The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

Nordisk vaffeldag!

af Ditte Ingemann 25. marts 2014

Mandel-vafler

I dag, d. 25. marts er det nordisk vaffeldag, så jeg har brugt formiddagen på at bage vafler og sætter nu tænderne i dem mens jeg skriver dette blogindlæg. Vaffeldagen markerer at vinteren nu er ved at være slut og foråret begynder, og faktisk har man i de nordiske lande fejret denne dag gennem flere hundrede år. Der findes rigtig mange opskrifter på vafler, og alle har sikkert en bestemt opskrift, som er blevet brugt i deres barndom eller har minder om deres bedstemors vafler. Min udgave er med mandelmel, og uden gluten eller sukker.

vaffeldag

Mandelvafler, 4 stk.:

140 g alm. mandemel
2 æg, str. L
½ tsk bagepulver
1,25 dl mælk
½ tsk salt
1 tsk ren vanillepulver
1 spsk rismaltsirup

kokosolie til stegning

Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt, vanille og sirup. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper.

Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op.

Vaflerne spises med det samme og gerne med mandelsmør, friske jordbær og grofthakkede mandler.

Glædelig vaffeldag!

Sunde vafler

Nordisk vaffeldag! was last modified: marts 25th, 2014 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
En uge i madens tegn
næste
Min Morgenmad

Mere af det samme

Lakridskonfekt

14. november 2011

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Grøn Mandag / Energibarer med havtorn

5. september 2016

Ispinde med knuste jordbær

21. september 2014

Mine første macarons

26. oktober 2012

Chocolate Chick in Action

20. marts 2011

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Appelsin & lime med bobler

25. februar 2012

mmm, müslibar!

26. februar 2013

Kokosmakroner med lakrids

4. december 2013

15 kommentarer

Alicia 25. marts 2014 at 12:00

Så fina bilder, ser gott ut!

Svar
Ditte 25. marts 2014 at 12:01

1000 tak!

Svar
Nora&Laura 25. marts 2014 at 12:15

that looks so so delicious!!

Svar
Ditte 25. marts 2014 at 21:59

Thanks!

Svar
Sara 25. marts 2014 at 13:43

Hej Ditte.

De ser lækre ud, dine vafler. Hvilket vaffelhjern bruger du?

Svar
Ditte 25. marts 2014 at 22:05

Tak – jeg har netop fået et nyt vaffeljern fra Wilfa, som kan anbefales.

Svar
Sonja {Dagmar's Kitchen} 25. marts 2014 at 14:52

Åh, dina våfflor ser fantastiska ut och jag blir så sugen på jordgubbar… Jag brukar också göra våfflor på mandelmjöl, men inte exakt som det här receptet. Nästa gång prövar jag nog ditt!

Svar
Ditte 25. marts 2014 at 22:07

Tusind tak, Sonja – jeg fik bare så meget lyst til jordbær, selvom det ikke helt er sæson endnu :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 25. marts 2014 at 16:12

Mmm, det kunne da godt være, at vi skulle have en gang vafler til dessert i aften – når nu traditionen foreskriver det :-)

Svar
Ditte 25. marts 2014 at 21:58

Nemlig – rigtig god idé :-)

Svar
Emma Jo 25. marts 2014 at 17:12

Hold da op det ser lækkert ud! Godt at nogen holder traditionerne ;)

Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

Svar
Ditte 25. marts 2014 at 21:58

Tusind tak :-)

Svar
Birgit Mathiesen 25. marts 2014 at 20:59

Vaffeldag.. ej hvor godt :))
Dejligt med traditioner, sådan skal det være :)
Hyggeligt og vafler bare ren guf.. og for mig næsten nostalgi..
Smukke billeder nydes, alt imens barndommens glæder og minder popper frem :))

Svar
Ditte 25. marts 2014 at 22:04

Ja, vafler bringer minder frem – du må prøve at lave min version, som er en smule sundere end de traditionelle vafler :-) God aften.

Svar
Anita 31. marts 2014 at 13:27

Får helt lyst til at købe et vaffeljern – de ser jo alt for lækre ud :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen