The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Mulligatawny suppe

af Ditte Ingemann 18. december 2010

Denne suppe må være den bedste suppe ever! Det smager så skønt, at jeg vil anbefale alle at lave den. Den lange ingrediensliste kan måske virke en anelse skræmmende, men når man har lavet og smagt den, glemmer man det fuldstændig. Den er ventetiden værd.

Mulligatawny suppe er en indisk suppe og kan laves på mange måder, men indeholder oftest tomat, karry og kylling. Navnet på suppen betyder “pebervand”, hvilket er lidt pudsigt når min opskrift ikke indeholder peber.
Opskriften har jeg fundet for lang tid siden et sted i cyberspace og tilpasset den mine smagsløg. Opskriften er blevet udbredt til hele min omgangskreds og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke elsker den! Så prøv den, især i disse kolde måneder.

Jeg laver den for det meste uden kød, men man kan sagtens komme kylling eller fisk i suppen. Jeg tilsætter små tern af kartofler og røde linser for at give den lidt ekstra fylde.

Mulligatawny suppe a la Ditte:

2 små finthakkede løg
1 æble i små tern
3 stænger bladselleri, i tynde skiver
1 teskefuld gurkemeje
1 teskefuld stødt spidskommen
1 teskefuld stærk karry
1 spiseskefuld garam masala-krydderi
Salt
1 dåse flåede tomater
1 l god hønsebouillon eller grøntsagsboullion
75 g røde linser – eller 1 stor håndfuld pr. person
1 stor kartoffel i små tern
2 laurbærblade
4 let knuste kardemommefrø
1 lille stang kanel
2 hele nelliker
2 limeblade
saft af 1-2 limefrugter
½ teskefuld tørrede chiliflager
1 dåse kokosmælk
4 fed hvidløg i tynde skiver
50 g smør til hvidløgene
Masser af frisk koriander til at drysse over

Steg forsigtigt løg og kartofler i olie i 3-4 minutter til de er klare og let gyldne.
Tilsæt bladselleri og æble og rør godt.
Tilsæt gurkemeje, spidskommen, karry, garam masala og salt (begynd med 1 teskefuld og smag til efterhånden) og steg forsigtigt i 5 minutter. Tilsæt tomater og kog i 5 minutter. Derefter kommes bouillon i og dernæst linserne.

Tilsæt limeblade, laurbærblade, kardemommefrø, to hele nelliker og kanelstang. Lad suppen simre forsigtigt i 30 minutter.

Mens suppen simrer, ristes hvidløgsskiverne i smør til de er let gyldne. Pas på – får de for megen varme, giver de hele suppen en branket smag.
Når linserne er kogt, tilsættes limejuice, chili og kokosmælk. Lad suppen simre i 5 minutter. Nu skal blade, frø, stænger og andre gode sager, fiskes op og det kan være et større detektivarbejde. Man kan selvfølgelig lade det være i suppen, men det er faktisk ikke særligt rart at tygge på en hel nellike…

Til sidst tilsættes hvidløgskiverne og suppen er færdig. Suppen serveres med bunkevis af frisk koriander og en kold øl ville også klæde den.
Hvis der er rester smager den mindst lige så godt dagen efter!

Mulligatawny suppe was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
23 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Snacks & tapanade
næste
Herlige hindbærsnitter

Mere af det samme

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Grillmad på gas

19. maj 2016

Salat med grillet broccoli & ingefærdressing

19. august 2017

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

Kyllingedimser med chili & kokos

16. marts 2012

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

2018 – Grøntsagernes År? eller!

3. januar 2018

Lækre linsebøffer

14. august 2013

23 kommentarer

Scones med hvidløg og parmesan - The Food Club 5. juli 2011 at 20:12

[…] plage mig, gjorde valget af aftensmad nem, for den skulle nemlig stå på sup´- min højtelskede mulligatawny suppe med hvidløgsscones on the side. Måske en lidt efterår-vinter-opskrift, men som vejret er […]

Svar
Mulligatawny suppe – Skøn suppe til de kolde måneder - The Food Club 26. oktober 2011 at 07:40

[…] Her kommer opskriften igen, så der er ingen undskyldning for ikke at prøve den, også selvom den lange ingrediensliste kan virke overvældende. Den er det hele værd. […]

Svar
Katrine S 10. november 2012 at 12:12

Super lækker suppe! Lavede den til en veninde i sidste uge, og det var et hit :) Ved du, om den kan fryses ned?

Svar
Ditte 11. november 2012 at 14:45

Den er nemlig super god. Har ikke erfaring med at fryse suppen, men tænker du sagtens kan ;-)

Svar
Dorthe 9. december 2012 at 20:11

Hej, jeg overvejer at lave denne suppe til min fødselsdag på lørdag. Der skal være nok til 10 voksne. Dog kun som forret. Skal jeg dobble op til 10 personer ?? Det virker umiddelbart lidt voldsomt. Mvh Dorthe

Svar
Ditte 9. december 2012 at 20:23

Hej Dorthe, jeg vil skyde på, at hvis du ganger opskriften op 3-4 gange, burde det række til forret til 10 personer :-)

Svar
Dorthe 9. december 2012 at 20:28

TAK for hurtigt svar :-). Skøn mad blog iøvrigt !

Svar
Thomas 1. januar 2013 at 10:35

Det er den suppe, som Miss Sophie får til forret i 90-års fødselsdagen .-)
Takket være Google og din fantastiske madblog skal vi prøve den, lige så snart butikkerne åbner i det nye år!
*** Godt gastronomisk nytår ***
Thomas

Svar
Ditte 1. januar 2013 at 12:17

Præcis – glæd dig til at prøve den. Det er klart min favorit-suppe! Rigtig godt nytår til dig.

Svar
Anton 10. januar 2013 at 19:53

Den er da vildt sur! Selv med 1 lime..

Svar
Ditte 10. januar 2013 at 20:33

Sur? Den er da fantastisk!

Svar
Ida 12. januar 2013 at 10:22

Hvor mange personer er den til?

Svar
Ditte 12. januar 2013 at 11:07

2-3 personer

Svar
Marie 28. marts 2013 at 18:01

Halløj og god påske :-)

Nu har jeg givet mig i kast med suppen. Jeg har lige et spørgsmål: Der står en dåse kokosmælk, som du skriver svarer til 200 ml men dem jeg har er på 400 ml og ganske alm størrelse?!

Svar
Ditte 28. marts 2013 at 18:20

Jeg har brugt en lille dåse kokosmælk, men brug bare en større dåse – det bruger jeg også tit :-)
God påske!

Svar
Casper 7. april 2013 at 08:05

Hej Ditte, du har ret at Mulligatawny betyder “peber suppe”, og det er rigtig der ikke er peber i, men der hentydes til suppens styrke, der skal være stærk. Det stærke element her, er selvfølgelig chilli og karry.

Svar
Ditte 7. april 2013 at 08:18

Ja, min suppe indeholder ikke peber, men det gjorde den nu altså i gamle dage…

Svar
gitte marie dänhardt 5. oktober 2013 at 11:14

super suppe. jeg brugte en lang thepose til de krydderier som stejerneanis, kardemommefrø og nellike.. husk at slå knude på og så bare fisk posen op efter kogning ;-)

Svar
Ditte 13. oktober 2013 at 15:01

Tak for det gode tip :-)

Svar
Ingrid Petersen 30. april 2015 at 15:45

Virkelig skøn suppe, som jeg lige har lavet tredobbelt portion af. Mange spændende ingredienser, skøn, skøn.

Svar
Ditte Ingemann 3. maj 2015 at 20:44

Dejligt at høre :-)

Svar
Jimmi 26. februar 2017 at 12:38

Har lige lavet denne suppe til frokost og den ryger ind på top 3 over de bedste supper jeg har smagt :-)

Min 9-årige dreng gav mig en michelin-stjerne for den :-D.

Tak for en dejlig opskrift.

Svar
Ditte Ingemann 5. marts 2017 at 04:11

SÅDAN – dejligt at høre :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen