The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertSøde sager

Min mærkelige marengs

af Ditte Ingemann 18. juni 2012

Når jeg laver mad, har jeg altid en idé om hvordan resultatet kommer til at se ud, og da jeg er rimelig god til at fantasere, ser jeg altid de smukkeste ting foran mig, men sådan ender det sjældent. Jeg er virkelig dårlig til at følge opskrifter og finder meget ofte på forskellige ingredienser hen ad vejen. Jeg havde planer om at bage små marengs-kys, som skulle “limes” sammen med chokoladecreme og blive til kys-sandwich, men som billederne afslører gik det langt fra sådan, takket være min spontane bagestil. 

Jeg vil dog skynde mig at påpege, at resultatet blev særdeles spiseligt – ja, faktisk blev det super lækkert. Men det tog et par timers surmulen og forundring over hvad jeg havde gjort galt, før jeg var god igen og spiste marengslagkagen (som blev min mands fødselsdagslagkage) med største velbehag.

Jeg havde egentlig fået lavet en super god, skinnende og stiv marengsmasse, da jeg besluttede jeg mig for at pifte den op med frysetørrede hindbær og karamel, hvilket desværre gjorde massen helt tynd og umulig at sprøjte ud til kys. I stedet smurte jeg massen ud på en bageplade og bagte marengs-lagkagebunde, som blev lagt sammen med letpisket fløde, finthakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.

Her kommer opskriften på mine marengsbunde med frysetørrede hindbær og karamel – så må I selv beslutte om I tør kaste Jer ud i det :-)

Marengsbunde, 5 stk.

3 æggehvider
150 g. sukker
2 tsk. frysetørrede hindbær
2 tsk. flydende karamel

Æggehvider og sukker piskes i nogle minutter indtil det er helt stift og skinnende. Hvis man bare skal bage almindelige kyskager, vil jeg stoppe her og komme massen i en sprøjtepose og lave små fine kys ud af det…. Er man derimod til mærkelige marengsbunde, tilsættes hindbær og karamel, hvorefter der røres endnu et par minutter,  hvilket resulterer i en tyndere masse, som er klar til at smøre ud til bunde på et stykke bagepapir. Hvem ved, måske har jeg opfundet en helt ny dimension til marengs-segmentet!

Bundene bages ved 110 grader i ca. 45 minutter eller indtil de er gyldne. Når bundene er bagt kan de føles lidt gummiagtige, men de bliver sprøde når de er kølet af, så vær tålmodig.

Jeg kom flødeskum mellem bundene og pyntede med frysetørrede hindbær og hakkede pistacienødder, men det kan varieres på utallige måder.

Jeg elsker kombinationen af marengs, flødeskum og enten frugt eller et andet syrligt element – satser på at hoppe ud i en lignende dessert senere på ugen, hvor kirsebær er indblandet!

Min mærkelige marengs was last modified: juni 20th, 2012 by Ditte Ingemann
20 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Majs -fodbold- fritter
næste
Foccaciabrød med surdej

Mere af det samme

★ Glædelig jul ★ Konfekt på 5...

23. december 2017

tarte au citron ♥

17. april 2011

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Hjemmelavet chokolade

17. december 2015

Chocolate Chick in Action

20. marts 2011

LakridsKys

9. marts 2012

★ RAW Cheesecake ★

12. september 2013

Nordisk vaffeldag!

25. marts 2014

Små peanut cups

29. juni 2015

Vaffelfest

26. marts 2017

20 kommentarer

Kathrine Susan Thermann Forster 18. juni 2012 at 20:09

Kender det alt for godt fra mig selv Ditte, men resultatet blev som altid, i din skønne Food Club, flot og sikkert lækkert. Det er altid inspirerende at kigge på dine flotte billeder :-)

Svar
Ditte 18. juni 2012 at 20:18

Tusind tak Kathrine :-) Selvom jeg ikke blev tilfreds med den visuelle del, blev lagkagen meget velsmagende og min mand blev glad for den!

Svar
Monsterscircus 18. juni 2012 at 20:39

Den er da super smuk, selvom den ikke blev helt som du havde forestillet dig! Hvilket talent, og de billeder er bare til UG, vild med dine vimpler! Tak for opskriften og ha en herlig aften.

Svar
Ditte 18. juni 2012 at 20:45

Mange tak for de søde ord! Helt perfekt blev den ikke, men små pynteflag kan gøre meget :-) God aften til dig.

Svar
Ida 18. juni 2012 at 21:08

Jeg er lige kommet på glutenfri kost og med min fødselsdag på vej, har jeg gået og overvejet, hvordan jeg skulle gribe yndlingslagkagen an, så denne opskrift kommer lige på det rette tidspunkt! Den ser super lækker og sommerlig ud og hurra for et rustikt look ;) Jeg må straks på jagt efter fine pynteflag..
P.S. Hvis du har gode idéer til en mættende glutenfri morgenmad, så vil du gøre en trofast læser meget glad!

Svar
Ditte 19. juni 2012 at 06:29

Fantastisk hvis du kan bruge denne opskrift – så kommer der alligevel noget godt ud af min fejl :-) mine flag er bestilt fra Canada, men hvis du er lidt kreativ, kan du sikkert selv lave nogle lignende! God fornøjelse med lagkagen og god fødselsdag :-)

Svar
Linn 19. juni 2012 at 05:03

Det kan godt være at det ikke lige var det her som var planen – men hold op det er flot!

Svar
Ditte 19. juni 2012 at 05:55

Tusind tak Linn :-)

Svar
sarah 19. juni 2012 at 07:23

Det er gået galt fordi du piskede videre efter du havde tilsat noget til marengsmassen,det må man ikke, så falder den sammen, det skal i stedet vendes forsigtigt i :)
Ellers lyder det virkelig lækkert, elsker karamel :)

Svar
Ditte 19. juni 2012 at 09:09

Det havde jeg godt på fornemmelsen :-) og når massen først er blevet tynd, er der ingen vej tilbage. Synes ellers selv det var et genialt påfund ;-)

Svar
natalie - nataliechristina 19. juni 2012 at 10:09

Nå, jeg synes ellers dette resultat ser mega appetitteligt ud! SÅ lækkert og delikat :)

http://www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 19. juni 2012 at 17:40

Tak tak tak :-)

Svar
foodMAD 19. juni 2012 at 11:53

Åh, hvor kender jeg det alt for godt. Min bage/koge stil er også alt for spontan til at man kan planlægge resultatet. Men flot ser det i hvertfald ud under alle omstændigheder :)

Svar
Ditte 19. juni 2012 at 12:46

Tusind tak – det er ikke altid godt at være spontan når det kommer til bagning og slet ikke når det kommer til marengs ;-)

Svar
Anita 19. juni 2012 at 13:37

“Min mærkelige marengs”, som ser ualmindelig lækker ud trods det, at den ikke blev som forestillet! :)

Svar
Ditte 19. juni 2012 at 14:24

Mange tak Anita – tror jeg vil give æren til de små flag og de fine frysetørrede hindbær :-)

Svar
Birgit Mathiesen 19. juni 2012 at 15:18

Det kan godt være det ikke blev til ” kys-sandwich”…
Men, Men, Men.. jeg er nu helt sikker på, at det blev til “fødselsdagskys-marengslagkage” :O)
Flot og lækker ser den bare ud, UHM…

Svar
Ditte 19. juni 2012 at 17:16

Tak Birgit – den blev rigtig god og jeg må bare give mig i kast med kys-sandwich en anden dag ;-)

Svar
Snullemor 23. juni 2012 at 21:23

Det var da godt nok en underdrivelse…. jeg følger udelukende din blog for det æstetiske! Jeg synes din mad er smuk og det samme gælder resten her : )

Svar
Ditte 23. juni 2012 at 22:13

Tak for din kommentar og dejligt du kan lide min blog :-) synes dog ikke helt denne kage blev så smuk og æstetisk som forventet, men ind imellem kikser det jo ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971