The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

De bedste cookies ★

af Ditte Ingemann 15. oktober 2013

caramel cookies

I går bagte jeg, måske verdens bedste cookies, eller i hvert fald de bedste jeg nogensinde har smagt. De er den perfekte kombination af sødt, salt, sprødt og cremet – en himmelsk mundfuld af mørk chokolade, blød karamel og en smule havsalt. Jeg kan allerede nu advare, at de er utrolig farlige at være alene med, så sørg for at have nogle at dele med. 

Cookies in the making

Det er rigtig nemt at lave karamel/dulce de leche selv, men det kan efterhånden også købes i de fleste supermarkeder. Hvis du selv vil give dig i kast med karamellen, så kræver det kun en dåse kondenseret mælk og en gryde med kogende vand; tag dåsens etiket af og kom dåsen i kogende vand, hvor den skal hygge-simre i ca. 2,5-3 timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Efter 2,5–3 timer tages dåsen op, åbnes og karmellen hældes over i et rent glas og opbevares på køl.

Choko-cookies

De bedste chokoladecookies med karamel og et stejf af havsalt, 12 stk.
(jeg har luret lidt efter denne opskrift)

110 g smør
300 g brun farin
55 g kakaopulver
2 æg
1 tsk bagepulver
et nip salt
200 g speltmel, jeg brugte fuldkornsspelt (bruger du alm. hvedemel, så brug ca. 250 g)
100 g mørk chokolade
ca. 12 tsk karamel/dulce de leche
havsalt

Kom smør i en gryde og smelt det ved svag varme. Når det er smeltet, tages gryden af varmen og brun farin røres i. Tilsæt kakaopulver og æg til blandingen og rør det godt sammen. Rør bagepulver, salt og mel i, og rør til dejen er glat og ensartet. Hak chokoladen groft og vend i dejen.

Sæt 12 skefulde af dej på en bageplade med bagepapir. Lav en lille fordybning med din finger midt i hver kage og kom en lille skefuld karamel i fordybningen. Fordel resten af dejen ovenpå hver kage – jeg brugte hænderne til at forme dejen som små hatte :-) Drys til sidst med havsalt ovenpå hver kage.

Bag kagerne ved 180 grader i ca. 15 minutter – lad kagerne køle helt af inden de serveres, gerne sammen med et stort glas koldt mælk = REN LYKKE!

caramel cookies med salt

COOKIES

De bedste cookies ★ was last modified: oktober 12th, 2014 by Ditte Ingemann
70 kommentarer
23
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Skyr-is med rødbedekys
næste
Så mødes vi igen, Hr. Græskar

Mere af det samme

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

Mandler i lakridssvøb

23. november 2011

Nordisk vaffeldag!

25. marts 2014

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Saltede chokolade cookies ♡

28. januar 2014

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

RAW cheesecake med orange

24. januar 2014

LakridsKys

9. marts 2012

Cupcake kursus

31. maj 2011

70 kommentarer

Helle D. 15. oktober 2013 at 17:26

Nej, nej, nej!!!!! Det er da ikke til at holde så meget lækkerhed ud!!!

De skal helt klart prøves, og det kan vist kun gå for langsomt :)

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 17:27

Skynd dig i gang – du vil ikke fortryde det ;-)

Svar
Julie 15. oktober 2013 at 17:30

Åh de ser lækre ud! Tror jeg må prøve dem efter…

Lykken er helt sikkert et glas kold mælk til cookies – det er en vinder, hver gang!

Kh

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 17:32

Præcis – total lykke :-)

Svar
Julie 15. oktober 2013 at 18:42

Hold nu helt op hvor lyder det bare alt alt for lækkert! Tror du at man kan bruge kokosolie i stedet for smør? Og i så fald, skal der så bruges samme mængde?

Mange hilsner og god aften fra Julie :))

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 20:05

De er super lækre – jeg ved ikke helt om du kan erstatte smør med kokosolie. Jeg bruger selv rigtig meget kokosolie, og jeg synes ofte det gør af kagen/dejen smelter en smule mere ud… Giver det mening? Måske du bare skal hoppe ud i det… ;-)

Svar
Pernille 15. oktober 2013 at 19:04

Omg omg omg !!!!!!! :-p

Pernille

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 20:05

I know :-)

Svar
Eva staby 15. oktober 2013 at 19:22

De ser da helt fantastiske ud, de må prøves , men jeg tror jeg vælger kaffe til :-)

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 20:06

Godt valg – sådan er det også her hos mig; kaffe til mig – mælk til min mand :-)

Svar
Laura 15. oktober 2013 at 19:26

Det er helt perfekt, at denne opskrift kommer netop nu! Jeg har nemlig et glas hjemmelavet karamel stående, som jeg indtil nu har spist på knækbrød med æbleskiver. Det er rigtig lækkert, men jeg har også fået lyst til at prøve at bage med karamellen!
Dine cookies lyder meget søde med så meget sukker, er de det og tror du man kan skære lidt ned i forbruget af sukker, uden det ville gøre noget? Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at prøve dem! :-)

p.s. når jeg skal skrive en kommentar til dine indlæg, står der altid et andet navn og en anden persons email i felterne. Også selvom jeg bruger min egen computer, som ingen andre har adgang til. Jeg ved ikke, om det kun er mig, der har det problem?

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 20:09

De er meget søde, og jeg overvejede også at skære ned på sukkermængden, men besluttede mig for at bage dem med fuld knald på sukkeret og i stedet bare spise en enkelt… :-) Lidt, men godt. Du kan prøve at bage dem med mindre sukker, eller bruge sukrin gold eller kokossukker i stedet.. Jeg skal nok lige undersøge sagen vedr. andet navn og mail i kommentarfeltet – tak for info! God aften til dig.

Svar
Marina 15. oktober 2013 at 20:34

Hold da op hvor sjovt. Lige præcis den ide har jeg også prøvet i dag med min ældste. Det var faktisk hende der fik ideen, fordi vi havde karamel til overs fra den dåse vi kogte forleden. Vores blev også skønne selvom vi brugte en lidt anden sukkerkombination.

Som altid skønne, skønne billeder.

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 20:43

Hvor pudsigt – det er også bare en rigtig lækker kombination… :-)

Svar
Marina 15. oktober 2013 at 20:39

Nå og nu så jeg ovenikøbet at du har et link til en anden opskrift. Sådan er det bare med ideer. Hver gang man tror man hitter på noget nyt så viser det sig altid at der er mindst fem andre der også ar lavet det….

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 20:42

Lige præcis – det kender jeg alt godt ;-)

Svar
Malene Estrebillo Hansen 15. oktober 2013 at 20:58

Uuuhhhhhmmmm, hvor SER de altså lækre ud, og helt igennem perfekte til at sidde og hygge sig med her i efteråret! Jeg skal vist snart have gang i ovnen ;-)

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 21:02

Præcis – du må bare i gang!

Svar
Natasja 15. oktober 2013 at 21:33

Kan man bruge andet mel end speltmel? :) Evt. grahamsmel, rugmel eller bare hvedemel? Eller en blanding? :P

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 21:36

Du kan sagtens bruge alm. hvedemel – det havde jeg bare ikke :-) Hvis du bruger hvedemel, så tilsæt en smule mere..

Svar
Malene 15. oktober 2013 at 21:35

MUMS!! De skal vist afprøves i weekenden.
Hvilken kakaopulver bruger du? :-)

Svar
Ditte 15. oktober 2013 at 21:37

God idé – jeg bruger raw kakaopulver, men du kan sagtens bruge alm. mørk kakaopulver.

Svar
Frk. Struds 15. oktober 2013 at 22:10

Wauw, de ser lækre ud! De er hermed gemt i opskriftsamlingen. Tak :-)

Svar
Ditte 16. oktober 2013 at 18:00

De er rigtig, rigtig gode – du må love at bage dem en dag ;-)

Svar
Sabrina 15. oktober 2013 at 23:36

Hold nu op hvor lyder det bare helt fantastisk lækkert, chokolade + karamel + havsalt så bliver det vist ikke meget bedre end det! :D

Svar
Ditte 16. oktober 2013 at 18:01

Den er nemlig den helt perfekte kombination:-)

Svar
pilla 16. oktober 2013 at 13:45

Men vilka underbara kakor!

http://pernillabredolt.com

Svar
Ditte 16. oktober 2013 at 17:58

Tak ;-)

Svar
Katrine W 16. oktober 2013 at 16:44

De ser OVERDREVET lækre ud!!! Slurp! Tusind tak for opskriften – den skal helt sikkert afprøves! :)

Svar
Ditte 16. oktober 2013 at 17:59

De er virkelig overdrevet skønne – kan kun anbefale dem!

Svar
Maria 16. oktober 2013 at 18:54

Nøj hvor ser de bare lækre ud. De minder om de der små runde chokoladekager hvor midten skal flyde ud. Synes de ser rigtig appetitlige ud :) Mums!

Jeg bager også selv, mest cupcakes men lidt af hvert. Du kan se det her hvis du har lyst :)
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Ditte 16. oktober 2013 at 19:19

De er mega lækre – den perfekte cookie! Vil da helt sikkert kigge forbi din blog ;-)

Svar
Camilla / camomillas.blogspot.com 16. oktober 2013 at 20:01

Så dem på IG forleden dag og nu er opskriften her! Det er fantastisk :-) Ved du hvor længe sådan et glas karamel kan holde i køleskabet?

Svar
Ditte 16. oktober 2013 at 20:04

Tror det kan holde længe, hvis du holder glasset rent – vil skyde på det sagtens kan stå på køl i ca. 1 måned… :-) Jeg kan også anbefale en klat karamel ovenpå havregrøden, hvis det skal være ekstra lækkert!

Svar
katrine jonas 16. oktober 2013 at 22:15

Uhhhh – må prøves, muligvis med valnødder og et drys havregryn i, så det hele ikke smelter på tungen:)

Svar
Ditte 17. oktober 2013 at 09:01

Prøv dem – prøv dem ;-)

Svar
Tina Fischer 16. oktober 2013 at 22:39

De ser for lækre ud. I går “kogte” jeg tilfældig en kondenceret mælk til karamel. Nu ved jeg hvad det skal bruges til. Tak for det.
Hilsen Tina

Svar
Ditte 17. oktober 2013 at 09:01

Perfekt – du vil ikke fortryde det!

Svar
Tine 17. oktober 2013 at 08:58

De ser lækre ud! Har er spørgsmål til karamel kreeringen : når dåsen skal stå i vandet, skal dåsen så ikke åbnes for?

Svar
Ditte 17. oktober 2013 at 09:02

Nej, dåsen skal være lukket…

Svar
Louise Bach Jensen 17. oktober 2013 at 10:36

Dem må jeg da bare prøve! :D
Man kan næsten smage dem gennem billederne, og så følelsen af at drikke et stort glas koldt mælk bagefter…
(Jeg har nu lagt det lille indlæg ud, hvor du bl.a. bliver nævnt) ;)
God torsdag
Louise

Svar
Ditte 17. oktober 2013 at 11:05

TUSIND TAK, Louise – hvor er det sødt af dig og sikke nogle flotte ord, tak :-)

Svar
Vibeke 18. oktober 2013 at 18:14

Lækre coockies med præcis den kombi af sødt og salt, som jeg er vild med.
Håber snart du kommer med en “smagsprøve” fra din kommende kogebog

Svar
Ditte 19. oktober 2013 at 11:19

Der kommer helt sikkert snart et sødt smugkig fra min næste bog ;-)

Svar
Mette 19. oktober 2013 at 22:40

Jeg bagte dem forleden og mums de smagte godt. Jeg havde dog problemer med st finde karamellen, hvor kan man købe den færdige karamel?

Svar
May 20. oktober 2013 at 00:43

Jeg har lige prøvet dem – uimodståeligt som kræsen, inkarneret chokolade- og kage- og salt-kombielsker :) Men de gik helt galt! Gode råvarer, en ovn der altid opfører sig pænt, men nej. Ved ikke, hvad der skete. Efter tre timer i gryden, åbnede jeg dåsen med kondenseret mælk, som såmænd bare var blevet lysebrun, syrlig og stadig helt flydende. Bagte kagerne trods alt, men de blev overraskende kedelige. Underligt med så meget godt samlet et sted!

Svar
Ditte 20. oktober 2013 at 00:59

Øv og meget mystisk…

Svar
Julie 21. oktober 2013 at 20:36

Har besluttet at jeg vil lave dem til weekenden, men vil lige høre, hvilken kondenseret mælk du bruger? Og kan man koge sådan en dåse for længe? Og lige til sidst, hvor store vil du sige, at dine cookies er? Det kan være lidt svært at vurdere ud fra billederne :)
Glæder mig helt VILDT til at smage dem!

Svar
Ditte 21. oktober 2013 at 20:44

Mine cookies blev ret store, nok også for store :-) Jeg fik 12 stk ud af portionen, men vil anbefale at lave dem mindre. Ved ikke om du kan koge dåsen for længe… Jeg har bl.a brugt kondenseret mælk fra Nestlé.

Svar
Marian 25. oktober 2013 at 06:59

hold nu fast – dem må jeg bare bage hurtigst muligt. Yum Yum Yum!

Svar
Birgitte 27. oktober 2013 at 16:10

Hurra hvor dejlige! Mine blev dog firkantede da de flød ud!
Hvad gjorde jeg forkert? Udover at ikke bruge ordentlig karamel (det bliver næste gang :)

Svar
Nanna 28. oktober 2013 at 23:17

Hvad kan man ellers bruge som karamel til cookies’ne?

Svar
D. 10. januar 2014 at 14:45

Hej Didde
Hvor lang tid kan karamellen holde sig i køleskabet :-) ? (i rent glas, som du skriver)
Tak for en super blog, alle dine opskrifter, hvad enten det er i det søde, sunde eller spændende hjørne er alle super, og jeg laver mange af dine opskrifter herhjemme, så tak for det.
Bh D.

Svar
Ditte 10. januar 2014 at 15:16

Jeg vil skyde på den kan holde ca. 10-14 dage på køl :-) Dejligt du læser med og finder inspiration i mine opskrifter, tak!

Svar
Ida 21. maj 2014 at 10:13

Hej Ditte.

Lavede disse igår, og DE SMAGTE FANTASTISK. Valgte at lave min egen karamel af sukker og kokosmælk, da jeg ikke kan tåle laktose. Men de var virkelig virkelig gode og nemme!! Tak!

Svar
Ditte 21. maj 2014 at 22:00

Hvor dejligt – det er jeg glad for at høre :-)

Svar
Stine 30. maj 2014 at 20:13

Har bagt disse i dag med 200g farin i stedet for 300. Jeg brugte 80g Valrhona Guanaja 70% og 40g Valrhona Dulcey 32% (karamelliseret hvid chokolade). Jeg vendte en hel dåse kogt kondenseret mælk i dejen, lige inden jeg lagde på pladen. WAUW!!!

Svar
Johanne 11. september 2014 at 14:14

Shit de ser gode ud! Jeg kan ikke finde karamel i Føtex o. Lign,., det er ikke karamelsauce du mener vel? Køber man det på glas eller hvordan?

Svar
Ditte Ingemann 14. september 2014 at 09:12

Du skal købe det der hedder dulce de leche – ikke alm. karamelsauce. Du kan også selv lave karamel ved at koge en dåse kondenseret mælk i ca. 3-4 timer :-)

Svar
Rikke Loff Østergaard 27. september 2014 at 10:56

Hej :-) Jeg fik oplevelsen af at smage de super lækre cookies til en fødselsdag. Nu vil jeg selv prøve at lave dem. Mon de kan holde sig lækre i en kagedåse en uges tid? Skønt med ny inspiration fra dine opskrifter. Vh Rikke

Svar
Line 12. december 2014 at 19:30

Hold da op, hvor ser de godt nok lækre ud! Dem bliver jeg nød til at lave :)

Venlig hilsen Line
http://www.thefoodlover.dk

Svar
Kisser 4. februar 2015 at 20:44

Er det muligt at bruge grahamsmel? og i så fald hvor meget? kan det brune farin erstattes af perfect fit, eller passer sukrin gold bedst til?
SUPER lækre cookies, de er blevet bagt mange gange herhjemme, så nu leder vi efter et sundere alternativ ;)

Svar
Ditte Ingemann 4. februar 2015 at 20:52

Jeg vil tro du sagtens kan bruge grahamsmel istedet for fuldkornsspelt… Mht. perfect fit eller sukrin, så har jeg ikke prøvet med disse produkter.

Svar
Malene 15. august 2016 at 22:47

Kan msn mon fryse dem i små kugler???

Svar
Ditte Ingemann 16. august 2016 at 08:36

Jeg har ikke prøvet, men det er jeg næsten helt sikker på, at du sagtens kan :-)

Svar
Emilie Jensen 6. oktober 2016 at 21:00

Tænker du det er muligt at bruge normal karamel istedet for?

Svar
Lisbeth Oxbøll 12. oktober 2017 at 19:09

Jeg er desværre ikke så vild med dem. Det er mere en chokoladekage, som egentlig er god, men sætter man næsen i vejret efter en amerikansk cookie, så er det ikke denne.
Min bliver i stedet for nu brugt sammen med is og frisk frugt – i stedet for en brownie

Svar
Louise 6. marts 2018 at 11:30

mon de kan fryses inden man bager dem? synes det plejer at gøre cookies eeeekstra skønne :)

Svar
Rikke 10. januar 2020 at 14:51

Kan man lave dejen dagen før?

Svar
Susanne Winther 23. januar 2020 at 17:59

Hej Didde
Jeg har fulgt dig og mange af dine opskrifter – også fra Politikken :). Det er generelt superspændende mad, du laver. Derfor var jeg heller ikke sen til at give mig i kast med denne opskrift, men jeg blev lidt skuffet, da kagerne foruden at være bløde indeni også er bløde udenpå, og der havde jeg forventet en mere sprød coockie. Jeg bagte dem 11-12 minutter, da de er mindre end dine – og fordi den første plade cookie kom til at smage lidt brændt. Jeg ved ikke om du på baggrund af ovenstående har en idé om hvad jeg gør forkert.
Venlig hilsen
Susanne

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen