Hvis du stadig mangler et par julegaver og er til gør-det-selv-gaver, så er biscotti en alletiders idé – jeg elsker selv at få hjemmelavede gaver, især hvis de er spiselige. Udover at biscotti smager rigtig dejligt, er de også meget nemme at lave. Ingredienserne har man næsten altid på lager, og de små kager kan laves i et utal af udgaver. Jeg valgte at lave juleudgaven med mandler, hvid chokolade og et par striber…
{ SPELTBISCOTTI } 15 stk.:
125 g sigtet speltmel
125 g rørsukker
2-3 spsk mandler
1 tsk bagepulver
1 æg
100 g hvid chokolade
2 sukkerstokke
Bland alle ingredienserne sammen – det tager lidt tid at ælte massen, så vær tålmodig.
Dejen formes til en aflang stang, ca. 2 cm. tyk og bages 20 minutter ved 180 grader. Herefter tages stangen ud, og skæres i tynde skrå stykker. Bages igen 20 minutter ved 150 grader.
Når kagerne er kølet en smule af, pyntes de med smeltet, hvid chokolade og knuste sukkerstokke. Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse.
8 kommentarer
Kære Ditte
Endnu engang tusinde tak for flotte billeder og skønne opskrifter.
Mht. biscotti: alle ingredienser er “tørre” – kan man ælte det til en pølse?
Et andet spørgsmål – har du en opskrift på en julesalat á la “thefoodclub”?
KH Maria
Kære Maria, Det gik vist en smule for hurtigt, da jeg skrev indlægget, for der skal selvfølgelig tilsættes æg til dejen! Så tak fordi du var opmærksom… :-) Mht. julesalater, så kan du tjekke kategorien “salater” ud, og se om der er nogle, som falder i din smag. Glædelig jul til dig :-)
Fantastisk! Hvor ser de fine ud!
Jeg må også lige rose dine altid smukke billeder….
Venlig hilsen Chalotte
Tak for de søde ord!
Hej Ditte. Endnu engang en skøn opskrift – mange tak. Rigtig sjovt med de sukkerstokke, dem plejer jeg at pynte vores juletræ med :O) I morgen har jeg fri og skal julebage, tror jeg vil bruge din opskrift og prøve noget nyt, nemlig dine julebiscotti.
Rigtig glædelig jul og tusind tak for mange gode opskrifter og inspirerende billeder i år 2012! Jeg glæder mig til at følge din blog næste år og ikke mindst din kogebog :O)))
Julehilsner fra Inger
Kære Inger, tusind tak for alle de fine ord… Jeg er så glad for, at du følger med her på bloggen! Håber du får bagt biscotti – de er nemlig super gode :-)
Å, disse var da herlige. Jeg tror jeg skal prøve noe lignende , men med
mørk sjokolade og gull matglitter!!!
Mmm, lyder lækkert :-)