Biscotti er små italienske småkager, og navnet henviser til at kagerne bliver dobbeltbagte eller bagt to gange.
Jeg elsker at få en biscotti til at dyppe i min kaffe….hvis den er hjemmebagt. Der findes mange købevarianter, som smager frygteligt og ikke har den rette konsistens og sprødhed, som man opnår ved at bage dem selv. Derudover kan man komme alle mulige sjove ting i. Jeg plejer at bage dem kun med mandler, men denne gang fik jeg lyst til at lave to nye slags. Den ene 0pskrift kommer her; den anden ses i næste blogindlæg:
Biscotti, ca. 20 stk.
125 g. sukker
125 g. mel
1 æg
1 tsk. bagepulver
2 spsk. lakridspulver, gerne rå-lakridspulver fra Johan Bülow
75 g. mandler, hele
Bland alle ingredienserne sammen – det tager lidt tid at ælte massen sammen, så vær tålmodig.
Dejen formes til en aflang stang, ca. 2 cm. tyk.
Pensles med æg inden den sættes i ovnen.
Bages 20 minutter ved 180 grader. Tages herefter ud og skæres i tynde stykker. Bages igen 20 minutter ved 150 grader.
1 kommentar
[…] i, som man har i skabene eller laver dem naturel. De smager godt med næsten alt. Se inspiration her og […]