The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Spelt-snurrer med birkesfyld

af Ditte Ingemann 1. december 2015

bagvaerk

Glædelig 1. december! Mon du også er ved at være i julehumør? Jeg er så småt begyndt at jule, og har netop sat mig til rette for at skrive dette indlæg med kalenderlys og appelsiner. December måned er jo fyldt med god mad og søde sager, og på søndag skal jeg i Go’morgen Danmark, hvor jeg giver mit bud på utraditionelle julegodter. Men indtil da vil jeg dele en opskrift med jer, som også har lidt julestøv over sig; snurrer med dadel/kanelfyld. Opskriften (+ 5 andre brødopskrifter) har jeg udviklet til magasinet Fit Living, og de blev bragt i sidste måneds udgave. 

_IMG_0675

{ Spelt-snurrer med birkesfyld }
15 stk.

Disse lækre snurrer er perfekte til eftermiddagskaffen og dadelfyldet giver en karamel-agtig smag og konsistens.

Dej:
30 g gær
3 dl mælk
100 g blødt kokosolie
40 g kokossukker
et nip salt
1 tsk stødt kardemomme
ca. 500 g sigtet speltmel

Dadel/birkes-fyld:
8-10 bløde dadler uden sten
1-2 spsk stødt kanel
2 spsk kokosolie
2 tsk blå birkes

Smuldr gæren i en skål. Lun mælken sammen med kokosolie i en lille gryde, og hæld den lune mælk over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt kokossukker, salt og kardemomme. Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og en lille smule klisteret. Når dejen er æltet godt igennem, skal den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter. Mens dejen hæver, laves fyldet. Kom dadler, kanel og kokosolie i en minihakker og blend det indtil det har en smørbar konsistens.

Når dejen har hævet, rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 45 x 55 cm. Fordel fyldet og drys med birkes på halvdelen af firkanten, og fold dejen sammen på midten, så man ikke længere kan se remoncen.
Skær lange strimler ca. 2-3 cm i bredden, sno hver strimmel 5-6 gange, form hver strimmel til en bolle, og fold enderne ind under bollen. Læg snurrerne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i ca. 10-12 minutter, eller til de er gyldne.

*****************
Pssst: Du kan købe min kogebog “MIT GRØNNE KØKKEN“. I bogen finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad. Fokus er grøntsager, velsmag og sundhed, og der er noget for enhver smag i bogen, og deruover er opskrifterne nemme at gå til. Bogen er også fyldt med gode tips til, hvordan du på en overskuelig måde kan få spist mere grønt i hverdagen – der er en guide til hvilke type kød og fisk retterne passer godt til og en sæsonguide, så du nemt kan se, hvornår hvilke grøntsager er i sæson.

Spelt-snurrer med birkesfyld was last modified: december 1st, 2015 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Gode nødder
næste
Vind julelækkerier

Mere af det samme

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

Franske fristelser

18. november 2015

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

The Food Club – nu uden surdej

25. marts 2012

Cupcakes med karamel og salt

4. juli 2011

Julebiscotti

15. december 2011

Brød – brød – brød

17. januar 2015

Kanelsnurrer med surdej

3. april 2018

Pull-apart brød

6. oktober 2012

Sure cupcakes

30. november 2011

8 kommentarer

mormormedstiletter.dk 1. december 2015 at 17:17

Lækkerier, mums!:-)

Svar
Ditte Ingemann 1. december 2015 at 20:07

Jeg kan varmt anbefale disse snurrer :-)

Svar
Maibrit Thomsen 1. december 2015 at 19:18

Hej Ditte
Jeg læser med glæde og interesse din blog og har eksperimenteret med flere af dine opskrifter. Men jeg bor i Brasilien hvor man ikke har så stort og velassorteret meludbud som man har i Danmark. Fx er spelt ikke nemt at drive op. Hvis jeg bruger almindeligt hvedemel gælder målene så, eller skal jeg bruge mere eller mindre, eller måske gøre noget helt andet??
Tak for en inspirerende blog.

Svar
Ditte Ingemann 1. december 2015 at 20:09

Hej Maibrit, Du kan sagtens bruge alm. hvedemel – tilsæt lidt ad gangen og når dejen har en god konsistens og kan æltes til en lind dej, er den klar til at hæve :-)

Svar
Inger 2. december 2015 at 10:01

Lyder spændende og lækkert med birkesfyld, i hvert fald nyt for mig! Men det skal da helt sikkert testes :-)
Glæder mig til at se, hvad du “disker op med” på søndag i Go’ morgen Danmark.
Rigtig god og hyggelig december måned :-)
Kh Inger

Svar
Ditte Ingemann 4. december 2015 at 09:09

Tak, Inger – rigtig god weekend til dig. Håber du kigger med på søndag.

Svar
Birgit Mathisen 4. december 2015 at 19:32

Spelt snurrer med birkesfyld – det skal jeg da prøve :)
Jeg tænkte straks på de skønne Mohnkuchen som vi altid nyder i Tyskland – det er virkelig lækkert med “birkes creme” – så jeg glæder mig til at afprøve din opskrift dvs. smage :o)
Kh. Birgit

Svar
Aino 9. juni 2018 at 21:53

Hvor ser de lækre ud – du har i det hele taget en dejlig side – tak for den :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen