Søren Ryge har en brændende passion for hindbærsnitter og har engang udtalt følgende: ” De koster fire-fem kroner stykket, og somme tider er de på tilbud i Kvickly. Når de er bedst, er jeg vild med dem. Når de er dårlige, spiser jeg dem alligevel.”
Da jeg stod og bagte hindbærsnitter i weekenden, kom jeg til at tænke på denne kommentar, og jeg er sikker på, at Hr. Ryge ville elske mine snitter!
Opskriften jeg altid bruger kommer fra min mor og den har været i vores familien altid. Den giver de bedste hindbærsnitter.
Hindbærsnitter:
200 g smør
400 g mel
1 æg
100 g flormelis
Hindbærmarmelade
Flormelis til glasur
Bland alle ingredienserne sammen. Rul dejen ud i fire lige store plader.
Bages ved 220 grader i ca. 8 min, til de er lysebrune.
Marmeladen smøres på to af pladerne og de andre to lægges ovenpå. Der kommes glasur på og evt. pynt.
Snitterne skæres med det samme….. Så nemt kan det gøres.