Din udgave af Anders Ands pølseret ser super lækker ud og kan jo med ganske få midler laves om til en vegetarisk udgave….så den er jeg også på;-) mhhhh glæder mig allerede;-) ….og tak for inspiration;-)
Kh
Trine/madmusketererne

Svar
Ditte 25. februar 2013 at 20:19

Den kan nemlig sagtens laves i en vegetarudgave – min søster har ofte lavet den med soyapølser :-)

Svar
Anne 23. februar 2013 at 17:32

Wooow, hvor ser det bare lækkert ud!! Hold op, du formår virkelig at lave med med æstetik – ihvertfald at få det til at se fantastisk æstetisk ud. Jeg elsker det! Og den pølseret skal jeg helt sikkert have en af dagene.

Svar
Ditte 25. februar 2013 at 20:20

Tusind tak, Anne – sikke en dejlig kommentar :-)

Svar
charlotte Brodersen 25. februar 2013 at 09:44

Ligner en god ret til de kolde dage.. Får helt lyst til at tage tæppet om mig og sidde med en stor skål pølseret i sofaen mens vinden pisker udenfor :) Skal helt sikkert prøves..

Svar
Ditte 25. februar 2013 at 20:27

Det er helt perfekt på en kold dag – total hyggemad!

Svar
hvadskalvibage 27. februar 2013 at 06:52

Så får man jo ligefrem lyst til svensk pølseret. Havde aldrig fået det (eller set det) indtil for et par år siden, hvor jeg prøvede det, men jeg syntes det var for kedeligt/tamt i smagen.

I går i kantinen var det på menuen og da mine kollegaere spiste det, tænkte jeg at det burde da kunne laves på en mere lækker måde. Så i går ledte jeg i fryseren efter noget andet, men faldt over nogle gode pølser med ramsløg – de burde kunne bruges. Men jeg skulle lige finde ud af hvordan – det har du nu løst for mig, super :-)

Svar
Ditte 27. februar 2013 at 08:10

Hvor er det fantastisk! Håber du får en bedre oplevelse med den hjemmelavede udgave :-)

Svar
mette my 14. marts 2013 at 15:15

Dejligt gensyn, dejlig ny version!! :-)
Det må blive aftensmaden, det skal nåes, inden rodfrugter er passé!!

Svar
Ditte 14. marts 2013 at 20:15

Perfekt – god idé!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen