The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Kokosbrød med banan

af Ditte Ingemann 27. marts 2016

coconutbread

Glædelig påske! Jeg er hjemme igen efter en helt fantastisk rejse til Tanzania, og jeg kommer helt sikkert til at dele en masse billeder fra turen, men idag skal det handle om brød. Hvis du ikke er travlt optaget med påskefrokost, så kan det være du skal bruge søndagen i køkkenet og bage mit lækre kokosbrød med banan.

bread-coconut

Brødet er super nemt at lave og kræver ikke mange ingredienser – jeg spiser brødet til morgenmad eller som et sødt mellemmåltid, fx med nøddesmør og frugt. Opskriften har jeg udviklet i samarbejde med Bedst til Brød – en kampagne af Gorenje, som sætter fokus på at udbrede den gode nordiske brødtradition, og selvfølgelig også har fokus på deres super gode ovne, som gør det til en leg at bage. På Bedst til brød kan du både finde opskrifter + tips og tricks, og derudover kan du følge dem på Facebook og Instagram, hvor du dagligt kan få inspiration til bagningen.

{ Glutenfri kokosbrød med banan }
1 brød

2 modne bananer
3 æg
3 spsk honning eller ahornsirup
4 spsk skyr
100 g mandelmel
50 g kokosmel
1 tsk bagepulver
1 nip salt

1 spsk kokosflager til topping

Mos bananerne og rør dem sammen med æg, honning og skyr. Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og rør de våde og tørre ingredienser sammen.

Hæld dejen i en form (1L) beklædt med bagepapir. Drys brødet med kokosflager.

Bag brødet i ca. 45 minutter ved 185 grader, varmluft.

coconut-bread

bananabread

Kokosbrød med banan was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
23 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
I dag udkommer Moderne Mormormad
næste
Crumblebarer med brombær

Mere af det samme

Knækbrød i stjerneform

27. november 2011

Mit brownie eventyr

11. december 2011

Krydret gulerodskage med mascarponecreme

10. januar 2017

Muffins i selskab med snickers og peanutbutter!

10. juli 2011

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

Kongekagen!

1. november 2012

The Food Club – nu med surdej

9. februar 2012

Boller møder Quinoa

15. januar 2012

Boghvedecookies

1. februar 2016

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake

11. juli 2015

23 kommentarer

Tori 28. marts 2016 at 10:06

This banana bread looks delicious! I love that you added coconut and your pictures are awesome!

Svar
Ditte Ingemann 28. marts 2016 at 10:08

Thank you so much, Tori

Svar
Annette 28. marts 2016 at 14:08

Hej Ditte

Tak for endnu en lækker opskrift!

Er mandelmelet hjemmelavet eller den købte fedtreducerede? Det er vist noget med, at de to typer virker forskelligt i bagværk.

Svar
Ditte Ingemann 28. marts 2016 at 16:21

Jeg køber alm. mandelmel (fordi jeg er doven), men jeg bruger ikke fedtreduceret, og har faktisk ikke erfaring med at bruge den variant :-)

Svar
Betina 29. marts 2016 at 20:15

Hej Ditte,

hvor ser dit kokosbrød både smukt og lækkert ud.
Lige nu arbejder jeg med udvikling af kageopskrifter uden sukker og gluten på den højskole, hvor jeg er elev. Med sådan en simpel opskrift må jeg næsten kaste mig over den – kunne godt forestille mig, at eleverne med særlig diæt gerne ville sætte tænderne i sådan et stykke brød.

Glæder mig forresten til billeder fra Tanzania! Det må have været en spændende tur.

Kh. Betina

Svar
Ditte Ingemann 29. marts 2016 at 21:44

Kan varmt anbefale brødet – jeg er selv helt vild med det, og har netop spist det i dag – havde en rest i fryseren :-)

Svar
Henriette 3. april 2016 at 12:13

Hejsa, hvor ser den lækker ud, som så meget andet hos dig ;-)
Din Kærlighedskage er fantastisk! Den her vil jeg også gerne prøve…
Er det det fine kokosmel du bruger?
Kh Henriette

Svar
Ditte Ingemann 4. april 2016 at 17:22

Ja, jeg bruger fint kokosmel :-)

Svar
Henriette 4. april 2016 at 17:20

Hej igen, nu prøver jeg med det fine kokosmel, ser ud til at blive godt. Er i ovnen nu. Jeg rev skallen af en citron og saften af 1/2 citron med og ifølge smagsprøver på dejen, bliver det en super forårskage ;-) Jeg skriver igen i morgen når jeg har prøvet den – er til min fødselsdagskaffe i morgen ;-) Knus Henriette

Svar
Ditte Ingemann 4. april 2016 at 17:23

Lyder lækkert med citron – skriv endelig igen i morgen. God aften til dig.

Svar
Henriette 4. april 2016 at 19:15

Den er helt vildt lækker. Måtte simpelthen prøve et stykke… ;-))

Ville gerne uploade et billed, men det kan jeg vist ikke her…

Altså citronen gør den frisk. Skønt.

Kh
Henriette

Svar
Ditte Ingemann 4. april 2016 at 21:26

Lækkert – jeg elsker citron, så det vil jeg prøve næste gang.

Svar
Camilla 5. april 2016 at 09:39

Det ser virkelig lækkert ud brødet! Har du en idé til, hvordan man kunne lave brødet mælkefrit? Jeg tænker evt. udskifte skyren med en mindre portion kokosmælk? Men hører gerne andre idéer :-)

Svar
Ditte Ingemann 5. april 2016 at 09:43

Evt. med sojayoghurt :-)

Svar
Camilla 5. april 2016 at 09:58

Ja, det ville selvfølgelig være oplagt :-) Jeg reagerer desværre bare også på soya – jeg glæder mig til der (forhåbentlig) kommer andre typer yoghurt i DK som mandel og kokos. I Holland smagte jeg for nylig kokosyoghurt – det kunne sikkert have fungeret rigtig fint her :-)

Svar
Hanne 23. juli 2016 at 17:32

Hej. Jeg vil også gerne prøve at lave brødet mælkefrit. Det ser lækker ud. Tænker om man kan bruge dåsekokosmælk. Man kan stille dåsen i køleskabet i nogle timer eller natten over. Så kan man hælde væden fra ved at lave et hul i bunden af dåsen. Der kommer en fed creme øverst i dåsen. Cremen er også god i stedet for flødeskum. Jeg bruger den til risalamande.
PS tusind tak for mange gode opskrifter, Ditte

Svar
Ditte Ingemann 23. juli 2016 at 18:37

Hej Hanne, Ja, du kan prøve med kokoscremen og ellers vælge en plantebaseret yoghurt. Jeg elsker også at lave kokosflødeskum og komme det ovenpå mine kager :-)

Svar
Susanne Mertins 13. marts 2017 at 14:18

Hej Ditte – bliver altid i tvivl når der står kokosmel i en opskrift…er det revet kokos eller kokosfibermel du bruger?

På forhånd tak :)

Susanne

Svar
Ditte Ingemann 14. marts 2017 at 20:18

Hej Susanne, Jeg bruger alm. revet kokos til denne opskrift. Kh Ditte

Svar
Camilla 18. maj 2017 at 15:55

Hej Ditte,

Vil det kunne holde sig friskt, hvis jeg bager det i dag, og jeg skal bruge det i morgen? :)

Camilla

Svar
Ditte Ingemann 18. maj 2017 at 16:03

Hej Camilla, Ja, helt sikkert – det holder sig friskt i ca. 2-3 dage. Kh Ditte

Svar
Kristina 31. oktober 2017 at 21:30

Ser så lækkert ud! Hvis nu man ikke har mandelmel, kan man så bruge andet slags mel?

Og dumt spørgsmål, kokosmel? Hvilke udgave af det?

Kh Kristina

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen